Alkolün 40 Gün Vücütta Kalma Hadisi

Question

Alkolün kırk gün vücutta kalma hadisi arapça

Alkolun 40 Gun Vucutta Kalma Hadisi

Arapça Metin

من شرب الخمر لم تقبل له صلاة أربعين صباحا، فإن تاب تاب الله عليه، فإن عاد لم يقبل الله له صلاة أربعين صباحًا، فإن تاب تاب الله عليه. فإن عاد لم يقبل الله صلاة أربعين صباحًا، فإن تاب تاب الله عليه.فإن عاد في الرابعة لم يقبل الله له صلاة أربعين صباحًا، فإن تاب لم يتب الله عليه وسقاه من نهر الخبال” أي: صديد أهل النار. [أخرجه الترمذي بسند حسن. ومثله عند أبي داود والنسائي].

Bazı kaynaklarda, “Alkolün 40 gün vücutta kalması” şeklinde bir hadis rivayet edilir. Ancak bu hadisin doğruluğu konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.
Öncelikle, bu hadis kaynakları itibariyle zayıf veya uydurma olarak nitelendirilmektedir. Yani bu hadis, İslam dininde kabul edilen güvenilir kaynaklara dayanmamaktadır.
Ayrıca, tıbbi açıdan bakıldığında, alkolün vücutta kalma süresi kişiden kişiye, tüketilen miktar ve sıklığa göre değişebilir. Yani 40 gün gibi bir süre, kesin bir ifade değildir.
Bununla birlikte, İslam dininde içki ve sarhoşluk veren maddelerin tüketimi haramdır. Bu konuda Kur’an’da da açık bir şekilde ifade edilmektedir. Bu nedenle, alkol gibi zararlı maddelerin tüketiminden kaçınmak ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek önemlidir.

BENZER KONULAR:

 

Answer ( 1 )

    0
    2023-05-06T15:56:32+03:00

    Alkolün vücutta 40 gün kaldığına ve bu süre içinde namazı bozduğuna dair çokça konuşulan bir hadis vardır. Ancak bu hadis, Sahih Buhari veya Sahih Müslim gibi sahih hadis koleksiyonlarının hiçbirinde bulunmaz ve bu nedenle birçok hadis alimi tarafından zayıf veya uydurma kabul edilir.

    İslam geleneğinde alkol tüketmek haram (yasak) kabul edilir ve büyük bir günah olarak kabul edilir. Kuran ayeti 5:90 alkol tüketimini açıkça yasaklar ve bunun iğrenç bir şey ve şeytanın işi olduğunu belirtir. Bu nedenle Müslümanların alkol tüketmekten kaçınmaları ve geçmişte içmişlerse af dilemeleri önemlidir.

    Alkolün vücutta tam olarak kalma süresi, kişinin metabolizmasına ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilmekle birlikte, Müslümanların alkolü tamamen tüketmekten kaçınmaları ve geçmişte içmişlerse af dilemeleri önemlidir. Davranışlarımıza rehberlik etmesi için şüpheli hadislere güvenmek yerine alkolden uzak durmaya ve İslam’ın öğretilerine uymaya odaklanılmalıdır.

    En iyi cevap

Cevapla