Beddua ettim tuttu pişmanım

Question

Beddua ettim tuttu gönlüm üzgün

Beddua ettim tuttu pismanim

2 büyük haksızlığa uğradım ve beddua ettim şimdi ikisi de çok perişanlar pişmanım tövbe ediyorum ama birinin hayatı hiç düzelmiyor beddua ettiğim gibi devam ediyor. Ne yapmam lazım çok pişmanım ama davamda haklıydım hala kırgınlığım var o konularda lakin af kapısını seçmek istiyorum

CEVAP:

Hak edene beddua etmek hiç Şaşmaz tutar ve onu perişan eder Fakat bundan pişman olup tövbe edildiği zaman onun etkisi gider.

 beddua ettiğiniz kişi affetmenize rağmen hala başına belalar geliyorsa bu sizden değildir başka bir sebepten dolayıdır

BENZER KONULAR:

Answers ( 12 )

    2
    2022-06-08T13:17:57+03:00

    Beddua etmek Müslüman’a yakışan bir davranış şekli değildir. Müslüman beddua eden değil; hayır duada bulunan kimsedir. Rasulullah (sav)’in hadisinden de öğrendiğimiz kadarıyla red olunmayan dualardan birisi de mazlumun duası olduğunu anlıyoruz. Eğer yapmış olduğunuz bedduadan pişman iseniz; Allah’a bol bol tevbe ve istiğfarda bulunmanız gerekmektedir.

    En iyi cevap
    1
    2022-06-13T18:51:09+03:00

    Kocama işin gücün ters gitsin diye beddua ettim şimdi çok kötü durumdayız bunu bozmak İçin ne yapmam gerekiyor

    Kocama beddua ettim işin gücün ters gitsin diye ve son 4 yıldır hiç bir işi olmuyor çok zor durumdayız yardımınızı bekliyorum

      1
      2022-06-13T21:38:24+03:00

      Beddua etmek Müslüman’ın ağzına yakışmayan sözlerdir. Hele hele kişinin eşine beddua etmesi hiç de doğru bir davranış şekli değildir. Eğer yapmış olduğunuz bedduadan pişman iseniz; Allah’a bol bol tevbe ve istiğfarda bulunmanız gerekmektedir.

    1
    2022-08-02T21:04:55+03:00

    İstemsizce beddua etmek dile getirmek

    Aslında normalde kimseyi kırmayan hata yapmaktan korkan biriyim bile isteye kimseyi kırmam dikkatli olurum ama şu aralar aklıma sürekli beddua sözleri geliyor. İçimden resmen sürekli beddua ediyorum. Çok emin değilim belki dilim oynadı ya da oynamadı ama sanki o bedduayi söyledim gibi bilmiyorum ama kafayı yicem öyle olsun asla istemem kalbim asla istemez. Ne yapmam gerekiyor

      0
      2022-08-05T15:58:26+03:00

      Sevgili kardeşim;

      Bu durum vesvesedir. Bu durumla ciddi şekilde baş etmeniz gerekmektedir. Onun için de akla gelen bu bedduaları yok saymaktan başka çareniz yoktur. Vesvese bir hastalıktır.

    1
    2022-08-14T13:41:20+03:00

    Beddua

    Sosyal platformda birisiyle tartıştık. Hararetli bir kavgaydı ve hakaret ettiğimiz oldu yer yer.sınav hakkında konuşuyorduk.aynı sınava girdik ama benim gireceğim bi sınav daha var. Sınava hazırlanıyorum. Çok kızdım senin gibiler atanmasın zaten dedim ama beddua etmedim sinirle söylenmii bir sözdü. Karşı taraf umarım sınavın da kötü geçer ortada kalırsın diye beddua etti vana. O kadar moralimi bozdu ki ben de Allah seni ıslah etsin dedim beddua etmedim. Şimdi sınavımı etkileyecek diye korkuyorum. Hayır yapsam vebalden kurtulur muyum?

      1
      2022-09-11T09:01:47+03:00

      Allah seni ıslah etsin sözü beddua değildir. Ama tartışmadan ve Allah muhafaza ileriye gidip beddua etmesi Müslüman’a yakışan bir vasıf değildir.

    1
    2022-10-20T17:24:57+03:00

    beddua

    epey küçükken kardeşim ile aramda bir olay geçti ve ben inşallah kaza geçirir gibi şeyler söyledim, neredeyse ölürde diyecektim fakat diyemedim sonra allahın böyle bir şey yapmayacağını düşündüm herkesten farklı olduğumuzu düşündüm ve abim çok yaşanan bir kaza geçirdi ölüm riski vardı annem ile babam perişan oldular onlarda iz bırakmış olmalı daha küçükken sırf allahın böyle bir şey bir şey yapmayacağını düşündüğüm için kardeşim [abim] neredeyse ölüyordu annemle babamın hayatları bir süre karardı ve hala izlerini taşıyorlar benim hatamsa yüce allah neden kardeşimin kaza geçirmesine sebep oldu sırf benim düşüncem yüzünden bana bir şekilde gösteremezmiydi sonsuz kudret sahibi bana bunu başka şekilde gösteremezmiydi içim içimi yiyor bunlara sebep olduğum için abimin ne suçu vardı ben daha küçücük çocuktum ne istediğimi dahi bilmiyordum

      1
      2022-10-28T10:41:43+03:00

      Şunu unutmamak gerekir. Siz beddua ettiğiniz için kardeşiniz kaza geçirmedi. Kaderinde kaza yapmak olduğu için kaza geçirmiştir. Yani kader ve kaza Allah’ın ebedi ve ezeli olan ilmi ile alakalıdır. Siz beddua etmemiş olsanız bile, kardeşinizin kaderinde kaza geçirmek olduğu için kaza geçirecekti.

    1
    2023-02-05T13:50:32+03:00

    beddua

    öncelikle selamun aleyküm benim sorum hocam beddua hakkında. hocam ben üniversite sınavına hazırlanan biriyim. hazırlanmak ve kitap almak için 2 ay fabrikada çalıştım çünkü durumumuz iyi değildi bende aileme hem destek heme de ders çalışma programı almak için çalıştım. işte programı aldım ama geç başladım derslere geç başladığım için dersleri yetiremeyecegimi anladım ve 2 gün boyunca depresyona girdim ben de ne ders çalıştım ne başka bir şeyle uğraştım ve gittim uyudum kafa mı toparlamaya çalıştım sonra işte ailem ne sorunu var gibi bişeyler dedi ben de bişey yok dedim babam işte bunu üzerine bana beddua etti ALLAH dedi sizin evlatlarınız size 1000 katını yapsın dedi ben dedim ben sana bişey yapmadım çünkü hocam benim ne alkol ne sigara kesinlikle kötü bir alışkanlığım yok hayatım boyuca kendilere hayırlı bir çoçuk olmaya çalıştım elime bir kuruş kendilere veririm evden çıkmam bile çünkü hep kendilere bir hayırlı evlat olabilmek için işte devam edim bana böyle beddua etti ama hocam ben bdedduayı hakkedecek bişey yapmadım hep bu tür davranışlarım gelecek kaygısı yüzünden ömrümü fabrikada değilde güzel bir meslek sürerek yapmaya çalışmak yani hocam kısacası babamın ettiği beddua tutatmı çünkü beni zan altında koydu bu beddualrı ağlayayrak yaptı benim içim rahat ama bedduları duyunca ölmek istiyorum hocam ne yapmam gerek babamın ettiği beddua tutar mı saygı ve sevgilerimle

    1
    2023-02-05T13:51:09+03:00

    Merhabalar.15 yaşındayım.Birgün okulda yanımdaki bir arkadaşım allah belanı versin dedi şaka bir lisanla.Benim aklımdan ise “senin mi bedduan tutacak “ gibi bir ifade geçti.Bunu tam olarak ona söylerken nasıl oldu bilmiyorum istemsizce “Veremez zaten”Gibi bir ifade kullandım.Bu içimde büyük bi rahatsızlık veriyor ve İnancımın zedelendiğini düşünüyorum.Fakat istemsizce dediğime Eminim.Bu bir vesvese midir bu durumda ne yapmam gerekir lütfen yardım edin

  1. Bedduayı hak etmediyseniz korkmayın

    0
    2023-05-11T13:50:33+03:00

    Arkadaşımın annesi bize beddua ediyor

    Selamünaleyküm hocam , hocalarımız. Benim sorunum şudur ki yaklaşık 10-15 yıldır tanıdığım bir arkadaşım var. Ben onu tanıdım tanıyalı içkiye çok düşkündür. Bir şişe içki görsün hayatta yok demez . Arkadaşımın eski kız arkadaşı da annesine bizim ona icirdigimizi söylemis annesi de beddua ediyormuş. Hocam benim sorum , bu arkadaş bizle veya başka arkadaşlarıyken içiyor, kendi içmek istiyor anlayacağınız üzere. Annesinin bana ettiği beddualar tutar mı? Saygılar dilerim teşekkür ederim.

    0
    2024-05-27T21:09:43+03:00

    Ve aleykümselam,

    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, beddua konusuyla ilgili İslam’ın bakış açısı ve bu konudaki öğretiler oldukça önemlidir. Beddua, birinin kötülüğünü istemek ve ona zarar gelmesi için dua etmek anlamına gelir ve İslam’da genel olarak hoş karşılanmaz.

    Niyet ve Gerçeklik: Bedduanın etkili olup olmaması konusunda niyet çok önemlidir. Sizin arkadaşınıza içki içmeyi zorla içirdiğiniz bir durum yoksa, yani arkadaşınız kendi iradesiyle içki içiyorsa, bu durumda annesinin size ettiği beddualar geçerli olmayabilir. Beddua, haksız yere yapılan bir davranışa karşı yapıldığında etkili olabilir. Ancak, siz suçsuzsanız ve kötü bir niyetiniz yoksa, Allah’ın adaletine sığınabilirsiniz.

    Kendi İradesi: Arkadaşınızın kendi iradesiyle içki içmesi durumunda, annesinin size yönelik bedduası niyeti boşa çıkabilir. İslam’a göre, herkes kendi yaptıklarından sorumludur. Eğer siz arkadaşınıza içki içirmiyorsanız ve o kendi isteğiyle içiyorsa, sorumluluk arkadaşınıza aittir.

    Dua ve İstiğfar: Size edilen beddualardan endişe ediyorsanız, Allah’a sığınıp dua edebilirsiniz. İstiğfar etmek, yani Allah’tan af dilemek de bu durumda önemlidir. Her zaman Allah’a yönelmek ve ondan yardım istemek en doğru yoldur.

    İyi Niyet: İyi niyetli olduğunuz sürece, Allah’ın adaletine güvenebilirsiniz. Eğer gerçekten suçsuzsanız ve arkadaşınıza kötü bir niyetle yaklaşmıyorsanız, Allah sizin niyetinizi ve durumunuzu bilir. Size edilen haksız bedduaların etkisi olmayabilir.

    Sonuç olarak, içki içmek haramdır ve bu konuda arkadaşınıza tavsiyelerde bulunmak, onu doğru yola yönlendirmek en doğru davranış olacaktır. Ancak, haksız yere size yapılan bedduaların Allah’ın adaletine karşı etkili olmayacağını unutmamalısınız. İstiğfar etmek ve dua etmek her zaman kalbinizi ferahlatacak ve size Allah’ın rahmetine sığınmanızı sağlayacaktır.

    Allah’a emanet olun.

    0
    2024-11-09T20:05:40+03:00

    Beddua ve affetmek

    Selamın aleyküm hocam. Bir arkadaşımla aramda kul hakkı olan bir durum yaşandı. Gidip kendisinden özür diledim o da karşılık olarak seni affediyorum dedi. Bu olayın üzerinden aşağı yukarı bir yıl kadar zaman geçti. Son zamanlarda bu arkadaşla karşılaştığımız zamanlarda bana beddua etmeye başladı. Sorum şu olacak hocam önce affettiğini söylemesine rağmen şuan beddua etmesinin bir karşılığı olur mu? Bir karşılığının olması halinde benim ne yapmam gerekir.

    0
    2024-11-09T21:02:26+03:00

    Ve aleyküm selam,

    Öncelikle, böyle bir soruyu gündeme getirmen gerçekten önemli bir mesele. Kul hakkı, Allah katında büyük bir sorumluluktur ve bu konuda verdiğimiz sözler, yaptığımız fiiller de önemli. Arkadaşınla yaşadığın meselede özür dileyip, o da seni affettiğini ifade etmişse, bu güzel bir adım. Ancak, zaman geçtikçe ve bir şeyler hâlâ düzelmediyse, duygular ve davranışlar değişebilir.

    Arkadaşının seni affettiğini söylediği halde beddua etmeye başlaması, aslında onun içindeki duygusal bir çatışmanın dışa vurumudur. Beddua, bir insanın kalbinde kırgınlık, öfke veya bir tür intikam duygusu varsa ortaya çıkabilir. Bu durumda, affedildiğini söylediği hâlde beddua etmesinin nedeni belki de tam anlamıyla affetmenin kalpte yerine oturmamış olması olabilir. Bir insan, affetmeyi sözle söylese de, içsel bir rahatlama ve huzur hissi oluşması zaman alabilir.

    Bununla birlikte, beddua etmenin İslam’da bir karşılığı vardır. Allah, kulunun başka bir kuluna beddua etmesini istemez ve bu tür bir durum, genellikle o kişinin kalbindeki olumsuz duyguların bir yansımasıdır. Beddua eden kişi, kendi kalbinde ve ruhunda bir huzursuzluk oluşturmuş olur. Bir Müslüman olarak bu durumda senin yapman gerekenler şunlar olabilir:

    Sabır ve Dua: Arkadaşın sana beddua ettiğinde, ona karşı sabırlı olman ve Allah’a dua etmen önemli. Allah, kulunun kalbindeki rahatsızlıkları en iyi şekilde bilir ve ona yönelmek, affedilmesi için sabır göstermek en doğru yaklaşım olabilir. Bedduaya karşılık beddua etmek yerine, Allah’tan o kişinin kalbine huzur, affetme gücü ve iyilik dilemen, en doğru yoldur.

    Tekrar Konuşmak ve Duygularını Paylaşmak: Eğer hala iletişim kurma fırsatın varsa, bu durumu açıkça ve samimiyetle konuşmak önemli olabilir. “Ben seni affettim, fakat senin hâlâ içindeki kırgınlıkları hissediyorum. Birbirimizi anlayarak bu durumu geride bırakmak istiyorum” gibi bir yaklaşım, aranızdaki meselenin çözülmesine yardımcı olabilir. Beddua eden kişinin niyetinin ardında kalp kırıklığı veya bir yanlış anlamadan kaynaklanan bir şey olabilir.

    Allah’a Yönelmek: Son olarak, unutma ki kul hakkı konusunda Allah en iyi hakkı verendir. Eğer arkadaşın affetmekte zorlanıyorsa, Allah’a yönelmek, o kişiye Allah’tan yardım dilemek, bu tür olumsuzluklardan korunmak için dua etmek, Allah’ın rahmetine sığınmak en önemli çözüm olabilir.

    Sonuç olarak, beddua, insanın içindeki kırgınlık ve öfkenin bir yansımasıdır. Bu tür bir durumda, insanın karşılık vermek yerine sabır, dua ve affetme yolunu seçmesi, hem dünyada hem de ahirette fayda sağlar. Allah, kalbi temiz olanları sever ve affedenlere büyük mükâfatlar verir.

    Umarım açıklamalarım faydalı olmuştur. Allah yardımcın olsun.

Cevapla