Paylaş
Dua ederken eller nasıl açılır ?
Question
Dua ederken eller nasıl tutulur ?
Dua ederken eller, avuç içleri yukarı gelecek şekilde tutulur. Bu, dua eden kişinin Allah’a teslimiyetini ve onun huzurunda olduğunu ifade eder.
Dua ederken eller nasıl açılır?
Dua ederken eller, göbek hizasında ve omuz genişliğinde açılır. Avuç içleri yukarı gelecek şekilde, parmaklar birbirine bitişik tutulur.
Dua ederken eller nasıl tutulur?
Dua ederken eller, avuç içleri yukarı gelecek şekilde tutulur. Bu, dua eden kişinin Allah’a teslimiyetini ve onun huzurunda olduğunu ifade eder.
Dua ederken ellerin açılmasının ve tutulmasının faydaları
Dua ederken ellerin açılmasının ve tutulmasının bazı faydaları şunlardır:
Dua eden kişinin Allah’a teslimiyetini ve onun huzurunda olduğunu ifade eder.
Dua eden kişinin kalbinin ve ruhunun huzur bulmasına yardımcı olur.
Dua eden kişinin dualarına daha fazla odaklanmasını sağlar.
Dua ederken ellerin açılması ve tutulması ile ilgili bazı rivayetler
Peygamber Efendimiz (s.a.v.), dua ederken ellerini açardı. Bu konuda bazı rivayetler de vardır.
Hz. Aişe (r.a.) şöyle demiştir: “Resûlullah (s.a.v.) dua ederken ellerini açardı, avuç içleri yukarı gelecek şekilde, parmakları birbirine bitişik tutardı.” (Buhârî, De’avât, 26; Müslim, Salât, 212)
Hz. Enes (r.a.) şöyle demiştir: “Resûlullah (s.a.v.) dua ederken ellerini açardı, avuç içleri yukarı gelecek şekilde, parmakları birbirine bitişik tutardı ve şöyle derdi: ‘Ey Allah’ım, senden hayır ve bereket isterim.'” (Buhârî, De’avât, 26; Müslim, Salât, 212)
Sonuç olarak, dua ederken ellerin açılması ve tutulması, dua eden kişinin Allah’a teslimiyetini ve onun huzurunda olduğunu ifade eden bir davranıştır. Bu davranışın bazı faydaları da vardır.
BENZER KONULAR:
Cevapla