Paylaş
“Dilimiz, kimliğimizdir.” ifadesinden ne anlıyorsunuz?
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
“Dilimiz, kimliğimizdir.” ifadesinden ne anlıyorsunuz? Siz bu düşünceye katılıyor musunuz? Düşüncelerinizi sınıfta paylaşınız.
• Ünlü düşünür Buffon bir sözünde ” lisan-ı beyan ayniyle insandır.” sözünü söylemiştir yani kişinin konuştuğu şey kendisidir. Bizim konuştuğumuz her şey duygu dünyamızı düşünce dünyamızı hayata bakışımızı yansıtır. Bu yüzden kurduğumuz her cümleye kullandığımız her sözcüğe ağzımızdan çıkan ne varsa dikkat etmek durumundayız. Sözcüklerin Bizim bize ait olan bir bize ait olan bir gösterge olduğunu bilmek durumundayız.
• Türkler tarihi boyunca birçok alfabe kullanmışlardır Göktürk Uygur Arap Latin ve Kiril alfabeleridir. Türklerin bu kadar alfabe kullanmasının nedeni siyasi nedenler ticari nedenler dini nedenler diye sayılabilir ama en önemli etken olarak da elbetteki siyasi nedeni sayabiliriz.
BENZER KONULAR:
- Çevrenizde Türkçe olmayan tabelalar var mı? Varsa bunlar hakkındaki düşüncelerinizi söyleyiniz.
- “Farklılıklarımız, zenginliğimizdir.” sözünden ne anlıyorsunuz?
- Dinî yorumların, çağlara ve ortama göre dinin anlaşılma biçimlerini ortaya koyan bir zenginlik olmasında, farklı düşüncelere saygı duymanın nasıl bir önemi vardır?
- İslam dininde edep ve nezaket kurallarının önemi
- Ayetel kürsiden çıkarılacak mesajlar
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Dilimiz bizim kimliğimizdir. Nasıl konuştuğumuz bizlerin kişiliğini ortaya koyar. Yani bizler konuşurken sert sözler söylediğimiz zaman kişiliğimiz sert bir insandır aslında. Veya yumuşak sözler söylerken yumuşak huylu bir insan olduğumuz için o şekilde konuşmuş oluruz.