Paylaş
Beddua ölüme sebep olur mu
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Ölüm bedduası
Çok pişmanım çok içimden keşke ailem ölse Allah’ım diye düşündüm ama düşünür düşünmez pişmanlık yaşadım bunu içimden düşündüğüm için dua niyetine geçer mi ne yapmalıyım çok pişmanım
LÜTFEN SÖYLEYİN PİŞMANIM
Cevap:
BENZER KONULAR:
Answers ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Şunu bilmemiz gerekir öncelikle. Beddua etmekten uzak durmalıyız. Ve yine şu şekilde devam edeyim. Hayatı ve ölümü bilen sadece Rabbimiz (cc)’tur. Bizler bir insanın ölümü için beddua ettiğimiz vakit, Allah’ın o insan için murad ettiği ölüm zamanı öne alınmaz. Çünkü biz iman etmişiz şuna; ne bir nefes eksik ne de bir nefes fazla.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam’da, bireylerin lanetlerinin veya kötü dileklerinin etkili olabileceğine inanılır, ancak yaşam ve ölüm üzerindeki nihai güç ve kontrol yalnızca Allah’a aittir. Canı veren de, canı da alan Allah’tır ve O’nun dilemesi dışında hiçbir şey olmaz.
Birine sövmek veya zarar gelmesini dilemek İslam’da olumsuz ve zararlı bir davranış olarak kabul edilir. Müslümanlar, zararlı konuşmalar yapmak veya başkalarına kötülük dilemek yerine, sözlerini nezaket, bağışlama ve esenliği teşvik etmek için kullanmaya teşvik edilir.
Bununla birlikte, bir lanetin etkinliğinin veya etkisinin nihai olarak Allah’ın iradesine bağlı olduğunu anlamak önemlidir. Allah izin verirse bir beddua veya kötü bir dileğin geçici bir takım olumsuz sonuçları veya zararları olabilir ama doğrudan ölüme veya başka bir sonuca sebep olan lanetin kendisi değildir. İslam inancı, her şeyin Allah’ın takdirine ve hikmetine göre olduğu inancıdır.
Müslümanlara Allah’tan korunmaları, hidayet, merhamet ve korunma için dua etmek, başkalarına iyilik ve adaletle davranmak gibi olumlu davranışlara odaklanmaları tavsiye edilir. Lanetin ve zararın şerrinden Allah’a sığınılması, O’nun mutlak hakimiyetine ve adaletine güvenilmesi müstehabdır.
Bu meselelere hikmetle, Allah’a tevekkülle ve İslam’ın öğretilerine bağlı kalarak yaklaşmak önemlidir. Alimlerden bilgi almak ve İslam’ın ilkelerini uygulamak, bireylerin bu tür sorunları dinin sağladığı rehberliğe göre yönlendirmesine yardımcı olabilir.