Paylaş
Cinlerin eşya çalması
Question
Cinler eşya çalar mı
cinlerin eşi açıldığına dair Peygamberimizden nakledilen bir hadis vardır bir sahabi hurma deposunda formalarının eksildiğini görür gizlenir ve Hırsızı bekler keçiye benzer bir yaratık görür kim olduğunu sorar ben cinlerdenim der. Bir daha çalmasın diye uyarır cin kişide Bir daha olmaz almayacağına söz verir sonra ayrıldılar sahabi Peygamberimize durumu anlatır Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem o yalan söylüyor bir daha gelecek buyurdu sahabeyi ne gizlendi gözetledi oğlum hırsız cin yine geldi yine yakaladı onu yine söz verdi gelmeyeceğini efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem yine hırsız olan cin gelecektir buyurdu sahabeyi ne gizlendi yine geldi bu sefer dedi ki ben sana bir şey öğreteceğim Eğer Bunu okursan hiçbir cin sana yanaşamaz eşyanı çalamaz dedi ve Ayetel Kürsi okumasını tavsiye etti bu durumu Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem’e bildiren sahabi Peygamberimiz onu doğruladı Ayetel Kürsi okunan eve iş yerine Cinler girmez buyurdu ama o cin yalancıdır bunu okumadığın sürece her zaman gelecektir buyurdu
Bu hadis gösteriyor ki cinler evlere veya işyerlerine giderler hırsızlık yapanlar ve onlardan korumanın tek yolu Kur’an’ı Kerim’dir korunma dualarıdır
BENZER KONULAR:
Answers ( 2 )
Cinlerin eşya çaldığına dair Rasulullah (sav)’den bizlere gelen hadislerde bulunmaktadır. Bu olay yukarıda detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Rasulullah (sav) bu konuda bizlere şu haberi vermektedir; Ayetel Kürsi okunan eve iş yerine Cinler girmez buyurmuştur.
Cinlerden kurtulmanın tek yolu Kur’an-ı Kerim’dir.
İslam’da cinlere (ruhsal varlıklara) olan inanç, İslami dünya görüşünün bir parçasıdır. Cinlerin dumansız ateşten yaratıldıklarına ve insanlarla paralel bir âlemde yaşadıklarına inanılır. Cinler genellikle insanlar tarafından görülmezken, fiziksel dünya ile etkileşime girebilirler ve insan yaşamı üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkileri olabilir.
Hırsızlıkla ilgili olarak İslam, hırsızlığı günah olarak kınar ve başkalarının haklarının ihlali olarak kabul eder. İslam öğretilerinde hırsızlık yasaklanmış, bireylere ve topluma karşı suç olarak kabul edilmiştir. Müslümanlara, başkalarının mülkiyet haklarına saygı göstermeleri ve kendilerine ait olmayanı almaktan kaçınmaları talimatı verilir.
Cinlerin hırsızlık yapabileceği inancına gelince, İslam’ın tüm hırsızlık olaylarını cinlere atfetmediğini belirtmek önemlidir. Hırsızlık, ağırlıklı olarak, bireysel seçimler ve ahlaki sorumluluk tarafından yönlendirilen bir insan eylemi olarak görülüyor. Bazı kişiler hırsızlığı veya kayıp eşyaları cinlerin etkisine atfedebilse de, ana akım İslami öğretilerde yaygın olarak kabul edilen bir inanç değildir.
Hurafeler veya kültürel inançlar ile İslam’ın temel öğretileri arasında ayrım yapmak esastır. İslam’da vurgu kişisel sorumluluk, ahlaki davranış ve adalet ve hakkaniyet ilkelerine bağlı kalmaktır. Hırsızlık, algılanan kaynağı ne olursa olsun, İslami öğretilerde kınanır ve caydırılır.