Çok günahkarım Allah affeder mi

Question

Çok günahkarım Allah affeder mi

Çok günah işledim Allah affeder mi

Arkadaşlar ben akla hayale gelmicek kadar çok kötü şeyler yaptım dinden çıkıcak vesveselere uydum kimi zaman iradesizlikten ama pes etmedim allah kimseyi benim durumuma düşürmesin sorum şu ben PC oyunu vs video tv izlemeden duramıyorum gönlüm hep bunlara kayıyo ben bunları yaparsam affedilme ihtimalim düşermi allah razı olsun



tevbe ettiğin takdirde Allah çok affedicidir. Allahın merhametinden sakın ümidini kesme ölene kadar tevbe kapısı açıktır günahın her ne olursa olsun. pc oyunu video derken önemli olan hangi tür oyunlar ve videolar izlediğin.
https://www.dinisorusorcevapal.com/soru/buyuk-gunah-islediginde-allah-beni-affeder-mi

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 2 )

    0
    2021-09-08T20:02:48+03:00

    Selamün aleyküm ben okuldayken çok defa kopya çektim bi çok defa gıybet yaptım ve oyunlarda hile yapıp kul hakkına girdim sizce ne yapmalıyım tövbe etsem nafile sizce affolur mu Allah affedermi veya bizi umursamaz mı EN çok bilmeden hakkını yediğim kişilerden korkuyorum çok pişmanım ama elimden bişey gelmiyo

    0
    2024-09-17T14:35:46+03:00

    Vealeyküm selam! Öncelikle, yaptıkların için pişmanlık duyman ve bu konuda düşünmen çok önemli bir adım. İnsan olarak hepimiz hata yapabiliriz, önemli olan bu hatalardan ders çıkarıp düzelmeye çalışmaktır.

    Tövbeye Başlamak: İslam’da tövbe kapısı her zaman açıktır. Tövbe, sadece dil ile değil, aynı zamanda kalpten samimi bir şekilde pişmanlık duyup, davranışları düzeltme niyetini içermelidir. Bu konuda Allah’ın rahmetine ve affediciliğine güvenmek önemlidir.

    Yapılması Gerekenler:

    Pişmanlık Duygusu: Yapılan hatalar konusunda gerçekten pişmanlık duymak ve bu hataları tekrar yapmamak için kararlı olmak.
    Dua ve İbadet: Allah’tan af ve yardım dilemek, namaz ve diğer ibadetleri düzenli olarak yerine getirmek.
    Kişisel Düzeltmeler: Mümkünse, hakkını yediğin kişilere ulaşmak ve onlardan helallik istemek. Eğer bu mümkün değilse, hayır işleyerek veya sadaka vererek bu hakkı telafi etmeye çalışabilirsin.
    Gıybet ve Kul Hakkı: Gıybet ve kul hakkı gibi konularda dikkatli olmak gerekir. Eğer birinin hakkını yemişsen, ondan helallik almak en iyi çözümdür. Eğer bu mümkün değilse, onlara dua ederek ve hayır işleyerek bu durumu telafi edebilirsin.

    Kendine Şefkat Göster: Yapılan hatalar seni tanımlamaz. Kendini affetmek ve düzeltme yolunda ilerlemek, Allah’ın rahmetine olan güvenini pekiştirebilir.

    Unutma ki Allah, samimi bir tövbe eden kulunu affetmekte çok merhametlidir. Önemli olan, bu süreçte samimi olmak ve sürekli olarak kendini geliştirmeye çalışmaktır. Allah yardımcın olsun!

Cevapla