Paylaş
Araf suresi ismini nereden almıştır
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Araf suresi adını nereden almıştır
İçinde A’râf adı geçtiğinden dolayı bu sureye A’râf suresi denmiştir. A’râf, cennet ile cehennem arasında bir sûrun adıdır. İbni Cerîr et-Taberî der ki: A’râf urfun çoğuludur. Araplar yeryüzündeki her tümseğe urf adını verirler. Horozun ibiğine de yüksekliğinden dolayı urf denilmiştir. İbni Cerîr et-Taberî’nin rivayetine göre Hz. Huzeyfe’ye Ashab-ı A’râf hakkında soru sorulmuş o da şöyle cevap vermiştir: Bunlar iyilikleri ve kötülükleri birbirine eşit olan bir topluluktur. Yaptıkları kötülükler onları cennetten alıkoymuştur. İyilikleri ise onları cehennemden uzak tutmuştur. O balomdan Allah haklarında hükmünü verinceye kadar orada o sûrun üzerinde durdurulacaklardır.
Kaynak: Vehbe Zuhayli, et-Tefsirü’l-Münir, Risale Yayınları: 4/429
Benzer konular:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Araf Suresi, İslam dininin kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim’in surelerinden biridir. Surenin adı, “A’raf” kelimesinden gelir. A’raf, Arapça’da “yükselti” veya “geçit” anlamına gelir. Surenin içeriği, peygamberlerin kıssaları, toplumların geçmiş tecrübeleri ve insanların ahiret hayatına yönelik uyarıları içerir.
A’raf Suresi’nde, Hz. Adem’in yaratılışı, Şeytan’ın düşmanlığı, Hz. Nuh, Hud, Salih, İbrahim, Lut ve Musa gibi peygamberlerin kavimleriyle olan mücadeleleri, kıyamet günü, cennet ve cehennem gibi konular ele alınır. Surenin adı, içeriğinde bahsi geçen A’raf yükseltisi veya geçidiyle bağlantılıdır. Bu bölüm, insanların dünya hayatı ve ahiret arasında durdukları bir noktayı temsil eder.
Dolayısıyla, Araf Suresi adını içeriğinde geçen A’raf kelimesinden almıştır.