Düşünmek ile ilgili seçme sözler

Question

Düşünmek hakkında özlü sözler

Dusunmek ile ilgili secme sozler

Bir adamın büyüklüğü, düşüncelerinin gücünde yatar.

Bir düşüncede takılıp kalma, gerçeği bir düşünce aydınlatmaz.

Düşünmediğim zaman, yaşamadığım zamandır.

Her insanın iradesi dışında, binlerce kötü düşüncesi olabilir

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2023-06-06T13:37:16+03:00

    İslam, inananları bilgi, anlayış ve manevi büyüme elde etmenin bir yolu olarak derin düşünmeye, derinlemesine düşünmeye ve tefekkür etmeye teşvik eder. İslam’da düşünmenin önemini vurgulayan Kuran’dan ve Hz. Muhammed’in (sav) sözlerinden seçilmiş birkaç alıntı:

    1. “Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardına gelişinde, akıl sahipleri için elbette ayetler vardır.” (Kuran 3:190)

    Bu ayet, müminleri Allah’ın yaratışının delilleri ve çevrelerindeki doğa olayları üzerinde düşünmeye, bilgi ve anlayışlarını artırmaya teşvik etmektedir.

    1. “İlim öğrenmek her Müslümana farzdır.” (Sünen İbn Mace)

    Hz.Muhammed’in bu sözü, eleştirel düşünmeyi ve entelektüel arayışlara girmeyi içeren bilgi aramanın ve bilgelik edinmenin önemini vurgular.

    1. “Şüphesiz Allah sizin dış görünüşünüze ve mal varlığınıza bakmaz, bilakis kalblerinize ve amellerinize bakar.” (Sahih Müslim)

    Bu hadis-i şerif, tefekkürün, samimi niyetlerin ve salih amellerin önemine dikkat çekmekte, müminleri kendi iç dünyalarını düşünmeye ve kendilerini geliştirmeye teşvik etmektedir.

    1. “En iyi ibadet şekli tefekkürdür.” (Tirmizi)

    Bu hadis, farkındalığın, bilginin ve ruhsal gelişimin artmasına yol açtığı için bir ibadet eylemi olarak derin düşünme ve tefekkürün değerini vurgulamaktadır.

    1. “Düşünmeyen öğrenemez, öğrenmeyen anlayamaz, anlamayan hidayete eremez, hidayete ermeyen sapıklıkta kalır.” (Hilyet-ül Evliya)

    Bu alıntı, düşünme, öğrenme, anlama ve rehberlik arasındaki bağlantıyı vurgulayarak, kişinin ruhsal yolculuğunda eleştirel düşünme ve entelektüel keşfin rolünü vurgular.

    Bu alıntılar, İslam’da entelektüel merakın, eleştirel düşünmenin ve yansıtmanın önemini vurgulamaktadır. İslam, müminleri imanlarını derinleştirmeye, hikmet kazanmaya ve maksatlı bir hayat sürmeye vesile olarak akıllarını meşgul etmeye, ilim aramaya ve Allah’ın yaratışının delilleri üzerinde düşünmeye teşvik eder.

    En iyi cevap

Cevapla