Duada elleri kaldırmak ve elleri yüze sürmek

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Duada ellerin durumu nasıl olmalıdır? Duadan sonra elleri yüze sürmenin dayanağı var mıdır?

Duada ellerin durumu nasil olmalidir Duadan sonra elleri yuze surmenin dayanagi var midir

1. Peygamberimizin Bu Uygulamayı Yapması

Ömer radıyallahu anh anlatıyor:

“Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem dua ederken ellerini havaya doğru kaldırırdı. Duadan sonra da ellerini yüzüne sürerdi.””

*”Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem dua için ellerini kaldırdığında onları yüzüne sürmeden indirmezdi. ”

* Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor:

“Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem dua ederken ellerini kaldırırdı. Elleri havada o kadar çok kalırdı ki ben usanırdım.”

* Yine Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor:

“Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin ellerini kaldırarak şöyle dua ettiğini işittim: Ben ancak bir beşerim. Herhangi bir mü’mini incitmiş veya onlardan birine kötü bir söz söylemişsem beni bu yüzden cezalandırma. ”

Duada olduğu gibi Beddua ederken de elleri yüzüne sürmek sünnettir.

2. Düşmana Beddua Ettikten Sonra Elleri Yüze Sürmek

Ebû Nuaym Vehb rahimehullah anlatıyor:

“Ben Abdullah ibni Ömer radıyallahu anh ile Abdullah ibni Zübeyr radıyallahu anhın (düşmana karşı) dua ettiklerini ve duadan sonra ellerinin iç tarafını yüzlerine sürdüklerini gördüm.

BENZER KONULAR:

Answer ( 1 )

    1
    2024-01-30T15:26:36+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Dua ederken elleri kaldırmak ve elleri yüze sürmek, İslam’da sünnet olarak kabul edilen bir uygulamadır. Bu uygulamanın hem dini hem de psikolojik açıdan bazı faydaları olduğu düşünülmektedir.

    Dini açıdan bakıldığında, dua ederken elleri kaldırmak, dua eden kişinin Allah’a olan teslimiyetini ve bağlılığını ifade eder. Ayrıca, elleri kaldırmak, dua eden kişinin dualarının kabul edileceğine olan inancını da gösterir.

    Psikolojik açıdan bakıldığında, dua ederken elleri kaldırmak, dua eden kişinin kendini daha rahat ve huzurlu hissetmesine yardımcı olur. Bu uygulama, dua eden kişinin Allah’a olan yakınlığını hissetmesini ve dualarının daha samimi bir şekilde yapılmasını sağlar.

    Dua ederken elleri kaldırmanın ve elleri yüze sürmenin nasıl yapılacağı konusunda farklı görüşler vardır. Bazı kaynaklara göre, eller göğüs hizasına kaldırılmalıdır. Diğer kaynaklara göre ise, eller omuz hizasına kaldırılmalıdır. Eller birleştirilebilir veya ayrı tutulabilir. Duadan sonra eller yüze sürülmelidir.

    Dua ederken elleri kaldırmak ve elleri yüze sürmek, İslam’da sünnet olarak kabul edilen bir uygulamadır. Bu uygulamanın hem dini hem de psikolojik açıdan bazı faydaları olduğu düşünülmektedir.

    En iyi cevap

Cevapla