Paylaş
Bir insanı kandırmanın günahı nedir
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Bir insanı kandırmanın günahı
Selamünaleyküm hocam, 20 yıldır evliyim. 20 yildirda eziyet çekiyorum. Eşimle severek evlendigimizi zannediyordum, en azından evlenene kadar öyleydi. Evliligimizin 5. Günü bana ben başkasını seviyorum, ablama be dedim ben ondan başkasını sevemem diye, başkalarından duyacagina benden duy dedi. Neye uğradığımı şaşırdım. Kendimi kandırılmış ırzına geçilmiş gibi hissediyorum. Konuşmak istediğimde ya beni dövüyor, yada ne bekliyorsun benimle kaç kişi evlenmek istedi ben seninle evliyim bu sana yetmedi diyor. Bana düğünden önce deseydi kesinlikle onunla evlenmeyi kabul etmezdim. Sanirim almanyaya gelmek için rol yapmış bana bende inandım. Elimde avucumda ne varsa aldı zaten, mihir dahi yapmadılar. Allah şu an onu kumarci yaptı, hayrını göremedi almanyanin. Ne çocuklarla nede benimle ilgilenmiyor. Bunun günahı nedir hocam. Bu duruma dayanmanin sevabı varımdır?
Cevap:
Eşiniz çok yanlış ve büyük bi hata yapmış. Sabredin. ALLAHA DUA EDİN. ONUN İÇİNDE DUA EDİN. Zelcelali vel ikram ismiyle Allaha dua edin. Evde sesli bi şekilde bakara suresinide okuyabilirsiniz. Şeytanlar bakara suresinin okunduğu eve 3 gün giremezler. Kurana Sarılın. Sabretmeye devam. ALLAH SİZİ GÖRÜYOR. SİZİN SABRINIZI GÖRÜYOR. HAŞA KARŞILIKSIZMI BIRAKACAK?
Allaha emanet olunuz.
Benzer Konular:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam’da bir insanı kandırmak, aldatmak veya yanıltmak kesinlikle hoş görülmeyen bir davranıştır. İslam, dürüstlük, adalet ve doğruluk ilkelerine büyük önem verir. Bir kişiyi kandırmak, onun haklarını ihlal etmek, güvenini kötüye kullanmak ve haksız kazanç elde etmek demektir.
Kur’an-ı Kerim’de, insanların dürüstlük, adalet ve doğruluk prensiplerine uymaları öğütlenir. Örneğin, Allah şöyle buyurur: “Ey iman edenler! Allah için dosdoğru şahitler olun. Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletten saptırmasın. Adaletli olun; o, takva (Allah’a karşı gelmekten sakınma)ya daha yakındır.” (Maide Suresi, 8)
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) de dürüstlük ve adaletin önemini vurgulamış ve insanları kandırmanın yanlış olduğunu ifade etmiştir. Bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Kim bir insanı kandırırsa, benimle onun arasına girip, cehennem ateşine ait bir kuş tüyü koyarım.” (Tirmizi)
Bu nedenle, İslam’da bir insanı kandırmak büyük bir günah olarak kabul edilir. Müslümanlar, dürüstlük, adalet ve doğruluk prensiplerine uygun hareket etmeli, başkalarının haklarını korumalı ve insanları yanıltmaktan kaçınmalıdır.