Paylaş
Bir kadının bacısının torunundan abdesti bozulur mu
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Bir kadının yeğeninden abdesti bozulur mu
Hanefi mezhebine göre fahiş bir dokunma olmadıktan sonra normal dokunmakla abdest bozulmaz.
Şafi mezhebine göre bir kadının bacısının torunu kardeşi gibi sayıldığı için abdest bozulmaz.
Şafi mezhebinde ki ölçüsü şudur: evlenmesi haram olan mahrem dediğiniz kişilerden abdest bozulmaz.
Hacının torunu ile bacının oğlu arasında bir fark yoktur yeğen sayılır.
BENZER KONULAR:
Answers ( 2 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Hanefi mezhebinde kural şudur; Dokunma fahiş bir miktarda olmadığı müddetçe kadının erkeğe dokunması veya tam tersi olarak erkeğin kadına dokunması ile abdest bozulmaz.
Şafii mezhebinde de kural şu şekildedir: Evlenmesi haram olan kişilerden (baba, dede, amca, dayı,yeğen) abdest bozulmaz. Dolayısı ile bir kadının bacısının torunu aynı bacısının oğlu gibi yani yeğeni gibi olduğu için abdest bozulmaz.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslami öğretilere göre, bir kadının abdesti (abdesti), kız kardeşinin torununa fiziksel temasla bozulmaz. “Abdesti bozmak” kavramı, genel olarak, tuvalete gitmek, gaz çıkarmak veya abdesti bozan herhangi bir faaliyet gibi, abdesti bozan fiil veya halleri ifade eder.
Mahrem olmayan (evlenilebilecek kimse) ile fiziksel temas, o özel durum için geçerli olan belirli bir hüküm veya koşul olmadıkça, abdesti bozmaz. Bir kadının kız kardeşinin torununa dokunması durumunda, bu temasın abdesti bozacağına dair İslam’da genel bir hüküm yoktur.
Bununla birlikte, İslam’ın karşı cinsten ilgisiz bireyler arasında alçakgönüllülüğü ve uygun etkileşimleri teşvik ettiğini not etmek önemlidir. Müslümanlara genellikle sınırlara uymaları ve saygılı ve mütevazı bir atmosfer sağlamak için gereksiz fiziksel temastan kaçınmaları tavsiye edilir.
Abdest ile ilgili belirli bir durum veya hükümler hakkında özel endişeleriniz veya sorularınız varsa, bilgili bir alime veya özel durumunuza ve belirli düşünce okulunuzun (mezhep) öğretilerine dayalı olarak rehberlik sağlayabilecek nitelikli bir dini otoriteye danışmanız önerilir. ).