Beddualar tutar mı, Beddua etmek günah mı

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Beddua tutar mı? Ne zaman tutar ?

Beddua tutar mi Ne zaman tutar

Beddua tutar Yeter ki yerinde yapılsın
Yüce Allah Kuranı Kerim’de ve Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem hadislerinde beddua etmişlerdir Lakin bu beddua hak edenlere yapılmıştır kafirlere Allah’a ve peygamberine saygısız insanlara münafıklara beddua edilmiştir

Biz beddua edeceğimiz zaman beddua yı Hak edene etmemiz gerekir Örneğin bizim hakkımızda geçen onurumuzla oynayan bize hile yapan kişilere ve dua edebiliriz en hayırlısı beddua yerine Hidayet dilemektir yani Allah ona hidayet versin Allah ıslah etsin demektir

 

Kötü Birine Beddua tutarmı, beddua ne zaman tutar

Beddua eden kişi eğer haksızsa haddini aştığı için kabul olmaz hatta ettiği bu beddua haramdır. En kısa sürede tövbe etmelidir. Ama beddua eden kişi haklı ise bedduasının tutması da mümkündür. Ancak gene de haklı da olsak haksız da olsak beddua etmemeliyiz. Aksine insanlara dua etmeli ve onların ıslahı için allah’a yalvarmalıyız. Sonuçta hatasız dost olmaz. Eğer hatasız dost ararsak dostsuz kalırız.

(bir kardeşimizin cevabı)

 

BENZER KONULAR:

Answers ( 1 )

    0
    2021-04-04T06:03:33+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Beddua tutmaktadır. Sadece yerinde yapılması şartı ile. Bizim onurumuzla dalga geçen, bize oyun oynayıp her zaman kötülüğümüzü isteyen kişilere beddua edebiliriz. Beddua eden kişi haksız kendisi ise; bu beddua kabul olmaz. Hatta Tevbe etmesi gereklidir kişinin.

  1. komutan
    0
    2023-06-19T09:43:10+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Beddua, kötü niyetli dilekler veya lanetlerdir. Bedduaların tutup tutmaması veya gerçekleşme gücü konusunda kesin bir bilgi veya kanıt bulunmamaktadır. Beddua, bir kişinin başkasına zarar vermek amacıyla dile getirdiği kötü niyetli sözlerdir. Ancak, bu tür sözlerin gerçekleşmesi veya etkili olması için dini veya evrensel bir mekanizma yoktur.

    Çoğu din ve ahlaki sistem, kötü niyetli veya zarar verici sözlerin etik olmadığını ve başkalarına zarar vermeyi teşvik etmediğini öğretir. Sevgi, hoşgörü, affetme ve yardımlaşma gibi değerlere odaklanan bir yaşam tarzı, daha olumlu ve sağlıklı bir toplumun oluşmasını sağlar.

    Önemli olan, olumlu düşünce ve davranışlarla başkalarına yardımcı olmak, sevgiyle yaklaşmak ve iyi niyetli eylemlerde bulunmaktır. Beddua etmek yerine, anlaşmazlıkları çözmek, iletişim kurmak ve anlayışla yaklaşmak daha yapıcı bir yol olacaktır.

    Sonuç olarak, beddua tutma veya gerçekleştirme gücüne dair bilimsel veya dini bir kanıt bulunmamaktadır. Bunun yerine, sevgi, saygı ve anlayışla hareket etmek, olumlu bir etki yaratmak ve daha sağlıklı ilişkiler inşa etmek için daha iyi bir seçenek olacaktır.

    En iyi cevap

Cevapla