CENABET DUA ETMEK
Cünüp olan kişinin Namaz kılması, kuran- kerimi ellemesi, camiye girmesi, kabeyi tavaf etmesi, kuran okuması gibi ibadetleri yapması yasaktır. Yalnız kuran-ı kerimde dua mahiyeti olan bazı süre veya ayetleri ezbere okuyabilir. Kısaca Cenabet olan kişinin dua etmesinde dinen bir sakınca yoktur. Cünüp olan kişi dua edebilir.
Answers ( 3 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Cünüp olan bir insan gusül abdesti almadan namaz kılamaz, Kur’an-ı Kerim i eline alıp okuyamaz, Kabeyi tavaf edemez. Fakat kişi cünüp iken Kur’an-ı Kerim’de bulunan dua mahiyetindeki sure ve ayetleri ezbere okuyabilir.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Cünüpken dua etmenin dini hiçbir sakıncası yoktur.
Cenabet olan kişiye sadece kur’an-ı Kerim’i ellemek kur’an-ı Kerim okumak namaz kılmak camiye girmek kabe’yi tavaf etmek yasaklanmıştır bunların dışında zikir yapabilir dua edebilir
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Cünüp iken dua etmek, İslam’da caizdir. Cünüplük, bir kişinin cinsel ilişkiye girmesi, mastürbasyon yapması veya rüyada ihtilam olması gibi nedenlerle temiz olmayan bir hale gelmesidir. Cünüp olan kişi, gusül abdesti almadan önce namaz kılamaz, Kur’an okuyamaz, Kabe’yi tavaf edemez ve bazı diğer ibadetlerini yerine getiremez. Ancak, cünüp olan kişi, dua edebilir, zikir çekebilir ve Allah’a yönelebilir.
İslam hukukçuları, cünüp iken dua edilmesinin caiz olmasını şu şekilde açıklamışlardır:
Cünüp iken dua ederken, bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Örneğin, dua ederken Kur’an’dan ayet okunmamalıdır. Ancak, Kur’an’dan dua ve zikir içeren ayetler okunabilir. Ayrıca, dua ederken cinsel organlar kapatılmalıdır.
Sonuç olarak, cünüp iken dua etmek, İslam’da caizdir. Cünüp olan kişi, dua ederek Allah’a yönelebilir ve O’ndan yardım isteyebilir.