Paylaş
Bebek aldırmanın günahı nedir
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Çocuk aldırmanın günahı nedir islamda kürtaj
selamunaleyküm hocam birgün arkadaş ortamında bulundum muhabbet sohpet ederken arkadaşın birtanesi başında geçen bir olayı anlattı ve bunun günahı nedir diye ordaki arkadaşlara söyledi bu arkadaşın bir kız arkadaşıyla aralarında bir musubet geçmiş kısacası ilişkiye girmişler kızda hamile kalmış bu arkadaşlarında anne babasının haberi yok kara kara düşünmüşler neyapalım nasıl söyliyelim ne yapacaz diye eninde sonunda çocuğu aldırmaya karar vermişler ve gitmişler çocuğu aldırmışlar ama kız aldırdıktan sonra pişman olmuş hocam şimdi çocuk aldırmanın dindeki günahı hükmü nedir bu günah sadece kızamı yazılır yoksa ikiside günaha girdimi tabi çocuğu aldırmak için ikisi beraber karar vermişler hocam günah kime yazılmıştır dindeki hükmü nedir teşekkürler kolay gelsin
İslam’da sebepsiz şekilde dini bir zaruret oluşmadan kürtaj yapmak bebeği aldırmak caiz değildir büyük günahlardandır tıpkı adam öldürmek gibidir.
Bebek aldırmanın caiz olduğu durumlar var örneğin annenin ölüm tehlikesi bebeğin anne karnında ölmesi gibi bazı durumlarda bebek aldırılabilir kürtaj caiz olur
Maalesef Aile planlaması adı altında çocuk istemeyen ebeveynler veya evlilik bağı olmayanlar zina yoluyla hamile kalan kızlar-kadınlar bebeklerini aldırıyorlar bu tıpkı cahiliye devri gibi bir insanı diri diri gömmek gibidir hiçbir farkı yoktur
Biz cahiliye araplarının bebekleri öldürmekle kız bebekleri diri diri toprağa gömmek ile kınarız fakat aynı şeyi biz hem kız bebekleri hem erkek bebeklere uygularız maalesef biz cahiliye araplarında daha kötü olduk
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam dini, bebeğin aldırılmasını genellikle günah olarak kabul eder ve bu işlemi doğru bir eylem olarak görmez. İslam, hayatın korunması, insana verilen değerin yüceltilmesi ve zorunlu olmadıkça bir canlının öldürülmemesi gerektiğini öğretir.
İslam’a göre, insan hayatı Allah’ın yaratması ve kontrolü altında olan kutsal bir değerdir. Dolayısıyla, bebeğin aldırılması, bir insanın hayatına son vermek anlamına gelir ve bu da İslam’ın temel öğretilerine aykırıdır.
Ancak, her durum farklılık gösterebilir ve bazı istisnai durumlar söz konusu olabilir. Tıbbi veya psikolojik zorunluluklar, annenin hayatı veya sağlığıyla ilgili ciddi riskler gibi durumlar İslam’da bazı istisnaları gerektirebilir. Bu tür durumlar, İslam’ın hukuki ilkesi olan “zaruret” (mecburiyet) ilkesine tabidir ve sağlık profesyonelleri ile İslam alimlerinin danışılması gerekebilir.
Ancak genel olarak, bebeğin aldırılması İslam’da günah olarak kabul edilir ve doğal olarak korunması gereken bir hayat olduğuna inanılır. İslam dini, ahlaki değerleri, hayatın kutsallığını ve insanın sorumluluğunu vurgular.
Her durumun kendine özgü olduğunu ve birçok faktörün göz önünde bulundurulması gerektiğini unutmayın. Bu tür hassas konularda İslam alimleri, sağlık profesyonelleri veya dini danışmanlar gibi uzmanlardan destek ve yönlendirme almanız önemlidir.