Ahirette sorgu

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Ahirette sorgu

Ahirette sorgu

Akrabam deist. Alkol de kullanıyor arada. Kpss sınavı vardı bana konu anlatabilir misin dedi. Anlatırsam ve kazanırsa o parayla içki vesaire gibi şeylere para verirse bende bundan sorumlu tutulur muyum? Ve durumu anlattım size yardim etmeli miyim ?

cevap:

İslam inancına göre, ahirette her insan, dünya hayatında yaptığı eylemlerden dolayı Allah’ın huzurunda sorguya çekilecektir. Bu sorgu, kişinin amel defterinin açılması ve eylemlerinin değerlendirilmesi anlamına gelir. İslam’da bu sorguya “Mizan” denir.

Mizan, insanın amel defterinin tartıldığı bir ölçüttür. İnsanın dünya hayatında yaptığı her iyi veya kötü eylem, Allah’ın huzurunda tartılır. İyi işler, sevaplar ve kötü işler, günahlar olarak değerlendirilir. İnsanın eylemleri, adaletle değerlendirilir ve her birinin karşılığı verilir.

Ahiret sorgusu, kişinin imanına, ibadetlerine, ahlaki davranışlarına, insanlara karşı tutum ve davranışlarına ve diğer eylemlerine dayanır. Allah, insanın niyetlerini, gizli ve açık yaptıklarını, sözlerini ve düşüncelerini tam bir adaletle değerlendirecektir.

İslam’a göre, ahiretteki sorgu, insanların hesap vermesi ve eylemlerinin sonuçlarını yaşaması için bir fırsattır. Müslümanlar, bu sorgudan geçerken, imanlarının gücüne, salih amellerine ve Allah’ın rahmetine umut bağlarlar. İyi bir şekilde yaşayıp, Allah’a itaat etmiş olanlar, ahirette sevaplarının karşılığını alacaklar ve cennetle ödüllendirileceklerdir.

Ancak, kötü işler yapmış olanlar, tövbe etmeden ölenler veya Allah’ın rahmetini reddedenler, sorumlu oldukları eylemlerinden dolayı cezalandırılabilirler. Bu ceza, kişinin günahlarına, Allah’ın adaletine ve rahmetine bağlı olarak belirlenecektir.

Sonuç olarak, İslam’a göre ahirette sorgu, insanların eylemlerinin değerlendirildiği bir süreçtir. Herkes, bu sorgudan geçer ve Allah’ın huzurunda hesap verir. Müslümanlar, bu sorgudan geçerken, Allah’ın rahmetine ve affına umut bağlarlar, ancak eylemlerinin sorumluluğunu da kabul ederler.

BENZER KONULAR:

Answers ( 2 )

    0
    2020-10-11T10:59:22+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Biz Müslümanlar insanlara yardım ederiz Bu yardım sayesinde başarı elde edip kötü işler yaparsa biz bundan sorumlu değiliz.

    sizin anlayışınıza göre hiç kimseyi de alışveriş yapmamak gerekir kimse yardım etmemek gerekir çünkü o elde ettikleri kazanç ile ne yapacakları belli değildir.

    En iyi cevap
  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Ahiret, İslam inancına göre, ölüm sonrası başlayan ve sonsuz bir yaşam sürecidir. İnançlar İslam’a göre ölümden sonra ruhun bedenden ayrılır ve bir hesap günü olan Kıyamet Günü’ne kadar bekler. Kıyamet Günü, tüm insanların yeniden diriltilip Allah’ın huzurunda hesap verdiği ve yapılan işlerin karşılığının verildiği gündür.

    İslam’a göre, Kıyamet Günü, dünya ve içindekilerin yok olacağı bir olaydır. Kuran’da bu konuyla ilgili birçok ayet bulunmaktadır. Kıyamet Günü’nde herkes, dünyadaki amelleri ve davranışlarına göre cennet veya cehenneme gönderilecektir. Cennet, iyi işler yapmış, Allah’a itaat etmiş ve iman etmiş olanların ebedi mutluluğa ulaşacağı yerdir. Cehennem ise günah işlemiş, Allah’ın emirlerine karşı gelmiş ve iman etmemiş olanların ebedi azap çekeceği yerdir.

    İslam’a göre, ahiret hayatı dünya hayatından daha gerçek ve kalıcıdır. İnsanların dünya hayatında yaptıkları iyilikler ve kötülükler, ahiretteki durumlarını etkileyecektir. İslam inancına göre, bu dünya hayatı sadece geçici bir imtihan yeridir ve gerçek yaşam ahirette başlar.

    Müslümanlar, ahiret inancıyla birlikte, dünya hayatında Allah’a itaat etmeyi, iyi işler yapmayı ve insanlara yardım etmeyi önemserler. Ahiret bilinci, Müslümanlara doğru ve ahlaki bir yaşam sürmeleri, Allah’ın rızasını kazanmaları ve ebedi mutluluğa ulaşmaları konusunda rehberlik eder.

Cevapla