Dinimi yaşayamıyorum…

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Esselamu Aleyküm Verahmetullahi Berekâtuh.
Hocam ben 24 yaşındayım. Derdimi kısa ve net belirtmek isterim ki, ergenliğe girdiğimden beri mastürbasyon bağımlısıyım ve ortalama her gün mastürbasyon yapıyorum ve Cunup geziyorum. Cuma günü hariç Cuma günü namaz kılıyorum. Ramazan orucumu eksiksiz tutarım. Kısacası mastürbasyon illeti benim hem dünyamı hem ahiretimi mahvediyor. Kurtulamıyorum. Defalarca denedim tövbe ettim ağladım birdaha yapmayacağım namaza başlayacağım diye fakat yine oluyor yine oluyor. Rabbime şükürler olsun ehlisunnet aşığı bir insanım itikadımı korumaya çalışır dinimi bilen biriyim. Ama işte sanki bu mastürbasyon olayı din ile arama kocaman bir duvar gibi engelliyor beni. Haramlardan çok korkarım içki kumar faiz yalan iftira gıybet çok dikkat eder titrerim bu konularda ama işte tek sıkıntım bu. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Çok çaresizim … Geniş çaplı düşünüldüğünde , evlilik geliyor insanın aklına belki haramlardan yüz çevirir helalimi bilir uzaklaşırım diye . Ama utanıyorum da bu bağımlılıktan kurtulmak için evleniyormuşum gibi ilginç geliyor. Bir çare Allah’ım….



Ve aleykumusselam

Sevgili kardeşim bu illetten sadece evlenerek kurtulabilirsin imkan ölçüsünde evlenmeye çalış, çünkü şehveti gidermek ihtiyaçtır ve tek helal yol evlenmektir.
Şayet imkanların evliliğe müsait değilse bari tavsiyemiz akşamleyin cünüp olduğunda yıkan gündüzleri cünüp gezme namazlarını kaçırma bu şekilde en azından nefsine sahip ol
Biz sana dua edelim sende Rabbinle samimice söz ver ve asla cünüp gezme.



Hocam Allah razı olsun bence de evlilik şart. Zaten peygamberimiz S.a.v buyuruyor “Üç şeyi geciktirmeyin. Vakti gelince namazı, hazır olunca cenâzeyi ve denk birini bulunca bekârı evlendirmeyi.”
Çok şükür varlıklı bir aileyiz hocam ama aklıma takılan şu. Ben 7 gün çalışan biriyim hiçbir ortamim sosyal hayatım ve çevrem yok. Evlenilecek eşi nasıl bulacağım? Annem erken evlenmeme karşı . Halbu ki bilmiyor benim ne durumda olduğumu. Babam da beni anneci olarak damgaladigi için evlilik üzerinde durmuyor, umursamiyor. Helal ve hayırlı bir es nasıl bulunur hocam kader midir ?



İslamın haram kıldığı nerdeyse tüm hassasiyetleri uyguladığınızı lakin bu illetten kurtulamadığınızı belirtmişsiniz.İnşaallah en kısa zamanda sabırla ve namazla Allahtan yardım dileyerek,kurtulursunuz gönlünüzce göre birini bulup bir yuva kurarsınız.evlilik bence kaderdir.sizin yapacağınız Allaha sıkça dua edip iyi bir mümineyle yuva kurmak o illetten kurtulmak için sık sık spor yapın akşamları pertiniz çıkıncaya kadar yorulun.Allah kerim

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Birinin dinini yaşamak kişisel bir yolculuktur ve bu yol boyunca meydan okumalar veya zorluklarla karşılaşmak alışılmadık bir durum değildir. Dininizi yaşamakta zorlanıyorsanız, işte size yardımcı olabilecek birkaç öneri:

    1. Bilgi arayın: Kuran, Hadis (Peygamber Muhammed’in sözleri ve eylemleri) ve İslam alimlerinin öğretilerini inceleyerek İslam anlayışınızı artırın. Bu, inancınızda daha güçlü bir temel geliştirmenize yardımcı olacak ve İslami ilkelere göre yaşamak için rehberlik sağlayacaktır.
    2. Destek arayın: İnançlarınızı ve değerlerinizi paylaşan diğer Müslümanlarla bağlantı kurun. Yolculuğunuz sırasında destek, rehberlik ve arkadaşlık bulabileceğiniz yerel toplum veya İslami kuruluşlarla iletişim kurun.
    3. Niyetleriniz üzerinde düşünün: İslam’ı neden kabul ettiğinizi ve bunun sizin için ne anlama geldiğini düşünmek için biraz zaman ayırın. Sizi imana çeken manevi, ahlaki ve etik ilkeleri kendinize hatırlatın. Bu, İslami öğretilere göre yaşama taahhüdünüzü ve motivasyonunuzu yeniden ateşleyebilir.
    4. Tutarlılık için çaba gösterin: Tutarlılık, dininizi yaşamanın anahtarıdır. İster dua, ister sadaka, başkalarına nezaket veya öz-yansıtma yoluyla olsun, İslami uygulamaları ve değerleri günlük yaşamınıza dahil etmeye odaklanın. Küçük tutarlı adımlar, zaman içinde önemli olumlu değişikliklere yol açabilir.
    5. Tövbe ve istiğfar edin: Dininizi yaşamakta yetersiz kaldığınızı düşünüyorsanız, Allah’tan mağfiret dileyin ve aranızı düzeltmeye çalışın. Tövbe, İslam’ın önemli bir yönüdür ve samimi tövbe, manevi büyüme ve yenilenme sağlar.
    6. Alimlerden rehberlik isteyin: Dininizi yaşamakla ilgili belirli zorluklarınız veya sorularınız varsa, size durumunuza göre uyarlanmış dini tavsiye ve destek sağlayabilecek bilgili alimlerden veya kişilerden rehberlik isteyin.
    En iyi cevap

Cevapla