Adak kurban etinin yenilmesi

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Adak kurbanının etinden sahibi yiyemediği gibi; ailesi, çoluk çocukları, torunları, anası-babası, dede ve ninesi de yiyemez. Tamamının fakirlere verilmesi şarttır. Şayet bir miktar yenecek olursa, o yenen miktarın kıymeti sadaka olarak fakirlere verilmelidir.

1. Azönce soru sormuştum buldumm. Adak kurbanıymış smile ailesi kim oluyor? Mesela ben adak kurbanı kestirsem, ablam, ablamlamun çocukları,..,.. yiyemezmi? Yoksa sadece ana baba, dede nine,..,..mi ? Yani orda yazanlarmı sadece?
2. Ve mesela ben yesem veya babam yese, bu harammı? Günahmı işleniş oluruz? Yoksa hiçbirşey olmayıp sadece miktarı kadad sadakamı verilmeli?


Adak eti yenmez kişi keşke adaktan yerse haram işlemiş olur

Nedeni ise kurbanı adadığı zaman bunu Allah için fakirlere vermek üzere adamış oluyor.
Kurban etini fakirlere vermek farzdır.
Aileye verilmemesini nedeni ise ailemiz kendimiz sayılırız ailesine yediren kendi yemiş gibi olur çünkü onların sorumluluğu nafakası bize aittir.

Yakın akrabaya Adak ettiği yedirilmez peki bunlar kimler?

Geldiğimiz soy ve bizden meydana gelen soy.. bu şekilde kısa ve öz anlarsak hiçbir zaman bir daha başkasına soru sorma ihtiyacı duymayız.

Geldiğimiz soy annemiz babamız dedemiz nemiz hatta dedemizin babası nenem izin babası yukarı doğru….

Bizden meydana gelen soy ise soyumuza sebep olan eşimiz, çocuklarımız, torunlarımız hatta torunlarımızın çocukları dahildir.

Dikkat ederseniz fakir olan kardeşleri saymadık. Fakir olan amca dayı teyze hala kardeşler Adak etinden yiyebilirler


Aaa çok güzel yazdınız, çok iyi anladım

 

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da, “adak kurban eti” kavramı veya özellikle bir adak veya kurbandan (nazar) et yeme kavramının İslami öğretilerde hiçbir temeli veya belirli hükümleri yoktur. İslam’ın, helal (helal) tüketim koşulları da dahil olmak üzere, et tüketimine ilişkin yönergeleri ve düzenlemeleri vardır.

    Müslümanlara, İslami ilkelere göre uygun kesim ve belirli diyet kısıtlamalarına bağlı kalma dahil olmak üzere yasal yollarla elde edilen eti tüketmeleri talimatı verilir. Et, aklı başında ve kesim anında Allah’ın adını anan bir Müslüman tarafından kesilen hayvanlardan gelmelidir.

    Bununla birlikte, “adak kurban eti” veya kişisel yeminlere veya kurbanlara dayalı olarak et tüketmeye gelince, İslami öğretilerde belirli bir yönerge veya yükümlülük yoktur. İslam’da emredilmiş bir uygulama değildir ve bireylerin bu şekilde et tüketmeleri zorunlu değildir.

    Belirli İslami uygulamalar veya beslenme yönergeleriyle ilgili başka sorularınız veya endişeleriniz varsa, daha kapsamlı ve doğru bilgiler sağlayabilecek bilgili bilim adamlarına veya İslami öğretilerde bilgili kişilere danışmanız önerilir.

    En iyi cevap

Cevapla