Ahireti düşünmekten psikolojim bozuldu

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Ahireti düşünmekten psikolojim bozuldu

Ahireti dusunmekten psikolojim bozuldu

Selamun Aleyküm

Çoğu zaman kafam dalgın oluyor ve secdede olması gerekenden daha kısa duruyorum böylelikle namazım bozuluyor bu 1 vakit namazda sürekli tekrarlanıyor farzı 3-4 defa daha kılıyorum sünneti 1 kere kılıyorum, sünnet namazım bozulursa bir daha kılmıyorum çünkü farzlarla beraber çok uzuyor. Abdest vesvesi çok oluyor yellendim mi yellenmedim mi karar veremiyorum. Bazen de bu vesvese abdest alırken oluyor, hemen alayım ki vesvese olmasın ve fazla su harcamayım diye abdesti sünnetleriyle beraber almıyorum. Artık namaz bana çok zor geliyor, ezan sesi duyunca moralim bozuluyor. Psikolojim bozuldu gülünmemesi gerek şeylere gülme geliyor, en ufak şeyde de ağlayasım geliyor, anneme en ufak şey de bağırıyorum. Sünnetleri fazla uygulamadığım, farzlarda sürekli yanlış yaptığım, aileme bağırdığım ve tabi diğer günahlar için(kul hakları, kaza namazları) ahiretteki hesabın benim için zor olduğunu düşününce, uyumak istiyorum, çünkü uyandıktan sonra bir kaç saniye de olsa kalbimi rahat hissediyorum hani birinin eli yanar da elini soğuk suya sokar ya aynen böyle hissediyorum. Tabi bu rahatlama saniyeler sürüyor, sonra tekrar başlıyor. Sanki birisi bana günah işle bu baskıdan kurtul diyor. İşin garibi, işleyince kurtuluyorum ve çok rahat hissediyorum, ama tövbe etmeye de yüzüm olmuyor. Anlayacağınız şekilde günahlardan kaçınmayı hedefleyince en ufak hata takıntı haline geliyor, böyle bir hedefim olmayıp günah işleyince de çok rahatlıyorum. Lütfen yardım edin.


Bunlarin sebebi tamamen şeytan vesvese veriyor. Euzu besmele çek sürekli abdestli ol. Sadaka ver . Düşüncelerini bastırmaya çalışma ama dinleme onları . Günahtan uzak durmaya calis yoksa iğneyle kazdiklarin kepçeyle gider . Tevbe et. Eski günahlarını düşünüp pişman olmak bile Tevbe.
kelime i tevhid bol bol çek
İhlâsı şerif oku
La havle bela kuvvete illa billahil aliyyil azim

Dini endişeler zikirle hafifler yok olur .. Allah’ın rahmetinden ümit kesilmez .


Kur’an’ı kerim biliyorsan az ama devamlı oku .

Fıtır sadakası olarak verilen şeyler nelerdir?

 

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Ölüm, hesap verme ve ahiret kavramları da dahil olmak üzere ahireti düşünmek, İslam inancının temel bir yönüdür ve bireyler üzerinde hem olumlu hem de zorlayıcı etkileri olabilir. Ahirete dair tefekkür, müminleri doğruluk için çabalamaya ve tatmin edici bir yaşam sürmeye teşvik ederken, bazen de endişe, kaygı ve hatta depresyon duygularına yol açabilir.

    Ahireti düşünmekten kendinizi bunalmış veya depresif hissediyorsanız, işte size birkaç öneri:

    1. Bilgi Arayın: Kuran, Hadis (Hz. Bu, Allah’ın rahmet ve mağfiretinin, umut ve korku arasındaki denge kavramının ve olumlu bir zihniyeti korumanın öneminin daha net anlaşılmasını sağlayabilir.
    2. İbadette Denge: İbadet ve ibadetleri dengeli bir şekilde yerine getirir. Ahireti düşünmek önemli olsa da, dua etmek, Kuran okumak, iyilik ve hayır işlerinde bulunmak gibi ibadetler yoluyla Allah ile güçlü bir ilişki geliştirmeye odaklanın. Dünyevi sorumluluklar ile ruhi yükümlülükler arasında denge kurmak, huzur ve memnuniyet bulmaya yardımcı olabilir.
    3. Destek Arayın: İslam alimleri, imamlar veya danışmanlar gibi rehberlik ve destek sağlayabilecek bilgili ve güvenilir kişilere ulaşın. Herhangi bir özel endişenizi veya sorunuzu ele almanıza yardımcı olabilir ve sağlıklı ve dengeli bir zihniyeti koruma konusunda rehberlik sağlayabilirler.
    4. Akıl Sağlığınıza Dikkat Edin: Size neşe getiren faaliyetlerde bulunarak, kişisel bakım uygulayarak ve gerekirse profesyonel yardım alarak akıl sağlığınıza öncelik verin. Herhangi bir depresif duyguyu yönetmenize yardımcı olabilecek ve uygun rehberlik ve desteği sağlayabilecek nitelikli bir akıl sağlığı uzmanıyla konuşmayı düşünün.
    5. Allah’ın Rahmetini Hatırlayın: Allah’ın Rahman ve Bağışlayıcı olduğunu her zaman hatırlayın. O’nun sonsuz hikmetine, merhametine ve yarattıklarına olan sevgisine güvenin. Olumlu bir bakış açısı koruyun ve samimi ibadet, tövbe ve O’ndan bağışlanma dileyerek O’nunla güçlü bir ilişki kurmaya odaklanın.

    Depresyonunuz veya kaygınız devam ederse, kişisel rehberlik ve destek sağlayabilecek bir akıl sağlığı uzmanına danışmanız önemlidir. Altta yatan endişeleri gidermeye yardımcı olabilir ve zihinsel sağlığınızı yönetmek için uygun stratejiler sağlayabilirler.

    En iyi cevap

Cevapla