Doğumdan korunmak için tüpleri bağlatmak günah mı?

Question

Dinimizde kordon bağlatma günah mı

Dogumdan korunmak icin tupleri baglatmak gunah mi

3 çocuğum var ve dördüncüye hamileyim.istemediğim bir gebelikti.alet taktırdım sancılarım oldu,bir de ne zaman temiz olduğumu anlıyamıyordum çünkü ay hali 20 günü buluyordu bu yüzden çıkardım.eşim korunur dedim o da korunmak istemedi ve diğer türlü korunmamada izin vermedi.ben de ondan izinsiz iğne hap filan almak istemedim.eşinden izinsiz korunmanın günah olduğunu duymuştum o yüzden yapmadım.Şimdi doğumdan sonrada tüpleri bağlatmak istiyorum eşim izin veriyor.böyle yapmam caiz olur mu?


Tüp bebek

İslam’da kordonları tüpleri bağlatmak caiz değildir çünkü bu nesil kesmektir hiç bir Hoca hatta diyanet de unab fetva vermez.

Gebelik önleyici hap ve benzeri şeyler kullanmak caizdir fakat kordon bağlatmak caiz değildir koca izin verse bile

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2023-06-07T10:56:11+03:00

    İslam’da tüplerin bağlanması (tüplerin bağlanması) gibi kalıcı kısırlaştırma işlemlerinin caiz olup olmadığı ilmi bir yorum meselesidir ve İslam alimleri arasında farklı görüşler vardır.

    Bazı bilim adamları, tıbbi bir gereklilik veya ciddi fiziksel veya zihinsel sağlık kaygıları nedeniyle daha fazla hamileliği önlemek için güçlü ve geçerli bir neden gibi geçerli ve meşru bir neden olduğunda, belirli koşullar altında kalıcı kısırlaştırma prosedürlerine izin verildiğini düşünmektedir. Bu gibi durumlarda karar, kalifiye tıp uzmanlarına danışıldıktan sonra ve bireyin refahı ve sağlığı dikkate alınarak verilmelidir.

    Öte yandan, bazı âlimler, doğurganlığın korunmasını İslam’da önemli gördükleri ve doğal üreme sisteminin korunmasının önemini vurguladıkları için, aşırı ve kaçınılmaz bir zorunluluk olmadıkça, kalıcı kısırlaştırma prosedürlerini caydırabilir, hatta yasaklayabilirler.

    Bu tür prosedürleri düşünen kişilerin, kendi özel koşullarına ve ilgili İslami ilkelere dayalı olarak rehberlik sağlayabilecek bilgili alimlere veya dini otoritelere danışmaları tavsiye edilir.

    Nihayetinde, tüp ligasyonu veya başka herhangi bir kalıcı kısırlaştırma kararı, İslami öğretilerin sınırları içinde kalırken kişinin sağlığını ve esenliğini korumak amacıyla hem tıbbi hem de dini yönleri dikkatlice değerlendirdikten sonra verilmelidir.

    En iyi cevap

Cevapla