Paylaş
Eşcinsellik Hastalığı
Question
Eşcinsellik Hastalığı
Selamün aleyküm…
Şimdi ben bir erkeğim ama kadınlara hiç bir ilgim yok….onlara karşı hiç bir şey hissetmeme rağmen sünneti yerine getirmek maksadıyla veya ailemin baskısı altında kaldığım için evlenmem dogru mudur….açıkçası karşı tarafın hayatını mahvetmem dogrumudur?
İslamiyette eşcinsellik HARAM….ama bu benim tercihim değil hayatımdan kendimden nefret ediyorum hayatımın anlamı yok zaten cehennemlik mi oluyorum…tedavisi de yoksa ben ne yapmalıyım….şu an 30 yaşındayım 20 yaşlarımda namaza başladım… Kur’an kursları aldım…namazlarımda dua ediyordum Allah’ıma bu duyguyu ben den sokup alsın diye….ama yaş ilerledikçe kötü olmaya başlıyordu…ben namaza durmaya utanıyordum derslere gidemiyor hale geliyordum çünkü karşı tarafta bir erkek ile ilgili kafam gıdık haldeydi…açıkçası Ne Yapmalıyım? Cehennem garanti galiba…bu hayatı ben seçmedim
Cevap:
Psikolojik destek almanızı tavsiye ederiz kesinlikle kötü bir şey yapmanızı Yaparsanız bunun sonuçlarının ağır olacağını bilmenizi isteriz . Cehennem Garanti diye bir tabir yoktur siz sabrederek psikolojik destek alınız İnşallah kurtulursunuz her şeyin başı sabır . Kesinlikle bu duygular içerisinde iken evlenmeyiniz fakat bu durumdan kurtulmak için elinizden gelen her şeyi yapınız
Benzeri konular:
Answer ( 1 )
İslam dini eşcinsellik konusunda belirli bir perspektif sunar. İslam’a göre, eşcinsel eğilimler veya cinsel yönelimler insanların kontrolü dışında gelişen bir durumdur. Eşcinsellik bir hastalık olarak görülmez, ancak İslam’da cinsel ilişkiler sadece evlilik birliği içindeki heteroseksüel ilişkilerle sınırlıdır.
İslam’da, cinsel ilişkilerin yasal ve helal (helal olan) olabilmesi için evlilik kurumu temel alınır ve evlilik, bir erkek ile bir kadın arasında gerçekleşen bir birlik olarak tanımlanır. İslam’da eşcinsel ilişkiler yasaklanmıştır. Kur’an’da, erkekler arasındaki cinsel ilişkiler “fuhuş” olarak adlandırılır ve kınanır.
Bununla birlikte, İslam, kişilerin cinsel eğilimlerine yönelik olarak herhangi bir ayrımcılık veya zulüm yapmayı teşvik etmez. İnsanların cinsel yönelimlerini açıklamak veya yaşamak istediklerinde, toplumda saygı ve adalet ilkelerine dayalı bir yaklaşım benimsemek önemlidir.
İslam’da, eşcinsellikle ilgili farklı görüşler ve yorumlar da bulunabilir. Bu nedenle, İslam hukukunu veya bir mezhebi tam olarak temsil etmek için yerel dinî otoriteler veya ilahiyatçılardan rehberlik almanız önemlidir. İslam’ın öğretilerini anlamak ve kişinin cinsel yönelimine uygun bir yaşam tarzı belirlemek, bireyin kendi sorumluluğundadır.