Bir Hocaya Danışmak

Question

Bir Hocaya Soru Sormak Danışmak İstiyorum

Bir Hocaya Soru Sormak Danismak Istiyorum

Başıma bir olay geldi fakat vesvese mi yahut günah mı işledim işin içinden çıkamıyorum ve yardım almam lazım. Psikolojim alt üst oldu ve derdimi bir hocaya anlatamıyorum “günahını anlatmak” hakkında okuduklarımdan dolayı. Fakat günah olup olmadığını da bilmiyorum, eğer günah değilse öyle bir rahatlayacağım ki. Nasıl yardım alırım? Kesinlikle yardım almam lazım, iştahım kesildi karnım acıksa dahi yemek yiyesim gelmiyor, karamsar ve sürekli üzüntü halindeyim. Sonsuz cehennem azabından korkuyorum. İbadetlerimi bırakmadım, devamlı olarak yapıyorum ve yardıma ihtiyacım var.


Olur kardeş günahı başkasına anlatmak konusu bize defalarca soruldu belki sizde sordunuz cevap yazdık

Bir Müslüman işlediği bir günah veya bir suçu ilgili kişiye anlatabilir dini bir konu ise bir hocaya devleti ilgilendiren konularda emniyete veya mahkemeye anlatabilir.


Allah razı olsun hocam. Son olarak acaba içimizden geçen bir düşünce hakkında dini bir yardım almak için hocaya anlatsak caiz olur mu? Bu konuyla ilgili bir hadis okudum o yüzden soruyorum, yukarıdaki soruyu tekrarlamiyorum yanlış anlamayin.

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 9 )

    1
    2022-01-02T00:06:14+03:00

    Arkadaşlar annem kuran hocasıdır o yuzden yardm almak için vesveseyı anlattım anneme günahmidir?

      1
      2022-01-07T11:21:48+03:00

      Annenize vesveseyi anlatmanızda bir sakınca yoktur. Sonuçta anneniz Kur’an kursu öğreticisi anladığım kadarı ile. Bu yüzden yardım almak veya ne yapacağını bilmemek için annenize vesveseyi anlatmanızda bir sakınca yoktur.

    1
    2022-01-05T07:37:32+03:00

    kimse yokmu? Bna yardım edermisiniz? Sorumu cevaplıyacak kimse yokmu?

    1
    2022-01-07T09:57:20+03:00

    Arkdslar Allah rızası için bi hoca veya biln biri yardmcı olabilrmi?

      1
      2022-01-07T11:22:59+03:00

      Anlatmış olduğunuz şey danışmak, bilgi sahibi olmak içindir. Yoksa günahı anlatmak, yaymak değildir. O yüzden içinizdeki sıkıntıyı anlatmanızda bir sakınca yoktur.

    1
    2022-01-08T06:26:06+03:00

    Hocam Allah razı olsun sizden… içimi azda olsa rahatlattınız… çok korkuyrdum vesveseler günahsa başima gelirmi gelmzmi diye… Allah bin defa razı olsun hocam…

      1
      2022-01-09T11:48:09+03:00

      İnsanın başına neyin gelip gelmeyeceğini bilen sadece Rabbimiz (cc)’tur. Fakat bildiğimiz bir şey var o da; vesvese ile hayat geçmez. Bir an önce vesveseyi aklınızdan, fikrinizden, düşğncenizden silmiş olmanız, atmış olmanız gerekmektedir.

    1
    2022-01-09T11:50:29+03:00

    Bir Müslüman yapmış olduğu hatayı veya işlemiş olduğu bir günahı bu konuda uzman, bilgili olan bir hocaya anlatması günah olmaz. Çünkü buradaki niyet; günahı yaygın hale getirmek veya işlemiş olduğu günahı basite almak değildir. Buradaki amaç bilen birisine durumu anlatıp yardımcı olmasını istemektir bu kişinin. Bir Müslüman işlediği bir günah veya bir suçu ilgili kişiye anlatabilir dini bir konu ise bir hocaya devleti ilgilendiren konularda emniyete veya mahkemeye anlatabilir.

    En iyi cevap
    1
    2022-01-11T23:59:25+03:00

    Hocam Allah razı olsun bindefa bilgiler için…tabiki insanın başina gelecgni Allah bilir ama bnm korkum her saniye vesvese geliyr ve bunlra tövbe ediyrm her seferinde tovbe ederknde günah işliyrmuşum gibi geliyor…bnm korkum hocam vesveselerden sorumluymuşuz gibi düşünmek ve içimden bilerek bilmeyerek istemdn içimden vesvese yapıp günah işlemek başima geleck korkusu var…annmde tövbe etmene gerek yok kafayı takma diyor Allahın izniyle geçer diyor…

      1
      2022-01-12T12:56:23+03:00

      Yukarıda da söylediğim gibi insan sadece vesvesenin kendisinden sorumlu değildir. Sizin evvela bu vesveseyi bitirmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise ne zaman sorumlu olursunuz; vesveseyi fiiliyata geçirdiğiniz zaman sorumlu olursunuz. Bizler başımıza ne geleceğini bilemeyiz. O yüzden ne ile sorumlu isek onu yerine getirmeliyiz. Vesvese yaparak hayatı kendinize zehir etmeyin.

    1
    2022-09-26T21:20:25+03:00

    Gizem diye bir kızım var çok asabi ve kızgın bir hocaya danışmak istiyorum

    • Ebeveyn olarak çocukların duygusal ve davranışsal değişimleri ile başa çıkmak bazen zorlu olabilir. Asabi ve kızgın davranışlar gösteren bir çocuğa destek olmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

      Anlamaya ve Empati Kurmaya Çalışın: Çocuğunuzun neden asabi veya kızgın olduğunu anlamaya çalışın. Onun duygularını anlamak ve empati kurmak önemlidir. Böylece onunla daha iyi iletişim kurabilir ve onun ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilirsiniz.

      Sakin ve Sabırlı Olun: Çocuğunuz kızgın ve asabi olduğunda sakin ve sabırlı olmaya özen gösterin. Sert veya kızgın bir tepki vermek yerine ona nazik bir şekilde yaklaşın ve duygularını ifade etmesine izin verin.

      Duyguları Konuşun: Çocuğunuza duygularının normal olduğunu ve duygularını ifade etmenin önemli olduğunu anlatın. Onun duygularını paylaşmasını teşvik edin ve onunla açık bir şekilde konuşun.

      Alternatif Davranışları Öğretin: Çocuğunuza kızgınlık ve asabiyetle başa çıkma becerilerini öğretin. Örneğin, derin nefes almayı, sakinleştirici aktiviteler yapmayı veya duygularını bir günlüğe yazmayı deneyebilir.

      Aktiviteler ve Hobi Edinmesini Destekleyin: Çocuğunuzun enerjisini olumlu yönde kullanabileceği aktivitelere yönlendirmek önemlidir. Spor, sanat, müzik veya diğer ilgi alanlarını destekleyin.

      Disiplin Yöntemleri: Çocuğunuzun uygun davranışlarını ödüllendirmek ve uygun olmayan davranışlarını sakin bir şekilde açıklamak önemlidir. Fiziksel veya duygusal cezalardan kaçının ve onunla anlaşılır bir şekilde konuşun.

      Profesyonel Yardım Alın: Eğer çocuğunuzun davranışları ciddi bir şekilde sorun teşkil ediyorsa veya kontrol edilemiyorsa, bir çocuk psikologu veya uzmanından yardım almayı düşünebilirsiniz.

      Unutmayın ki her çocuğun farklı ihtiyaçları vardır ve sabırla, anlayışla ve sevgiyle onlara destek olmak önemlidir. Kendinizi ve çocuğunuzu olumlu bir şekilde geliştirmeye yönlendirin ve problemlerle başa çıkmada adımlar atın.

    1
    2023-07-18T23:20:25+03:00

    Es selamun aleyküm hocam  hocam 4 vakit kıldığım namazda çok rahat oluyorum fakat gece yatsı namazında  namazın ortasında bir heyacan bir korku sarıyo içimi.     Yani diğer 4 vakitte hiç bir sorun yok  ama dediğim gibi yatsız namazında böyle oluyo bana nedir bunun sebebi

  1. Hüseyin kardeşim bu korku ve endişe her yatsı namazında mı oluyor eğer bütün yatsı namazlarında oluyorsa lütfen bize yazınız
    Örneğin cemaatle namazda oluyor mu iş yerinde evde birileri varken aynı şey yaşanıyor mu yoksa sadece yalnızken mi oluyor lütfen açıklama yapınız ki yardımcı olalım

Cevapla