Emek ile ilgili ayetler

Question

Emek hakkında kısa ayetler

Emek ile ilgili ayetler

İşte onlar dünyada da âhirette de emekleri boşa giden kimselerdir. Onların hiç yardımcıları da yoktur.
Âl-i İmrân : 22

Demek ki zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
İnşirâh : 5

Artık kim cömert davranır, günah işlemekten sakınırsa;
Leyl : 5

Çünkü rabbin her şeyi yakından izlemektedir.
Fecr : 14

Benzer konular:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

  1. İslam dininde emek, çalışma ve kazanç edinme önemli değerlere sahiptir. İnsanların helal yollarla çalışarak kazanç elde etmeleri teşvik edilirken, haksız yere kazanç sağlamak ve başkalarının emeğini haksız yere sömürmek ise haram kabul edilir. İşte emekle ilgili bazı ayetler:

    “Kim bir iyilik yaparsa, onun mükafatını artırırız. Kim de bir kötülük yaparsa, onun kötülüğünü cezalandırırız. Hiçbir kimseye yapmadığından fazla yüklemeyiz.” (İsra Suresi, 7)

    “Allah, kimin bir zerre kadar hayır işlerse onu görür, kim de bir zerre kadar şer işlerse onu görür.” (Zilzal Suresi, 7-8)

    “Sizi yeryüzünde halife kılmak için sizi çift çift yaratan O’dur. İşte Rabbiniz Allah budur. O’ndan başka İlah yoktur. O’nun hükümranlığına hiçbir şey ortak olmaz. ” (Araf Suresi, 74)

    “Kim işlerinde acele ederse, isteğine yetişiriz. Bizim görevimiz, insanları hesaba çekmek içindir.” (Mu’minun Suresi, 84)

    “Kim bir iş yaparsa, ona yaptığının karşılığı tam verilir. Kim de erkek veya kadın olarak bir mü’mine iman getirirse, işte onlar cennete girerler ve orada hesapsız rızıklandırılırlar.” (Gafir Suresi, 40)

    Bu ayetlerde, insanların yaptıkları işlerin değerinin farkında olmaları ve emeklerinin karşılığını alacakları belirtilir. Ayrıca, Allah’ın insanları yaratış amacının onları yeryüzünde birer halife yapmak olduğu vurgulanır. İslam’da emek, dürüstlük, adalet ve yardımlaşma prensipleriyle birlikte değerlendirilir.

    En iyi cevap

Cevapla