Camide ağlayarak dua etmek

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Camide ağlayarak Allah’a yalvarmak

Camide aglayarak Allaha yalvarmak

Ne zaman cami ye gitsem ağlıyorum sebebi nedir ? Birde bazen insanların ve hayvanların üzüntülerini sanki kendi üzüntümmüş gibi hissediyorum. ( tanimadigim, hiç konuşmadığım insanlar da dahil ) ALLAHA emanet olun .

Cevap :

Ağlamak rahmettendir . Cami Allahın manevi evleridir .  Orada Allahı anar ona ibadet ederiz . Böyle durumlarda gözyaşı dökmek güzeldir . Bir başkasının sıkıntısına  kendi sıkıntısıymış gibi üzülmek dertlenmek müslümanın şiarlarındandır . Rabbim daim etsin

Benzeri konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Camide hüzünle veya hüzünle namaz kılmak İslam’da geçerli ve makbul bir uygulamadır. Cami, ibadet, teselli ve Allah’a yakınlaşma yeri olup, Müslümanların sevinçleriyle, hüzünleriyle, tüm duygu durumlarıyla O’na yönelebilecekleri bir mekandır.

    İslam, hayatın çeşitli zorluk ve zorluklarla dolu olduğunu kabul eder ve bireylerin zaman zaman üzüntü veya sıkıntı yaşaması doğaldır. Cami, kişinin teselli bulabileceği, rahatlık arayabileceği ve Allah’a dua ederek içini dökebileceği sakin bir ortam sağlar.

    Üzüntü anlarında insan Allah’a yönelebilir, O’ndan hidayet isteyebilir, ferahlık ve sükunet bulmak için O’ndan yardım isteyebilir. Bu sıkıntılı anlarda duygularımızı ifade etmek, Allah’tan kolaylık, şifa ve kuvvet dilemek caizdir.

    Camide hüzünle namaz kılarken, namazın tevazu, samimiyet ve tam bir konsantrasyonla kılınması müstehabdır. Kuran okumak, gönülden dua etmek (Du’a) ve Allah’tan bağışlanma dilemek gibi ibadetlerle meşgul olmak, manevi şifa ve rahatlık sağlayabilir.

    Ayrıca camide Müslüman kardeşlerinden de destek istenebilir. Güvenilir kişilerle sohbet etmek veya bilgili ve şefkatli topluluk üyelerinden tavsiye almak, zor zamanlarda duygusal destek ve rehberlik sağlayabilir.

    Allah’ın her şeyi bilen ve çok esirgeyen olduğunu, dualarımızı dinlemeye, üzüntülerimizi hafifletmeye, samimiyet ve güvenle O’na yönelenleri teselli etmeye her zaman hazır olduğunu unutmamak gerekir.

    En iyi cevap

Cevapla