Dua ederken 3 defa tekrar etmek

Question

Dua ederken 3 defa tekrar etmek

Dua ederken 3 defa tekrar etmek

Selamun Aleykum hocam peygamberimiz S.A.V dua ederken 3 defa tekrar ediyormuş ben de dua ederken 3 defa tekrar ettim duamı ettikten sonra 3 defa Allahım Hz Muhammed S.A.V in yüzü suyu hürmetine sen duamı kabul eyle dedim böyle de yapsak olur mu peygamber efendimizin adını 3 defa söylesek olur mu şirke girer mi ?

 

Benzer Konularımız:

Öz bakım nedir nasıl yapılır?

 

Answer ( 1 )

    0
    2021-01-22T21:42:44+03:00

    Edeceğimiz dua da ısrarcı olmamız gerektiğini söylüyor Rasulullah (sav). Bir defa dua ettim Allah duamı kabul etmedi değil. Bilakis yapacağımız duada ısrarcı olmak gerekir.

    Rasulullah (sav)’in bu konu hakkında hadisi vardır. Duanın kabulü için acele etmeyip taleplerine ısrarla devam etmesini, yerine göre isteklerini üç defa tekrarlamasını tavsiye etmiştir (Buhari/Deavat/20)

    İkinci sorunuza gelecek olur isek; Kişinin Allah’tan başkasını duasının kabulü için vesile kılması caiz değildir.

Cevapla