Paylaş
Dinden çıkma takıntısı
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Dinden çıkma takıntısı
Selamun Aleyküm öncelikle ben sürekli dinden çıkmayı takıntı haline getirdim ama bu sefer aklıma gelen cidden ben ve babam dinden çıkmışız gibime geliyor BUNDAN 6 7 Ay (BELKİ DAHA AZ)
1) Bir gün maç izlerken kardeşim İnşaAllah gol yersiniz dedi ve gol yedik ardından babamla ne uğursuzmuşsun ya dedik 1 2 gün dalgasını geçtik
2)Maç izlerken kardeşime bir hareketle totem yaptırıyorduk ve gol olur diyorduk babamla ama olmayınca biliyor olmaz gün diyorduk
SONUÇ :Biz bunları yaparken kader tevekkül kavramlarını reddetmeden yaptık yani yaparken kader de varsa gol olur diye düşündük BİZ bu davranışlardan dolayı dinden çıkar mıyız ÇOK AĞLIYORUM ÜZÜLÜYORUM BABAMA BÖYLE BİŞİDE SÖYLEYEMEM YANLIŞ ANLAR DİYE
SİZDEN İSTEĞİM BUNU ŞİRK AMAÇLI YAPMADIK DİNDEN ÇIKAR MIYIZ ? EBEDİYYEN CEHENNEMDE KALMAKTAN KORKUYORUM
Cevap:
Totem nedir? Totem, ilkel toplumlarda topluluğun ondan türediği sanılan ve kutsal sayılan hayvan, ağaç, rüzgar vb. herhangi bir doğal nesne, ongun. Bir insan topluluğunun ya da tek bir kişinin gizemsel ve büyüsel duygularla bağlı bulunduğu hayvan, bitki, doğasal olay ya da cansız bir nesne anlamına gelir. Bu durumda sizlerin niyeti kasten Allah’a şirk koşmak olmadığından bir problem yok demektir. Yalnız şunu belirtmekte fayda vardır şaka dahi olsa dini temsil eden ve din ile alay etmek kişiyi küfre sürükler. Bir daha böyle bir hata yapmamaya dikkat ediniz. Ve bu durumunuzdan dolayı Ğaffar olan Allah’tan af ve mağfiret dileyiniz.
Benzer Konular:
Answers ( 4 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Dinden çıkma
Dini konuları düşündükçe vesveselerim artıyor şüpheye düşüyorum ve belli bir noktadan sonra dinden çıkmak inançsız olmak istiyorum. Dinden çıkanın nikahı da düşer diyorlar. Dinden çıkmak istemekten bir türlü alıkoyamıyorum kendimi ne yapmam lazım.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Vesvese sebebi ile kişinin düşüncesinde olan hiçbir şeyden kişi sorumlu değildir. Vesvese ile ne nikah gider, ne de din gider. Sevgili kardeşim; senin yapman gereken vesveseyi aklından söküp atmaktır. Başka türlü bu dertten kurtulamazsın.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Ben corona dönemindeyken nefes kesintisinden korktuğum için içimden hep bunu bunu yapmazsam inşAllah nefesim kesilir diyordum sonra bu bir zaman sonra takıntı oldu ve artık Kendi isteğimle demeye başladım ve bazen kafama takarak nefesimin kesildiği zamanlar oldu sonra 6-7 aydır artık denemeye başladım desemde kafaya takmamaya başladım sonra bı gün bana babaannem demistimki senin telofonundan birini WhatsAppdan görüntülü arayıp versene bana benimde işim vardı bende aramak istemedim o zaman o bana ısrar etti ara diye bende içimden dedimki keşke WhatsAppi kullanırsam inşALLAH nefesim kesilir desemde kullanmamak zorunda kalsam WhatsAppı babannemim dediği kişiyide aramak zorunda kalmam dedim sonra bende WhatsAppı 3 gün kullnamiycam kullanırsam inşALLAH nefesim kesilir dedim sonra işte ben aramadım o dediği kişiyi ama ben WhatsAppı kullanmayı bırakmadım kullanmaya devam ettim sonra aradan baya zaman geçti ben yine WhatsAppı kullanmayı bırakmadım WhatsApp Kullanırken içimden WhatsAppı kullanıyorum ama ya nefesim kesilirse bişe olursa diye kafama takıyorum işte geçen ben yine WhatsAppı kullanmayı bırakmadım WhatsAppı kullandım ve benim nefes alıp vermemde 2-3 gündur sıkıntı var acaba psikolojikmi yoksa ALLAH’MI beni cezalandırıyor
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Bu tür düşünceler ve takıntılar oldukça rahatsız edici olabilir ve hayat kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bahsettiğiniz durum, obsesif-kompulsif bozukluk (OKB) gibi bir anksiyete bozukluğunun belirtisi olabilir. Bu tür düşünceler ve davranışlar, kişinin kendini sürekli olarak tehdit altında hissetmesine ve çeşitli ritüeller gerçekleştirmesine neden olabilir.
Dini Açıdan Bakış:
İslam’da Allah merhametli ve bağışlayıcıdır. Allah, insanları cezalandırmak için küçük hatalar veya takıntılı düşüncelerle cezalandırmaz.
Dini inançlar, kişinin huzur ve güven bulmasına yardımcı olmalıdır. Takıntılı düşünceler, bu huzuru bozuyorsa, bu durumun dini bir cezalandırma değil, psikolojik bir sorun olma ihtimali yüksektir.
Psikolojik Açıdan Bakış:
OKB gibi durumlar, beynin bazı işleyişlerinde aksaklıklar nedeniyle ortaya çıkar ve profesyonel yardım gerektirebilir.
Bu tür takıntılı düşünceler ve davranışlar, kişinin kaygı seviyesini artırabilir ve fiziksel belirtiler (nefes darlığı gibi) gösterebilir.
Ne Yapmalısınız:
Profesyonel Yardım Alın: Bir psikolog veya psikiyatrist ile görüşmek, bu tür takıntılarla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Uzmanlar, doğru teşhis ve tedavi yöntemleriyle size destek olabilir.
Dini Danışmanlık: Eğer dini inançlarınız konusunda endişeleriniz varsa, güvendiğiniz bir din adamıyla konuşmak da sizi rahatlatabilir.
Kendinize İyi Bakın: Düzenli egzersiz yapmak, meditasyon veya derin nefes alma teknikleri gibi stres yönetimi yöntemleri uygulamak, kaygıyı azaltabilir.
Unutmayın ki, kendinizi suçlamak yerine profesyonel yardım alarak bu durumu yönetmek en doğru adım olacaktır. Allah, kullarını zorluklarla imtihan ederken aynı zamanda onlara çözüm yolları da sunar. Yardım aramak ve bu süreçte kendinizi desteklemek, bu çözüm yollarından biridir.