Paylaş
Akan sıvı vedi midir, meni midir?
Question
Selamün aleyküm, ben uzun zamandır yoğun stres ve sıkıntıdan dolayı rüyalanma dediğimiz olayı yaşamadım. Uzun zaman üzerinde bugün wc ye gittiğimde ihtiyacımı gördükten sonra akıntı oldu ama vedi gibi wc ihtiyacı ardından akan kısa süreli sıvı değil. Meni gibi lakin sıçramadan kısa süreli aralıklarla yaklaşık 15 dakika boyunca azar azar aktı. Bu durumda bu meni midir? – Gusül abdesti almam gerekir mi? – Ya da bu bir sağlık problemi midir? İlk defa böyle bir şey yaşadım. Öğle vakti de yaklaşıyor. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Benzer Konularımız:
Answers ( 2 )
Meninin olabilmesi için cinsel ilişki veya zevkle adeta fışkırır şekilde gelmesi gerekmektedir ki meni olabilsin dediğiniz şey.
Wc ihtiyacının ardından uzun süre akıntı durmadı (10dakika gibi) Yine de gusül almamı gerektirmiyor mu? Şüphelendim ayrıca.
Yorumda da belirttim kişiden meni gelmesi için bir arzu, istek olması gerekmektedir. Eğer sizde böyle bir durum oldu ise gelen akıntı menidir. Ama böyle bir düşünce yok ise meni kolay kolay gelecek bir şey değildir zaten. Kalbiniz rahat olsun
Bayanlardada aynı olur mu hocam ?
Merhaba.Ben 14 yaşında bir erkeğim.Genellikle gülerken,öksürürken avret mahallinin uç kısmına yapışkan bir madde geliyor.Bu gün içerisinde çok defa meydana geliyor.Bunun sonucunda mezi-vedi olduğunu düşündüğüm ıslaklığı haliyle iç çamaşırımdan ve avret mahllimi temizlemem gerekiyor.Bu olay çok defa başıma geldi.Koltuğa otururken bile artık korkarak oturuyorum.Böyle bir durum da her defasında temizlemem ve yeniden abdest almam gerekir mi?
Bir erkeğin tenasül uzvundan idrar dışında meni, mezi ve vedi sıvıları çıkabilir.
Meni: Genellikle aşırı fazla şehvetten dolayı gelen yoğun, kuruyunca tabaka bırakan, kötü bir kokusu olan ve çok fazla çıkan bir sıvıdır. Bu sıvı genellikle ihtilam olma (rüyalanma) sonucunda veya yakınlaşma veya ilişki sırasında çıkabilir. Hanefi mezhebine göre şehvetle ayrılan meni, şehvetle dışarıya atılırsa gusletmek gerekir. Hanefi mezhebine göre şehvetle ayrılan meni, şehvet kesildikten sonra dışarıya atılırsa İmamı Azam ve İmamı Muhammed’e göre gusletmek gerekir, İmam Ebu Yusuf’a göre gusletmek gerekmez. Şafii mezhebine göre şehvetle ayrılan meni şehvetle dışarıya atılırsa bu durum guslü gerektirdiği gibi, yine Şafii mezhebinde şehvetsiz olarak meni çıkması durumunda da gusül gerekir.
Mezi: Şehvetten dolayı gelen genellikle ince, saydam olan ve bir genellikle bir kaç damla olarak akan bir sıvıdır. Mezinin dışarıya atılması guslü gerektirmez, ancak normal abdesti bozar. Ayrıca mezi necistir, dolayısıyla mezinin bulaştığı yerleri temizlemek gerekir.
Vedi: Genellikle yüksek yerden düşme veya ağır yük kaldırma sonucunda meydana gelen ve genellikle idrar yaptıktan sonra çıkan bir sıvıdır. Vedinin gelmesi guslü gerektirmez, ancak normal abdesti bozar. Ayrıca vedi necistir, dolayısıyla vedinin bulaştığı yerleri temizlemek gerekir.
Ayrıca gün içerisinde aşırı fazla mezi veya vedi geliyorsa bir doktora görünmenizi tavsiye ederiz.