Paylaş
Dua da ısrar
Question
Dua da ısrar
Selamunaleykum,
Benim sorum şu şekilde. Birini çok seviyoruz ve onunla evlenmek yuva kurmak istiyoruz, onunda bir zamanlar size ilgi duyduğunu ama ilgisinin çok çok kısa sürdüğünü biliyoruz. Bu kişi ile 2 buçuk senedir bir kaç ayda bir sadece mesajlaşarak iletişime geçiyoruz. Ya o mesaj atıyor ya ben. Sadece hal hatır sorar. Ama asla adım atmaz. Ben duygularımı ona belli ettiğim halde adım atmaz. Uzaklaşmayı denedim yazmadım, cevap vermedim yine umrunda olmadı. Ama iletişimi de kesmiyor. Aile yapımız aynı. Dindar bir ailesi var. Kendisi de iyi bir insan. Dini gerekliliklerini bilen ve uygulayan biri. Sadece kadın olsun erkek olsun çok fazla çevresi var. Kendisi avukat. Ve bu arkadaşlarıyla (kadınlarlada) çok içli dışlı. Eğlenmeye, tatillere gidiyorlar. Ben öyle biri değilim. Daha tutucuyum. Bu kişi için 2 buçuk senedir her gün yalvararak ısrarla Allaha dua ettim. Tüm samimi kalbimle. Onu Allahtan istedim. Ama olmuyor, ben de çok yoruldum onu beklemekten. Başka insanlarla denedim, evlilik vaadiyle gelen kısmetlerime hayır demedim onlarla da tanıştım görüştüm önüme bakmaya çalıştım ama olmadı. Bahsettiğim kisiyi aklımdan atar gibi oldum atamadım. Şimdi sorum şu, 2 buçuk senedir ben bu kişi için dua ediyorum, “Allahım onu bana hayırlı kıl, kalpleri birbirine ısındıran sensin, onun kalbini bana ısındır, eğer o benim için, dinim için ,yaşantım için, ahiretim için de hayırlı değilse onu benim kalbimden aklımdan çıkar, senin için zor yoktur” diye dua ediyorum. Ama ne onunla bi yuva kurmayı nasip ediyor Allah ne de aklımdan, kalbimden çıkarıyor. Önüme bakmak istiyorum, bakamıyorum. Şimdi benim 2 buçum senedir ettiğim dua kabul olmadığıma göre ben dua da haddimi aşmış mı oluyorum? Yani bu kadar uzun süre Rabbim o kisiyi bana nasip etmiyorsa “kulum, o senin için hayırlı değil işte anla”mı demek istiyor bana? Dua da haddi aşmak, ısrarcı olmak günahmıdır? Sizce ben dua etmeye devam etmelimiyim, yoksa artık bırakmalı mıyım?
Cevap:
İnsanin gönlünde olani değil ,hayirlisi olan Rabbinden istemesi gerekir . Sonuçta gönlündeki onun için hayırlı olmayabilir . Bu yüzden kendiniz için her daim hayırlısını istemenizi tavsiye ederiz .
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
İslam’da dua etmek önemli bir ibadet olarak kabul edilir ve Müslümanlar için bir yolculuktur. İslam öğretilerine göre, Müslümanlar her durumda Allah’a dua etmeyi teşvik eder ve dua etmek için ısrar etmeyi öğütler.
Kur’an’da, “Rabbiniz şöyle buyurdu: ‘Bana dua edin, size icabet edeyim. Şüphesiz bana ibadet etmeyi kibirlerine yediremeyenler cehenneme gireceklerdir, alçaltılmış olarak!” (Mü’min, 40:60)” şeklinde bir ayet vardır. Bu ayet, Allah’ın insanlardan dua etmelerini istediğini ve dualarını kabul edeceğini ifade etmektedir.
Ayrıca, Hz. Muhammed’in hadislerinde de dua etmek ve dua etmeye devam etmek konusunda teşvikler bulunmaktadır. Hz.Muhammed şöyle demiştir: “Duanın kendisini beklemesi Allah’a olan güvenden başka bir şey değildir.” Bu hadis, kişinin dua etmeye devam etmesini ve dualarının karşılığını Allah’tan beklemesini öğütler.
Dolayısıyla, İslam’da dua etmek önemli bir ibadet olarak kabul edilir ve kişinin Allah’a yönelerek düşüncelerini, dileklerini, şikayetlerini veya teşekkürlerini ifade etmesi teşvik edilir. İslam, Müslümanlara dua etmek için ısrar etmeyi ve düzenli olarak dua etmeyi öğütler.