Cinler büyücülere nasıl yardım ederler

Question

Cinler insanlara bilgi verir mi

Cinlerin şeytanları kendilerine itaat eden büyücü ve benzeri insan şeytanlarına yardımcı olmak üzere semâdan bilgi çalmayaçalışırlar.

Buna Muslim’in Sahih’inde selâm bahsinde rivâyet ettiği Abdullah b. Abbas Radıyallahu anh’ın şu sözleridir: Peygamber ashabından ensardan bir adamın bana haber verdiğine göre, bir gece Rasûlullah Sallallahu aleyhi vesellem ile birlikte oturuyorlarken bir yıldız kaydı ve etrafı aydınlattı. Rasûlullah Sallallahu aleyhi vesellem onlara şöyle sordu:
“Bunun gibi bir yıldız kaydığı zaman cahiliye döneminde ne diyordunuz?” Onlar: “Allah ve Rasûlü daha iyi bilir”, dediler. Biz şöyle diyorduk:
“Bu gece büyük bir kişi dünyaya geldi, büyük bir kişi öldü.” Bunun üzerine Rasûlullah
Sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurdu:
“Bu yıldız herhangi bir kimsenin ölümü ya da hayatı dolayısıyla kaymaz. Fakat şanı yüce ve mübarek olan Rabbimiz bir işe hüküm verdiği zaman Arşın taşıyıcıları tesbih getirirler. Daha sonra onlardan sonraki semada bulunanlar tesbih getirirler. Nihayet tesbih, bu dünya semasının sakinlerine kadar ulaşır. Daha sonra Arşı taşıyanların yanındakiler Arşı taşıyanlara: Rabbiniz ne buyurdu? diye sorarlar. Onlar da ötekilerine ne buyurduğunu haber verirler. (İbn Abbas devamla) dedi ki: Semavattakiler birbirlerine haberin mahiyetini sorarlar ve nihayet bu haber şu dünya semasındakilere ulaşır. Cinler bu sözü dinleyerek kapmaya çalışırlar ve bu kaptıklarını dostlarına bırakırlar ve onu onlara ulaştırırlar. İşte onların olduğu gibi bildirdikleri haktır, fakat onlar ona başka şeyler katar ve ilave ederler.” Nevevî dedi ki: “Başka şeyler katarlar” ifadesi ona yalan karıştırırlar demektir. Buna delil de Peygamber Sallallahu aleyhi vesellem’in “cinler o işittikleri sözü kaparlar ve bunu dostlarına bırakırlar ve onu atarlar” ifadesidir.
Buna aynı şekilde Muslim’in Sahih’inde Selâm bölümünde yer alan bir başka rivayet açıklık getirmektedir. Âişe Radıyallahu anha’dan şöyle dediği rivayet edilmiştir: Bazıları Rasûlullah Sallallahu aleyhi vesellem’e kâhinler hakkında soru sordular. Rasûlullah Sallallahu aleyhi vesellem onlara:
“Onlar hiçbir şey değildir” diye buyurdu.
“Ey Allah’ın Rasûlü, dediler. Onlar bazan bir şey anlatıyorlar ve doğru çıkıyor?” Rasûlullah Sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurdu:
“O, cinnin sözlerindendir. Cinni o sözü alır ve bunu kendi dostunun kulağına tıpkı bir tavuk gibi bırakır, onlar bu söze yüz yalandan daha fazlasını katar karıştırırlar.”
Hattabî ve başkaları şöyle demektedir: Yani cinlere mensup kişi duyduğu sözü kâhin dostuna bırakır. Diğer şeytanlar da bu sözleri işitirler. Tıpkı tavuğun sesiyle diğer arkadaşlara haber vermesi, onların da ona karşılık vermeleri gibi.
Bu buyrukta kâhinlik yapmanın haram olduğuna, kâhinlere gitmenin haram olduğuna ve bu işin yasaklanmasına delil vardır. Nitekim el-Maverdi, el-Ahkâmu’s-Sultaniye’de şöyle demektedir: “Hisbe görevlisi (emr bi’l-maruf nehy ani’l-münkerle görevli olan kişi) insanların kehanetle ve oyun ve eğlence ile kazanç sağlamalarını engeller, bu sebeple mal vereni de, alanı da te’dib eder.”

Cinlerin şeytanları arasında pek büyük yalan söyleyenler de vardır. Buna az önce kaydedilen hadis delil teşkiletmektedir.


hocam ben bunu bı buyu ıslerı yapan bırıyle konusmustum bu ısın ehli falcılar ya da buyuculer fala bakarken cınllerle arkadaslık kurduklarını soyluyolar cınlerde ınsanların gecmıslerını fısıldar karsındakı ınsanı ınandırmaya calısırmıs ama asla gelecekten haber veremezmıs ınsanlarda buna ınaıyo herseyı allah bılır ama ıddalar arstırdıgımda boyleydı fal buyu dınımızce haramdır ınsanların bunlara ınanmasını tavsıye etmekten baska bısey gelmıyo elımızden

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2023-05-21T19:41:15+03:00

    İslam inancında cinler (cin veya cin olarak da yazılır), Allah tarafından dumansız ateşten yaratılan ruhani varlıklardır. Özgür iradeye sahiptirler ve insanlarla çeşitli şekillerde etkileşime girebilirler. İslami öğretilere göre cinler insanlarla iletişim kurabilir ve belirli koşullar altında bilgi sağlayabilir veya onlarla etkileşime girebilir. İşte dikkate alınması gereken birkaç nokta:

    1. Kuran Anlatımı: Kuran’da Hz. Süleyman (Süleyman)’ın cinlerle iletişim kurma yeteneğine sahip olduğu ve onların onun için görev yapacakları belirtilmektedir. Bu anlatı, bir peygamber ile cinler arasındaki belirli bir etkileşimi vurgulayarak, bu tür bir iletişimin istisnai durumlarda mümkün olduğunu gösterir.
    2. Mülkiyet ve Etki: İslam inancı, bazı cinlerin insanlara sahip olabileceğini veya onların düşüncelerini ve eylemlerini etkileyebileceğini kabul eder. Ele geçirme durumlarında, etkilenen bireyler, içlerinde yaşayan cinlere atfedilen davranış veya konuşmalar sergileyebilir. Bu gibi durumlarda, uygun İslami manevi çarelerin ve tedavilerin aranması tavsiye edilir.
    3. Doğaüstü Bilgi: Manevi varlıklar olan cinlerin, insanlar için mevcut olmayabilecek belirli bilgi türlerine erişimi olduğuna inanılıyor. Ancak cinlerin bilgi verdiği iddiaları söz konusu olduğunda dikkatli olunması gerekmektedir. İslam, Kuran, sahih hadisler (Hz. Muhammed’in sözleri ve eylemleri) ve güvenilir alimler gibi güvenilir bilgi kaynaklarına güvenmeyi teşvik eder.
    4. Cin Arama Yasağı: İslam, cinlerle iletişim veya etkileşim arayışına girmemeyi şiddetle tavsiye eder. Kehanet, sihir veya cinlerden doğaüstü bilgi aramak gibi uygulamalarla meşgul olmak İslam’da yasak (haram) kabul edilir. Müslümanlara, yasal yollarla bilgi, rehberlik ve çözümler aramaları ve yardım ve koruma için yalnızca Allah’a güvenmeleri talimatı verilir.

    Cin konusuna dengeli bir anlayışla yaklaşmak önemlidir. İslam inancı, cinlerin varlığını ve insanlarla potansiyel etkileşimlerini kabul ederken, güvenilir İslami kaynaklardan bilgi aramanın, İslam’ın öğretilerini takip etmenin ve cinlerle zararlı veya yasak etkileşime yol açabilecek uygulamalardan kaçınmanın önemini vurgular.

    En iyi cevap

Cevapla