Paylaş
El zinası nedir?
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
El zinasının günahı nedir?
Hocam kusura bakmayın böyle bir soru ile geldim karşınıza aynı cins biri ile sadece elle temas yaptı bana ve pişman oldum yapıldıktan sonra ne yapmam lazım?
CEVAP:
El zinası kendisine haram olan karşı cinsten birine dokunmaya denir.
Namahrem olan birinin eline veya herhangi bir yerine dokunmak haramdır günahtır ve buna el zinası denilmiştir çünkü bu zinaya götüren yollardan biridir ve el ile yapıldığı için el zinası denmiştir.
Allahu Teala Kur’an-ı Kerim’de zinaya yaklaşmayın buyuruyor bu ayetin tefsirine baktığımız zaman zinaya yaklaşmanın harama bakmak harama dokunmak ve karşı cinsiyle yalnız kalmak olduğunu anlıyoruz.
BENZER KONULAR:
Answers ( 2 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
El zinası kendisine nikahı haram olan birine şehvetle dokunmaktır. Yani kişi namahremi olan birisine şehvetle dokunmasına el zinası denir. Rabbimiz (cc) zina yapmayın diye bizi uyarmıyor; zinaya yaklaşmayın diyor. Yani zinaya giden yollara dahi tevessül etmeyin diyor. Kur’an-ı Kerim’de İsra Suresi 32. ayette şöyle buyuruyor:
“Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.”
Rasulullah (sav) el zinası hakkında şöyle buyuruyor:
“Hiç şüphe yok ki, Allah, âdemoğlunun zinadan nasibini yazmıştır. Buna erişecektir. Gözlerin zinası bakmak, kulakların zinası dinlemek, dilin zinası konuşmak, elin zinası tutmak, ayağın zinası da yürümektir. Kalb ise heves eder, temenni eder. Tenasül uzvu bunu tasdik eder veya yalanlar.” (bk. Buharî, Kader 9, İstizan 12; Müslim, Kader 20, 21; Ebû Dâvûd, Nikâh 43)
Namahrem birisi size dokunmuş ise tevbe etmelisiniz. Bir daha da böyle durumlarla karşılaşmamak için çok ama çok dikkat etmelisiniz.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Zina, evli bir kişi ile eşi olmayan biri arasındaki gönüllü cinsel ilişkiyi ifade eder. Evlilik sınırları dışında cinsel ilişkiye girmeyi veya cinsel nitelikteki eylemleri içerir. Zina genellikle bir evlilik ilişkisinde beklenen bağlılığın ve güvenin ihlali olarak kabul edilir.
Farklı kültürler ve yasal sistemler, zina için farklı tanımlara ve sonuçlara sahip olabilir. Bazı dini gelenekler de dahil olmak üzere birçok toplumda zina ahlaki açıdan yanlış olarak görülür ve sosyal damgalanmaya veya yasal sonuçlara maruz kalabilir. Örneğin, bazı yargı bölgelerinde zina boşanma sebebi olabilir ve ayrıca çocukların velayeti ve mal paylaşımı üzerinde de etkileri olabilir.
İslam’da “zina” olarak bilinen zina büyük bir günah olarak kabul edilir ve yasaktır. Evlilik dışı cinsel ilişkilere girmekten kaçınmak konusunda hem erkekler hem de kadınlar eşit derecede sorumludur. İslami öğretiler, evlilikte sadakati korumanın önemini vurgular ve bazı durumlarda zinanın sonuçları ağır cezalar içerebilir.
Zina hakkındaki görüşlerin kültürler, dinler ve yasal sistemler arasında değişebileceğini not etmek önemlidir. Zinanın belirli bir bağlamda nasıl tanımlandığını ve ele alındığını daha ayrıntılı bir şekilde anlamak için, durumunuzla ilgili belirli dini öğretilere veya yasal çerçeveye başvurmanız her zaman tavsiye edilir.