Birine istemeden beddua etmek

Question

İçimden sürekli beddua ediyorum günah mı sorumlu muyum?

Birine istemeden beddua etmek

istem dışı beddua etmek günah değildir, bu vesvesedir kötü düşünceler geldiğinde şeytandan Allaha sığının ve kelime-i tevhid okuyun geçer inşallah.
Bu gibi istemsiz beddualar şeytandandır, şeytanın amacı dinden imandan soğutmaktır ona fırsat vermeyin.

İçinden istemeden beddua etmeye BEDDUA VESVESESİ denir.
Benzer Konular:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 4 )

    1
    2021-03-04T23:54:31+03:00

    Kişinin istem dışı beddua etmesi şeytandandır. Aynı zamanda günah değildir. Vesveseden ibarettir. Şeytanın amacı da insanı dinden soğutmak ve insanın kalbine vesvese vermektir. Böyle şeyler olduğunda kişi Allah’a sığınmalıdır.

    En iyi cevap
    0
    2021-05-30T13:28:39+03:00

    İçimden istemeden beddua

    Ben içimden istemeden kendime beddua ettim şu işi yaparsam şöyle olsun diye ve bunj kafama takıp duruyorum o işi yapınca kötü bi sonuç olucak diye bu bu beddua tutar mı yoksa vesvese midir

      0
      2022-05-17T22:58:57+03:00

      Sevgili kardeşim;

      Kişinin içinden, sadece düşünerek olan şeyler vesvesedir. Ve vesveseden dolayı da kişi sorumlu olmaz. Bu tür düşüncelerin şeytandan olduğunu bilip, bir şekilde bu düşünceden kurtulmanız gerekmektedir.

        0
        2024-08-21T22:24:52+03:00

        kabul olur mu

        kanser hastası görünce bende olayım diyoum içimden istemeden istemeden bu vesvese ya kabul olur mu çünkü Allah’a içimdeki bedduaları kabul etme dedim bide vesvese ise sis gelsin diye dua ettim sis geldi,(duayı önceden ettim)

         

         

    0
    2021-05-30T16:43:27+03:00

    Merhaba lütfen bana yardımcı olur musunuz ne yapacağımı bilmiyorum çok kötü hissediyorum lütfen cevap verin.

    bana hep beddua vesvesesi geliyor içimden istemeden şunu yaparsam şu olsun gibi şeyler ben bunun vesvese olduğunu biliyorum yapmam gerekeninde biliyorum ama olmuyo yapamıyorum:(

    sonra bugğn yine aynı şey oldu bunu yapmayacağım diye içimden vesvese geldi ben yine kabul etmedim ama dışımdan dedim ki tamam yapmayacağım.

    bu durumda tamam dedim o yemin niyetli bedduayı kabul mu etmiş oluyorum?

    ve ayrıca yapmayacağım dediğim şeyi de yaptım..

    yani tamam dememle kabul mu etmiş oldum bedduayı?

    yaptım da.

    lütfen yardım edin her gün bu tip şeyler sorumun cevabını bulamıyorum lütfen dönün,çok kötüyüm 🙁

      0
      2022-05-17T22:57:34+03:00

      Vesveseden dolayı akla gelen hiçbir şeyden sorumlu değildir Müslüman. Bir kişinin yapmış olduğu yeminden dolayı sorumlu olabilmesi için; bile isteye Allah’ı şahit tutması gerekmektedir. Sadece yemin düşüncesinin akla gelmesi ile kişi yemin etmiş olmaz.

    0
    2023-03-23T21:45:19+03:00

    Bende sürekli kendimi şunu yersem yaparsam sınavdan geçmek nasip olmasin diyorum mesela hasta birisini görüyorum insAllah bende öyle olurum diyorum kabul olur diyede çok korkuyorum o dediğim şeyleri yapıyorum mecburen

     

     

    0
    2023-05-25T16:03:20+03:00

    İslam’da, istemeden veya kazara olsa bile, dilimizi korumak ve başkalarına sövmekten veya zarar vermesini dilemekten kaçınmak önemlidir. İslam, müminlere barışı, bağışlamayı ve güzel ahlakı teşvik etmeyi öğretir. İşte bazı önemli hususlar:

    1. Allah’tan mağfiret dileyin: İstemeden birisine karşı olumsuz bir dua (beddua) yaptıysanız, Allah’tan bağışlanma dileyin. Hatanızı kabul ederek ve O’ndan rahmet ve mağfiret dileyerek tövbe ile O’na dönün.
    2. Yanlış Anlamayı Açıklığa kavuşturun ve Düzeltin: Eğer kişi olumsuz duanın farkındaysa ve bu onu üzdüyse, durumu onunla birlikte açıklığa kavuşturun. Kasıtsız olduğunu açıklayın ve verilen herhangi bir zarar için pişmanlığınızı ifade edin. Bağışlanmalarını isteyin ve onlara iyi niyetinizden emin olun.
    3. Kişi İçin Dua Edin: İstemeden lanetlediğiniz kişinin iyiliği ve hidayet etmesi için samimi dualar ederek olumsuz duaya karşı çıkın. Bağışlanmaları, başarıları ve mutlulukları için dua edin. Sözleriniz ve davranışlarınızla onların refahı için samimi bir ilgi gösterin.
    4. Sözcükler Konusunda Dikkatli Olun: Sözlerinize dikkat edin ve söyledikleriniz konusunda daha bilinçli olmaya çalışın. Başkalarına karşı olumlu konuşma, nezaket ve empati alışkanlığı geliştirin. İstemeden de olsa olumsuz sözler söylemekten veya herhangi birine zarar gelmesini dilemekten kaçının.
    5. Nezaket Eylemlerini Artırın: İstemeden lanetlediğiniz kişi de dahil olmak üzere başkalarına karşı nezaket, şefkat ve cömertlik içinde olun. Sürekli olarak iyi bir karakter sergileyerek ve başkalarına nezaketle davranarak, herhangi bir olumsuz etkiye karşı koymaya yardımcı olabilirsiniz.

    Unutmayın, İslam müminleri af dilemeye, hatalarını düzeltmeye ve barış ve uyumu teşvik etmeye teşvik eder. Sözlerimiz konusunda dikkatli olmak ve kasıtsız zarar meydana geldiğinde her zaman uzlaşma ve affetmek için çabalamak önemlidir.

Cevapla