Paylaş
Diyanet imamlarının arkasında kılınan namaz kabul olur mu
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
laiklik üzerine yemin etmiş birinin namazı kabul olur mu
selamun aleykum hocam geçenlerde oturmuş sahilde muhabbet ediyorduk namaz kılan bir abimiz vardi dinden bize birşeyler anlatıyordu nasihatler veriyordu . bizde can kulağıyla onu dinliyorduk . aramızdan biri geçenlerde internette gördüğü bir videoyu anlattı .işte bir tane imam şöyle söylemiş . ben sadece işimi yapıyorum bu işi profesyönel bir biçimde yapıyorum . amacı ibadet değil para kazanmak olduğunu söyledi . bunu duyan abi dediğimiz kişi kardeşim zaten imamlar hepsi laiklik üzerine yemin etmişler onların arkasındaki namazın sahih olduğuna bile inanmıyorum dedi .biz çok şaşırdık ne diyeceğimizi bilemedik . kafamızı da çok kurcaladı bu konuşması. daha böyle birçok şey saydı. işte din ve devlet birbirinden ayrılamaz imamlar yemin edip işe başlıyorlar. geldim olanları babama anlattım . babamda mumsema ya sor o sana bilgi verir dedi bende sormak istedim hocam bu konu kafamı çok karıştırdı . bu konu yu bize açar mısın hocam kolay gelsin .
Diyanet imamları arkasında namaz olmaz diyenler, Tekfirci kesimidir
Adı Müslüman olan herkesin arkasında namaz kılınır, Birinin küfre girdiğini gözüyle görmeden asla tekfir etmemelidir
İmamlar görev alan din görevlileri Kitap ve sünnete iman eden insanlardır hiç biri laiklik ilkelerine iman etmemiştir.
Kim imamlar hakkında bu şekilde konuşursa hepsinin hakkına girer bilginiz olsun
Answers ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Kim ben Müslüman’ım diyor ise o kişinin arkasında namaz kılınır. Diyanet imamlarının arkasında namaz kılınmaz diyenlerin tamamı fitne çıkartmak için bu sözü söylemişlerdir. İmamlar görev alan din görevlileri Kitap ve sünnete iman eden insanlardır hiç biri laiklik ilkelerine iman etmemiştir.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Evet, cemaatle namazda imamın arkasında kılınan namaz, imamın İslam fıkhına göre namazı doğru kıldırması şartıyla genel olarak kabul edilir. Cemaatle dua etmek İslam’da büyük ölçüde teşvik edilmiştir ve birlik, artan sevap ve topluluk duygusunu geliştirme dahil olmak üzere çok sayıda faydası vardır.
Bir imamın arkasında namaz kılarken, imamın İslam’ın öğretilerine göre namazın doğru okunması ve kılınması konusunda bilgili olması önemlidir. Bu, namazın doğru sırasını takip etmeyi, gerekli Kuran ayetlerini okumayı ve öngörülen fiziksel hareketlere (rükû, secde vb.) bağlı kalmayı içerir.
Ancak şunu da belirtmekte fayda var ki, duaların kabul olması, nihai olarak kişinin namaz sırasındaki samimiyetine, dikkatine ve Allah’a olan bağlılığına bağlıdır. Temiz bir kalb ile namaza yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmak ve namazı elinden geldiği kadar kılmaya çalışmak esastır.
Bilgili ve dindar bir imamın arkasında namaz kılınması tavsiye edilir, çünkü onlar rehberlik edebilir ve cemaate İslam’ın öğretilerine bağlı bir şekilde liderlik edebilirler. Unutulmamalıdır ki imamın veya müminlerin namaz esnasında yaptıkları hatalar, kasten olmadığı ve namazın esasına aykırı olmadığı sürece namazı bozmaz.
İmamın nitelikleri hakkında endişeleriniz varsa veya namazın doğru kılınmasında önemli sapmalar fark ederseniz, bilgili alimlere danışmanız veya daha nitelikli bir imam aramanız tavsiye edilir.