Kayıt Ol

Oturum aç

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

Ergenlik dönemi ve oruç

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Ergenlik dönemi

Ergenlik donemi ve oruc 1

 

Hocam benim ergenlik dönemim ramazan ayına denk geldi ister istemez içimden kötü şeyler geliyor ve meni akıyor(sperm) Oruçlu iken akıyor öğrendiğime höre mezi oruç bozarmış ama elimde değil beni allah affedermi

Cevap:

Orucu bozacak durum, davranış ve düşüncelerden  uzak kalmak gerekir. Herhangi bir sebep olmadan kendiliğinden gelen meni orucu bozmaz. Gusül abdesti alıp orucunuza devam dersiniz. Yalnız orucun bozulmasına sebep olacak davranışlarda bulunup meni akmasına sebep olursanız oruç bozulur ve ramazan ayında iki defa bu tekrar ederse 60+1 gün kefaret orucu tutmakla mükellef olursunuz.

Benzer Konular:

Answers ( 5 )

  1. Soru avatarı
    0
    2022-02-24T11:57:29+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Ergenliğe girmeden önce niyet edilen orucu tutmamak günah mı

  2. Soru avatarı
    0
    2022-04-11T00:56:18+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    12 yaşımda orucumu bozdum günahmı oldu buarada daha regl olmadım

    12 yaşındayım ergenliğe girmedim ama bugün
    Orucumu bozdum. Günahmı oldu

  3. Ezra avatarı
    0
    2022-04-11T01:16:16+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Çocugun günahının yazılması için buluğ çağına ermesi gerekir bu genel olarak erkeklerde 12  kızlarda ise hayız olduğunda buluğ çağına ermiş kabul edilir .Ergenlik denilen dönem ise her çocukta farklı yaşta başlar daha doğrusu kişi sine göre değişir bazısında erken bazısında geç olabilir .Allah insanları değişik yapıda yaratmıştır. Bu da mükellefiyet yaşının değişik olmasının bir sebebi olarak gösterilebilir.

    0
    2022-04-11T01:42:49+03:00

    Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Bir Müslümanın dinen mükellef yani sorumlu olabilmesi için eefenlik dönemine girmiş olması gerekmektedir. Ergenlik dönemine girmiş olan bir Müslüman’a ibadetlerin tamamından sorumlu olduğu gibi oruç ibadetinden de sorumludur. Ergenlik dönemine giren bir Müslüman orucunu tutmalı ve orucu bozacak her türlü eylemlerden uzak durması gerekmektedir

  4. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da ergenlik dönemi, bir kişinin yetişkinliğe adım attığı ve bazı sorumlulukları üstlendiği bir dönemdir. Ergenlik dönemi, cinsel olgunlaşma, bedensel değişimler ve psikolojik gelişimle karakterize edilir.

    İslam’da ergenlik dönemi genellikle ergenlik çağına giren çocuğun cinsel olgunluğa eriştiği ve akıl ve beden açısından sorumluluk taşıyabilecek duruma geldiği zaman başlar. Bu dönemde çocuk, namaz kılmak, oruç tutmak ve diğer ibadetleri yerine getirmek gibi dini sorumluluklara sahip olur.

    Oruç, İslam’ın beş temel ibadetinden biridir ve Ramazan ayında, güneşin doğuşundan batışına kadar yiyecek, içecek ve cinsel ilişkiden uzak durmayı içerir. Ergenlik çağına giren bir Müslüman, bedensel ve zihinsel olarak oruç tutacak düzeye ulaştığında, oruç tutmakla sorumludur.

    Ergenlik çağındaki bir Müslüman, cinsel olgunluğa eriştiği zaman Ramazan ayında oruç tutmalıdır. Bununla birlikte, sağlık sorunları, hamilelik, emzirme veya başka bir mazeret durumunda oruç tutmamak kabul edilebilir. Bu durumlarda, orucu yerine getiremeyen bir ergen veya yetişkin, tutamadığı oruçları daha sonra telafi etmek üzere fidye ödeyebilir.

    Ergenlik dönemi, bir Müslüman için sorumlulukların arttığı bir dönemdir ve dinî görevlerin yerine getirilmesi önemlidir. Ergenlik çağındaki bir bireyin oruç tutmak, namaz kılmak ve diğer dini sorumlulukları yerine getirmek konusunda bilgi sahibi olması ve rehberlik alması önemlidir. Bu nedenle, ergenlik dönemindeki gençlerin aileleri, dinî eğitim ve rehberlik konularında destek olmalıdır.

    En iyi cevap

Cevapla