Paylaş
Amentu Duası ve Anlamı
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Amentu Arapça Türkçe ve Okunuşu
Amentu okunuşu:
“Âmentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve rusulihî ve’l-yevmi’l- âhiri ve bi’lkaderi hayrihî ve şerrihî minallâhi teâlâ ve’l ba’sü ba’de’l-mevti hakkun. Eşhedü enlâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh.”
Anlamı
“Ben; Allah’a, onun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allahü Teâlâ’dan geldiğine, öldükten sonra yeniden dirilmeye inandım, hepsi haktır. Kesinlikle şahitlik ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur; yine şahitlik ederim ki Hz. Muhammed onun kulu ve elçisidir.
BENZER KONULAR:
Answers ( 3 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
amentu duvasında ilk çümle
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Arapça:
Âmentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve rusulihî ve’l-yevmi’l- âhiri ve bi’lkaderi hayrihî ve şerrihî minallâhi teâlâ ve’l ba’sü ba’de’l-mevti hakkun.
Türkçe:
Ben; Allah’a, onun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allahü Teâlâ’dan geldiğine, öldükten sonra yeniden dirilmeye inandım, hepsi haktır.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Amentü ve etehiyatü duası
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Amentü duasının Arapça, Türkçe okunuşu ve anlamı şu şekildedir:
Arapça: آمَنْتُ بِاللهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَالْقَدْرِ خَيْرِهِ وَشَرِّهِ مِنَ اللهِ تَعَالَى وَالْبَعْثِ بَعْدَ الْمَوْتِ
Okunuşu: “Amentu billahi ve melâiketihî ve kutubihî ve rusulihî vel yevmil âhiri ve’l-kadri hayrihi ve şerrihi minallahi teâlâ ve’l-ba’sı ba’del mevt.”
Türkçe Anlamı: “Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kaderin hayır ve şerrinin Allah’tan geldiğine ve ölüm sonrası dirilişe inanırım.”
Amentü duası, İslam’ın altı temel inancını özetleyen bir beyandır. Bu dua, Müslümanların iman ettiği esasları ifade eder ve genellikle öğretilirken veya inançların beyanında kullanılır.