Babanın evladına küfretmesi ve kötü davranması
BildirPlease briefly explain why you feel this question should be reported.
Selamun Aleyküm. Ben 21 yaşındayım askere gideceğim çok sorunlu bir aileye sahibim. Allah a şükür anam biraz ters olsada onunla anlaşır hep helalleşir mutlu etmeye çalışırım onu lakin babam benim çocukluğumdan beri anamla bize hep eziyet etti. Anama şiddet uygulardı bir iki keresinde banada yaptı. Şuanki durumlarında şiddet yok lakin hep küfreder söver insanların içinde bağırıp çağırıp söver küçük düşürür. Sevgili hocalarım Allah aşkına bana yardım edin hergün çok kavgalar ediyoruz onun yüzünden sofradan kalkıp yemek yemeden çocuk gibi ağlıyorum. Bende de sinir hastalığı var bana bağırıp küfredince bende ona bağırıp çağırıyorum. Bugün ona ne ölün ölüme ne dirin dirime dedim çok büyük kavga ettim. Lakin ben onun gibi değilim biliyorum baba hakkı çok büyük ve önemli dinimizde lakin ben artık ne yapacağımı bilmiyorum çok eziyet ediyor artık dayanamıyorum nefret aşamasına geldim artık sırf Allah korkumdan ona ne bir dokunma nede küfrettim nede yalnız bıraktım sayın hocalarım hep sınavım diye düşünüyorum lakin bana hakkını haram ederse cennete giremem diye korkuyorum. Düşünüyorum lakin elini öpesim bile gelmiyor. Bana hiç sevgi şevkat göstermedi bir kerecik olsa başımı okşamadı sarılmadı hastalığımda yanımda olmadı Çok uyardîm onu bana küfretme diye ama yine aynı. Sayın hocalarım Allah aşkına bana bir yol gösterin. Selametle. Allah razı olsun.
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Babanın evladına küfretmesi ve kötü davranması, aile içi ilişkilerde istenmeyen bir durumdur ve İslam öğretilerine aykırıdır. İslam dininde, aile üyeleri arasında sevgi, saygı, merhamet ve adalet gibi temel değerlerin korunması öğütlenir.
Bir baba, çocuklarına karşı sevgi ve şefkatle davranmalı, onlara rehberlik etmeli ve onların fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Kötü davranışlar, küfür veya kötü sözler kullanmak aile içi ilişkileri olumsuz etkiler ve çocukların psikolojik sağlığını olumsuz etkileyebilir.
Eğer böyle bir durumla karşı karşıyaysanız, öncelikle sakin bir şekilde durumu değerlendirin ve uygun bir zamanda babanızla konuşmaya çalışın. Nazik bir şekilde duygularınızı ifade edin ve kötü davranışların sizi nasıl etkilediğini açıklayın. Ayrıca, bir yetişkin veya bir aile üyesiyle durumu paylaşarak destek almanız da önemlidir.
Bunun yanı sıra, dinî yönden de danışmanlık alabilirsiniz. Bir din görevlisi, imam veya dini danışman, aile içi ilişkiler konusunda size yol gösterebilir ve destek sağlayabilir.
Unutmayın ki, İslam, aile içi ilişkilerde sevgi, saygı ve adalete dayalı sağlıklı bir ortamın önemini vurgular. Ebeveynlerin çocuklarına karşı sorumlulukları ve davranışları büyük önem taşır. Herkesin İslami değerlere uygun şekilde davranması, aile içinde huzur ve barışın sağlanmasına yardımcı olur.