Bu vesvese mi? Takıntı mı

Question

Vesvese İle Takıntı Arasındaki Fark

Merhaba ben utanarak söylüyorum ki ocak ayında zina işledim ama sonra tövbe ettim ve o insanla iletişimimi kestim bir daha da yapmadım. Ama o günden beri hamilelik takıntım oluştu. Defalarca adet görmeme ve 2 kez evde 1 kez de hastanese gebelik testi yapmama rağmen hatta ultrasona girmeme rağmen geçmiyor bu vesvese. Acaba Allah bana hamileliği göstermiyor mu diye korkuyorum. Bazen duyuyoruz tıbben mümkün olmayan şeyler gerçekleşiyor acaba Allah bana o şekilde bir şey verir mi? Bu kadar teste rağmen Allah bana göstermeyebilir mi? Annem benim için istihareye de yattı ve hayırlı gördü kalbi ferah uyandı. Lütfen yardım edin zor durumdayım.

Cevap:

Sizin bu durumunuz vesvesedir. Bu durumda üzülmeniz gereken hamilelik değil Allah katında zina gibi büyük bir günah işlemenizdir. Yarın mahşerde Allah’ın huzuruna zina ile çıkmak ne kadar kötü bir durumdur. Bu zina yapmanızdan dolayı Allah’tan af ve mağfiret dileyin. Asıl üzülmeniz gereken bu olsun. Ben Bu günahtan tövbe ettimmi?

Cevap:

Zaten çok pişmanım namaza başladım oruca başladım. Ama hala korkuyorum hamilelik var mıdır diye.  Allah bilerek o kadar testte göstermeyebilir mi?

Cevap:

Zaten çok pişmanım. Binlerce kez tövbe edip her gece ağlıyorum. Ama Allah o kadar testte bilerek göstermeyebilir mi?

Cevap:

Ben her gece aglıyorum pişmanlıktan tövbe de ettim defalarca hala da ediyorum. Ama Allah bu kadar testte göstermeyebilir mi hamileliği?

Cevap:

Answers ( 4 )

    1
    2022-01-19T21:44:54+03:00

    Müslüman’ın vesveseden uzak bir şekilde ibadetlerini yerine getirmesi gerekmektedir. Vesveseden uzaklaşmak için ise öncelikle vesvesenin şeytandan geldiğini bilmek gerekir. Sonrasında ise; dini bilgileri kuvvetli bir şekilde öğrenmesi ve yerine getirmesi gerekmektedir. Yani vesveseden kurtulmak kişinin kendi elindedir. Vesveseyi kişinin kafada bitirmiş olması gerekmektedir.

    En iyi cevap
    1
    2022-04-20T21:25:33+03:00

    Vesvese takıntı düşünceler

    Merhaba, ben bir süre boyunca vesveseliydim ve bunu 2 kez daha yaşadim. Ama bu sefer ki çok farkli 1 aydan fazladir sürüyor bu durum. Ailemin yanina tatile gitmeden baslamisti ve o zaman bunun kesin vesvese olduğunu biliyordum takmadim ama tatilden döndüm hemen ardindan tekrar başladi. Mesela aklimda kötu bir soz var ve ne kadar düsunmek istemesemde beynim buna dayanamiyor ve zihnimde bu sözü beliriyor yani bazen kendim yapiyorum çünkü sanki soylemeden rahat edemeyecekmışim gibi hâşa.. bazen bir yere bakiyorum ve hemen kotü bkr düsunceyi cağristiriyor.
    Aklima hayal olarak bir şey geliyor sonra diyorum ki bu vesveseyse ben dusunursem nasil olur diye düsunmeye calisyom lütfen bana kizmayin neden yapiyorum bilmiyorum bir kaç kez kendim yaptim ve korkuyorum kalbim zaten rahatsiz bunlardan ama ne kadar korksamda kendim yapiyorum bu önceleri yoktu. Peygamber efendimiz, Allah ve Kuran hakkinda kötü düşuncelerden zaten memnun degilim ama kendim yapiyorum ve korkuyorum. Bende zaten okb var ama bu irade ile olan şeyler bu da takintiya girer mi,Bunun tövbesi var mi?

    1
    2025-03-13T21:24:50+03:00

    Sevgili kardeşim;

    İnsan sadece düşündüklerinden sorumlu değildir. Ne zaman ki düşüncelerini eyleme döker işte o zaman sorumlu olur. Sana tavsiyem zihnini bu gibi şeylerle meşgul etme ve dini en güzel şekilde öğrenip onunla amel etmek için çaba harca. Şeytan vesvese verecek sana. Ama bunu önlemenin tek yolu; bu vesveseye kulak tıkamak olacaktır

    0
    2025-03-13T21:26:01+03:00

    Hocam ben bir bayan olarak istemli istemsiz birşeyler dusuniyim veya bakiyim benden akıntı geliyo ve ben bu akıntıyı ıslakligi hissediyorum bu akintilardan ötürü devamlı gusül alıyorum sürekli vesvese içindeyim ibadetlerimi yapamıyorum bu yüzden artık sürekli gusül almaktan çok yoruldum sürekli gusül almamı lazım bu halden ötürü lütfen beni aydınlatın

    0
    2025-03-13T21:34:02+03:00

    Öncelikle, yaşadığınız bu durumun sizi çok zorladığını ve bu konuda bir rahatlık arayışında olduğunuzu anlayabiliyorum. İslam’da, gusül ve temizlikle ilgili birçok detay bulunmaktadır ve bu tür meselelerde genellikle rahatlatıcı bilgiler sunmak önemlidir. Şu konuları dikkate alarak bir açıklama yapalım:

    İstemli ve İstemsiz Akıntılar: Kadınların vücutlarında belirli dönemlerde, özellikle regl dönemi dışında, vajinal akıntı olabilir. Bu akıntılar genellikle doğal ve fizyolojik bir durumdur. Bu akıntı, istemsiz bir şekilde olabilir ve dini açıdan sürekli gusül almanız gerektiği anlamına gelmez. Bu tür akıntı, temizlik açısından bazı durumlarda küçük abdest (yani sadece namaz arası abdest) almanız gerekebilir, ancak sürekli gusül almanız gerekmez.

    Vesvese ve İbadetlerde Zorluk: Vesvese, şeytanın bir oyunu olabilir ve bazen insanın ruhsal olarak zorlanmasına neden olur. Bu durumda, her zaman dini hükümlere sadık kalmak gerekir. Fakat, sizin gibi bu konuda sıkıntı yaşayan birinin sürekli gusül alması gerekmez. Eğer yalnızca akıntı var ise, gusül almanız gerekli değildir, küçük abdest alarak ibadetlerinize devam edebilirsiniz. Gusül yalnızca cinsel ilişki, rüya yolu ile gelen cinsel temas ya da adet kanaması gibi durumlarda gerekir.

    Sürekli Gusül Almaktan Yorgunluk: Eğer vücutta görülen akıntılar bir hastalıktan kaynaklanmıyorsa ve sadece normal bir akıntı ise, bu akıntıdan dolayı sürekli gusül almak gerekmez. Eğer bu durum bir hastalık veya enfeksiyonla ilgiliyse, bir doktora danışarak, durumu netleştirmeniz faydalı olacaktır.

    İbadetlerinizi Rahatça Yapabilmeniz İçin: Bu tür ruhsal ve fizyolojik sıkıntılarda, Allah’ın rahmeti ve kolaylıkları üzerine düşünmek önemlidir. İslam, kişiye zorlayıcı değildir. Bu tür durumlarda, Allah’ın merhametiyle ibadetlerinizi sağlıklı bir şekilde yapmanız mümkündür. Vesvese duygularından kurtulabilmek için, namazdan önce abdest alarak rahatlamak ve dua etmek de faydalı olabilir. Ayrıca, hayatın içinde huzuru ve rahatlığı bulmak için manevi yönden güçlü kalmaya çalışmak çok önemlidir.

    Eğer bu konuda daha fazla bilgi ya da netlik isterseniz, daha detaylı bir şekilde yardımcı olabilirim. Umarım bu açıklamalar, sorularınıza bir nebze olsun çözüm getirebilir.

Cevapla