Cinsel organdan yapışkan sıvı gelmesi

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Cinsel organdan yapışkan sıvı gelmesi gusül gerektirir mi

Hocam penisimden iğne ucu kadar böyle yapışık bulanık bir sıvı geliyor sadece o geliyor gusül gerektirir mi

Cevap:

Anladığımız kadarıyla sizden mezi gelmiş mezi kişi şehvetlendiği zaman gelen bir sıvıdır bu orucu bozmaz fakat bölgeyi ve çamaşırınızı iyice yıkamanız gerekir.

Benzer konular:

Answers ( 3 )

    1
    2021-12-30T07:28:50+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Cinsel organdan yapışkan bir sıvı gelmiş olması gusül abdesti almasını gerektirmez kişinin. Bu konuda vesvese yapılmaması gerekir. Gusül abdestinin gerekli olabilmesi için kişiden meninin gelmesi gerekir. Kişi gelen sıvının meni mi?, mezi mi?, vedi mi? olduğunu bilmelidir.

    En iyi cevap
    1
    2022-06-13T18:39:31+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Her gün ikindinden önce cinsel organımdan değişik bir sıvı geliyor boşalma gibi gusul abbdesti gerektirimi

      0
      2022-06-13T21:56:07+03:00

      Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

      Bildir
      İptal

      Bir erkeğin tenasül uzvundan idrar dışında meni, mezi ve vedi sıvıları çıkabilir.

      Meni: Genellikle aşırı fazla şehvetten dolayı gelen yoğun, kuruyunca tabaka bırakan, kötü bir kokusu olan ve genellikle beyaz ve koyu bir sıvıdır. Bu sıvı genellikle ihtilam olma (rüyalanma) sonucunda veya yakınlaşma veya ilişki sırasında çıkabilir. Hanefi mezhebine göre şehvetle ayrılan meni, şehvetle dışarıya atılırsa gusletmek gerekir. Hanefi mezhebine göre şehvetle ayrılan meni, şehvet kesildikten sonra dışarıya atılırsa İmamı Azam ve İmamı Muhammed’e göre gusletmek gerekir, İmam Ebu Yusuf’a göre gusletmek gerekmez. Şafii mezhebine göre şehvetle ayrılan meni şehvetle dışarıya atılırsa bu durum guslü gerektirdiği gibi, yine Şafii mezhebinde şehvetsiz olarak meni çıkması durumunda da gusül gerekir.

      Mezi: Şehvetten dolayı gelen genellikle ince, saydam olan ve bir genellikle bir kaç damla olarak akan bir sıvıdır. Mezinin dışarıya atılması guslü gerektirmez, ancak normal abdesti bozar. Ayrıca mezi necistir, dolayısıyla mezinin bulaştığı yerleri temizlemek gerekir.

      Vedi: Genellikle yüksek yerden düşme veya ağır yük kaldırma sonucunda meydana gelen ve genellikle idrar yaptıktan sonra çıkan bir sıvıdır. Vedinin gelmesi guslü gerektirmez, ancak normal abdesti bozar. Ayrıca vedi necistir, dolayısıyla vedinin bulaştığı yerleri temizlemek gerekir.

      0
      2022-06-13T23:04:45+03:00

      Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

      Bildir
      İptal

      Gelen sıvının nasıl bir sıvı olduğunu bilmeniz gerekmektedir.

      Eğer gelen sıvı; damla damla ve kuruduğu zaman bir tabaka iz bırakmıyor ise bu gelen sıvı mezidir. Meziden dolayı gusül abdesti gerekmez.

      Fakat gelen sıvı; bir zevkle geliyor ve en az avuç içini dolduracak şekilde ve bununla beraber kuruduğu zaman iz bırakıyor ise bu menidir. Gusül abdesti alınması gerekmektedir.

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Askerde bir gece yat içtima sonrası tuvalette çömelerek idrarımı yaptığım zaman acıyla idrarla birlikte katı bir sıvı geldiğini gördüm. Önceleri o katı sıvının idrarla birlikte çıkarken grip olacağımı sanmıştım. Banyo için sabaha karşı 04:30 gibi uyanıp banyoya girip gusül abdestimi almıştım haliyle. Banyo yaptığım saate kadar gusül alamadığım için Allah katından bir sıkıntı olur mu? Cevabınız için teşekkürler..

  2. Melle avatarı
    0
    2024-11-13T06:31:32+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Gusül abdestiyle ilgili olarak, İslam’da temizlik büyük bir öneme sahiptir. Eğer gusül almanız gereken bir durumda (örneğin cünüp olmanız gibi) ve bunu geciktirmeniz gerekmişse, sabaha kadar gusül almamanız Allah katında bir sıkıntı yaratmaz. Önemli olan, gusül almadığınız sürece namaz gibi ibadetleri yerine getirmemek ve bu durumda temizlik şartlarına uymamaktır.

    Bir diğer önemli nokta ise, gece yaşadığınız durumla ilgili olarak, idrarla birlikte çıkan katı sıvı bir sağlık meselesi olabilir. Eğer bu durumun tekrarlaması söz konusu olursa, bir doktora danışmanızda fayda olabilir. Bu, bir enfeksiyon, taş ya da başka bir sağlık sorunu olabilir ve tıbbi bir değerlendirme gerektirir.

    Sonuç olarak, geciktirilen gusül, geçici bir durumdur ve bu durumda sabahın ilk vakitlerinde gusül alınması ile temizlik sağlanmış olur. Önemli olan namaz gibi farz ibadetlerinizi yerine getirmediğiniz sürece, temizlikte dikkatli olmanızdır. Allah her zaman merhametlidir ve bu tür durumlarda rahmetiyle muamele eder.

Cevapla