Alkol aldıktan sonra 40 gün namaz kılamaz mı

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Alkol içtikten sonra kaç gün sonra namaz kılınır?

Alkol aldiktan sonra 40 gun namaz kilamaz mi

40 gün beklemeden namaz kılmak

Selâmın aleyküm hocam bir sorum olacaktı sürekli kafama takılıyor yılbaşında arkadaşlarla eğlence yapmıştık fazla içtik ve ben ilk defa namaz kılacağım hayırlısıyla öğrendim ama araştırdım içki içmiş kimse 40 gün beklemesi lazım namaz kılarsa ALLAH kabul etmez diye duydum doğru mudur sizce 40 gün beklemeli miyim?

CEVAP:

Içki içenin kırk gün namazının kabul olmayacağı ile ilgili hadisi şerifte Peygamber Efendimiz Sallallahu vesellemin tövbe etmezse veya sevabında mahrum olur şeklinde bir şartı vardır.

 içki içtiği halde sarhoşluk geçtikten sonra tövbe eder namazını kılabilir buna bir engel yoktur.

 içilen alkollü içkinin manevi etkisi kalır Bu sadece içki de değil bütün günahlarda aynı şekildedir işlediğimiz günahların etkisi samimi bir tövbe ile ancak silinir yoksa tövbe edilmezse manevi kir kalmaya devam eder ve bu insanın ibadetine engel olur Çünkü manevi ağırlık olur tövbe edilmezse bu ağırlık artar ve zamanla ibadet terk edilir yine tövbe edilmezse zamanla iman sönük hale gelir Allah’ım muhafaza

 Kısacası alkollü içki içen bir Müslüman sarhoşluğu geçince abdestini alır namazını kılar ona dini bir engel yoktur fakat tövbe etmelidir manevi etkisinin kalkması için

Alkollü içki içen bir kırk gün namazı kabul olmaz hadisi Arapça

 فقد روى الترمذي في جامعه عن عبدالله بن عمر رضي الله عنهما قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: إن من شرب الخمر لم تقبل له صلاة أربعين صباحا، فإن تاب تاب الله عليه، فإن عاد لم يقبل الله له صلاة أربعين صباحا، فإن تاب تاب الله عليه، فإن عاد لم يقبل الله له صلاة أربعين صباحا، فإن تاب تاب الله عليه، فإن عاد الرابعة لم يقبل الله له صلاة أربعين صباحا، فإن تاب لم يتب الله عليه وسقاه من نهر الخبال، قيل: يا أبا عبدالرحمن وما نهر الخبال؟ قال: نهر من صديد أهل النار. والحديث صححه الألباني في صحيح الجامع، والمقصود بعدم التوبة عليه في الرابعة المبالغة في الوعيد والزجر الشديد كما ذكره المباركفوري في شرح الترمذي:5/ 601 لأن العبد إذا تاب تاب الله عليه مهما تكرر منه الذنب إذا كانت التوبة في كل مرة صادقة.

Hadisin türkçe anlamı:

Abdullah b. Ömer’den rivayete göre Resûlullâh şöyle buyurmuştur:

“İçki içen kimsenin kırk gün namazı kabul olmaz. Tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder. Yine içki içmeye dönerse Allah kırk gün onun namazını kabul etmez. Tevbe ederse Allah yine tevbesini kabul eder. Yine içki içmeye dönerse Allah kırk gün onun namazını kabul etmez. Tevbe ederse yine tevbesini kabul eder. Dördüncü sefer içki içmeye devam ederse yine kırk gün o kimsenin namazını kabul etmez tevbe etse bile tevbesini de kabul etmez ve ona Cehennemde Habal nehrinden içki içirir.” Bunun üzerine Ey Ebû Abdurrahman Habal nehri nedir? Diye soruldu. O da dedi ki: Cehennemliklerin irinlerinden meydana gelen bir ırmaktır.”

(Tirmizî, Eşribe, 1; Ebû Dâvûd, Eşribe, 5; İbn Mâce, Eşribe, 1)

BENZER KONULAR:

Answers ( 2 )

  1. Hocahanım avatarı
    2
    2023-01-13T21:49:43+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Öncelikle işlediğiniz günahtan ötürü tevbe ediniz. Muhakkak Allah (C.C.) bağışlayandır. Sorunuza gelince, bir kimse içki veya sarhoş edici bir madde aldığı vakit Kur’an’da ne yapması gerektiğine dair Nisa Suresi 43.ayet-i kerimede geçmektedir. ” Ey iman edenler! Sarhoş iken namaz kılmaya kalkışmayın, ne dediğinizi bilinceye kadar bekleyin…” Yani demek oluyor ki sarhoşluğu geçtiğinde namaz kılabilir kardeşim. En doğrusunu Allah (C.C.) bilir. Allah’a emanet olunuz. 

    En iyi cevap
  2. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    içki içen bir insan 40 gün namaz kılamaz mı?

    içki içen bir insan 40 gün namaz kılamaz diye bir kural yoktur. Namaz kılmak, Allah’a olan kulluk görevinin bir parçasıdır. Bu görev, içki içmek gibi herhangi bir günah işlemekle ortadan kalkmaz.

    Ancak, içki içmek, İslam’da haram kılınmış bir eylemdir. Bu nedenle, içki içen bir insan, günah işlediğinin farkında olmalı ve bu günahından tövbe etmelidir. Tövbe eden bir insanın namazları kabul olur.

    İçki içen bir insanın namaz kılmaması, bu kişinin günahının boyutunu ve ağırlığını azaltmaz. Bu nedenle, içki içen bir insanın, namaz kılmayı bırakmak yerine, günahından tövbe ederek Allah’a yaklaşmaya çalışması daha doğru bir davranış olacaktır.

    Alimler, içki içmenin bir günah olduğunu ancak bu günahın, namazın kabul olmasına engel olmadığını belirtmektedir.

    Sonuç olarak, içki içen bir insanın namaz kılamayacağına dair bir kural yoktur. Ancak, içki içmek, İslam’da haram kılınmış bir eylemdir. Bu nedenle, içki içen bir insanın, günahından tövbe ederek Allah’a yaklaşmaya çalışması daha doğru bir davranış olacaktır.

Cevapla