Duada ısrar ve hırs

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Duada ısrar ve hırs

Duada israr ve hirs

Merhaba benim bir sorum olacak cevaplarsanız çok memnun olurum.

Benim bir dileğim var hayırlısıyla kabul olması için her gün dua ediyorum. Geceleri 2 rekat namaz kılıyorum yasin suresi okuyorum. Her gün her gün ısrarla dua ediyorum kabul olması için. Fakat bazen acaba dilediğim şey olmayacak mı, acaba ben bu duanın kabul olması için hırs mı yapıyorum diyorum. Duamın kabulu gecikti bu sebeple kuşkuya düşüyorum. Sanırım bu istediğim olmayacak Allah başka birşey planlıyor benim için diyorum. Yinede duadan vazgeçemiyorum yine her gün duamı sabah akşam aklıma her geldikçe Allah’tan istiyorum. Benim bu yaptığım hırs mı?

Yaptığım yanlış birşey mi var?

Duamın her zaman hayırlı olmasını dileyerek ediyorum.

Yani anlatabildim mi derdi mi bilemedim cevap verirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevap:

Dua ederken ısrarcı olmak gerekmektedir. Nasıl olsa Allah duamı kabul etmiyor diye dua etmekten vazgeçmek doğru değildir. Ama duanın da illa kabul olacağını bilmiyoruz. Bunu bilen sadece Rabbimiz dir. Rabbimiz duaları kabul eder, dilerse duaları kabul etmez. Ama biz üzerimize düşen görevi yerine getirmekle mükellefiz.

Benzeri konular:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da dua, Müslümanların Allah’a yönelerek niyazda bulunmaları ve O’ndan yardım, bağışlama, rahmet veya başka istekler dilemeleri anlamına gelir. Dua, İslam’ın önemli bir ibadetidir ve Müslümanlar için güçlü bir bağlantı ve iletişim aracıdır.

    Ancak, İslam’da dua ederken ısrar ve hırs göstermek doğru bir tavır değildir. İsrar, sürekli ve aşırı ısrarla aynı şeyi talep etmek anlamına gelirken, hırs ise aşırı arzu veya istek duygusunu ifade eder.

    İslam öğretisine göre, dua ederken sabırlı olmak, Allah’ın takdirine teslim olmak ve O’nun hikmetine güvenmek önemlidir. İsrar ve hırs, kişinin Rabbine karşı sabırsızlık veya güvensizlik olarak değerlendirilebilir.

    Kur’an’da dua ile ilgili birçok ayet bulunmaktadır. Örneğin, Allah “Sizin dualarınıza cevap veririm, öyleyse bana dua edin, bana inanın ki doğru yolu bulasınız.” (Bakara Suresi, 186) buyurur. Bu ayetlerde, Allah’a yönelerek dua etmenin önemi vurgulanırken, ısrar veya hırs konusu üzerinde özel bir vurgu bulunmamaktadır.

    Müslümanlar dua ederken, isteklerini samimi bir kalple ve alçakgönüllülükle Allah’a arz etmeli, O’nun hikmetine ve takdirine teslim olmalıdır. Sabır, tevekkül ve teslimiyet, İslam’da dua ederken önemli değerlerdir.

    Sonuç olarak, İslam’da dua etmek önemli bir ibadettir, ancak dua ederken ısrar ve hırs göstermek doğru değildir. Müslümanlar, samimi bir kalple dua ederken sabırlı olmalı, Allah’ın hikmetine ve takdirine güvenmeli ve O’nun en hayırlı olanı bildiğine inanmalıdır.

    En iyi cevap

Cevapla