Benim ortaokuldan bir arkadaşım benim numaramı ve bazı yerlerden beni engellemiş. Benimle konuşmak istemiyor. Onunla helalleşmek istiyorum ama mesajlarıma cevap vermeyip beni engelliyor. Bazen kişinin rüyalarıma girdiği oldu ve az önce odamda bir kalemtraş buldum. Ortaokuldayken bize dağıtılmıştı ve galiba o arkadaşımındı. Renginin onunkiyle aynı olduğunu düşünüyorum. Farketmeden almış olabilirim. Ne yapmalıyım? Bir de sözünü ettiğim arkadaşım ateist.
Arkadaşınızla barışınız fakat barışma çabasına cevap vermiyorsa yapacağınız bir şey yoktur
Hak sahibi dinsiz bile olsa mutlaka haklarını ödemelidir
Answer ( 1 )
Bu gerçekten zor bir durum. Helalleşmek istemen, vicdanının rahat olması ve aranızdaki yükü hafifletmek adına çok değerli bir adım. Ancak karşındaki kişinin mesafe koyduğunu kabul etmek ve ona da alan tanımak önemli.
Eğer doğrudan konuşma şansın yoksa, birkaç yol deneyebilirsin:
Bir mesaj veya mektup yazmak: Duygularını ve niyetini açıkça ifade eden, suçlamalardan uzak, samimi bir mesaj gönderebilirsin. Onu zorlamadan, sadece hakkını helal etmek istediğini belirtebilirsin.
Araya bir aracı koymak: Ortak bir tanıdık vasıtasıyla kendini ifade etme fırsatı bulabilirsin.
Dualarına dahil etmek: Eğer hiçbir şekilde ulaşma imkânın yoksa, içinden geçenleri kalpten bir dua ile dile getirebilirsin.
Karşı tarafın tepkisi nasıl olursa olsun, sen samimi bir şekilde adım attığında elinden geleni yapmış olacaksın. Gerisini zamanın akışına bırakmak en iyisi. Helalleşme niyetin çok kıymetli, umarım gönlün huzur bulur.