Dinden çıkmak istemiyorum

Question

Dinden çıkmış gibi hissetmek

Dinden cikmak istemiyorum

Hocam her gün bu vesveseden kurtulmak için uğraştım fakat 12 yaşındayım ağlayacak duruma düştüm ben sene lgs var fakat hergün bundan yaşamaktan bıktım size anlatmak istiyorum ben dinden çıkmak istemiyorum ama öyle yeminle eder gibi oluyorum emin bile olamıyorum mesela şöyle ALLAH Benim dinimden çıkarmasın ama cıkarsın gibi şeyler söylettiriyor aileme anlatmaya korkuylrum kelime sehadet getiriyorum sürekli lütfen bir hoca yönlendirin cevap veren olsun

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 2 )

    1
    2022-05-13T07:57:46+03:00

    Düşüncelerimizi söylemediğimiz ve yapmadığımız müddetçe düşünmekten dolayı günah işlemiş olmayız. Lütfen vesveseye itibar etmeyiniz ve itibar etmeyerek devam ederseniz bir süreden sonra vesvese geçer.

    En iyi cevap
    0
    2023-06-06T10:33:46+03:00

    Eğer inancınızı sürdürmek ve dininizden ayrılmamak gibi bir arzunuz varsa, bu niyetin farkına varmanız ve bunu kabul etmeniz önemlidir. Bir kişinin dini inançlarına bağlı kalması, kişisel bir tercihtir ve birçok insanın yaşamının son derece anlamlı bir yönüdür.

    İnancınızı güçlendirmek ve dininizle bağınızı güçlendirmek için aşağıdaki adımları göz önünde bulundurabilirsiniz:

    1. Bilgi Arayın: Dininiz, kutsal yazıları, öğretileri ve Peygamberin hayatı veya inancınızla ilişkili ruhani figürler hakkında çalışma yapın. Dininizin merkezinde yer alan ilke, değer ve uygulamalara ilişkin anlayışınızı artırın.
    2. Manevi Uygulamalarınızı Derinleştirin: Dini geleneklerinize uygun olarak dua, oruç ve sadaka gibi düzenli ibadet eylemleriyle meşgul olun. Nicelikten çok niteliğe odaklanarak dini uygulamalarınızı anlamlı ve samimi kılmaya çalışın.
    3. Yansıtın ve Düşünün: İç gözlem ve derinlemesine düşünmek için zaman ayırın. Dininizin öğretilerini, yaratılış delillerini, hayatın manasını ve gayesini düşünün. Yalnızlık anlarına katılın ve ilahi olanla daha derin bir bağlantı arayın.
    4. Topluluk ve Destek Arayın: Kendinizi rehberlik, cesaretlendirme ve aidiyet duygusu sağlayabilecek, destekleyici bir inananlar topluluğuyla çevreleyin. İman kardeşlerinizle bağlantı kurmanıza izin veren dini toplantılara, çalışma çevrelerine veya diğer faaliyetlere katılın.
    5. Dua ve Dua: Düzenli dua (dua) ve içten dualarla meşgul olun. İnanç yolculuğunuzda Allah’ın rehberliğini, desteğini ve gücünü arayın. Netlik, artan inanç ve şüphelerden veya zorluklardan korunma isteyin.
    6. İyi Karakteri Koruyun: Dininizin öğrettiği etik ve ahlaki değerleri somutlaştırmaya çalışın. Başkalarıyla etkileşimlerinizde nezaket, merhamet, dürüstlük ve alçakgönüllülük uygulayın. Eylemlerinizin inancınızın ilkelerini yansıtmasına izin verin.

    İnancı korumanın kişisel bir yolculuk olduğunu ve şüphe veya belirsizlik anları yaşamanın normal olduğunu unutmayın. Bilgi arama, manevi bağlantınızı derinleştirme ve dini topluluğunuzla ilişki kurma sürecini kucaklayın. Sabırlı olun, bilgili kişilerden rehberlik isteyin ve inancınızın zaman içinde gelişip büyümesine izin verin.

Cevapla