Eşime karşı sevgim bitti ne yapmalıyım
BildirPlease briefly explain why you feel this question should be reported.
Eşler arası muhabbet, saygı ve sevgi ile birbirlerine karşı hürmetle gelişir. Mutlaka her ailede tartışma olur anlaşmazlıklar olur bunu bahane ederek sevgim bitti saygım bitti dememek lazım yine insan barışır birbirini affeder yine beraber güzelce bir hayat geçirilebilir
Ve asla kendini temize çıkarma malı her eş mutlaka kendi hatalı olduğunu bilmeli ona göre kendini temize çıkarma malıdır hiç kimse tertemiz değildir hepimiz insanız hepimizin eksiği vardır
Aleyküm selam maalesef bu konuda haklısınız.erkeklerde hanımlarına karşı hanımlarda eşlerine karşı son zamanlarda aşırı derecede kırgınlık kızgınlık soğukluk var.bu günümüz hastalıklarından bir tanesi. başlarda insanlar birbirini anlamayıp sorunlar konuşulmadığı için araya zaman gecince bu saydıklarım hızla artıyor.bunun önüne nasıl gecebiliriz.1)erkek ve hanımlar.birbirinizin sevmediği şeyleri gözünüzün içine sokmayın.2)sevmedikleri bir şeyi ısrar edip zorla yaptırmayın.3erkek eve gelince hanımı evde olması ve yemeğin hazır olması 4)hanımın eşine karşı şu şöyle yapmış bu böyle yapmış deyip ateşlememesi.4)erkeklerinde hanımına karşı allahın bir emaneti olduğunu.5)onlara karşı merhametli olması.
Bunları çok örneklerle sıralayabiliriz,lakin asıl konu birbirimizi anlama sanatını unuttuğumuzdur.okuyamadığımızdandır .sevgi ve muhabbeti arttıracak davranışlarda bulunmamamızdandır.
boşanma asla çare değildir ,insanlar sanki mutluluğu başka bir yerde bulurum hevesine asla kapılmamalı.yıllar önce yaşlı bir amca şu örneği vermişti,oğlum;bazen görmeyecek, duymayacak ,konuşmayacaksın.hz.Ali ne demiş;sen cariye ol ki o da sana köle olsun.Allah herkesin yardımcısı olsun.evlilik zor bir müessese o müesseseyi koruyana ne mutlu.
Kadının Kocasına Karşı Vazifeleri:
1. Kanaat. Çünkü kanaatkar olmak kalp rahatlığının sebebidir. Bir kadın arsızlık ve açgözlülük ederek efendisini, kendisinden ve evinden soğutmaktan sakınmalıdır. Kanaat; kafi gelecek miktar ile yetinmek tamahkarlık etmemek demektir.
2. Kocaya itaat. Peygamberimiz (a.s.m) buyurmuşlardır:
“Bir kadın kocası kendisinden memnun olarak ölürse cennete girer.”
3. Temiz olma. Kocanın göreceği yerlere itina ile dikkat etmek ve temizlemek. Bilinmelidir ki, güzellik ve temizliği getiren şeylerin en güzeli sudur. daima güzel kokular sürünmeli.
4. İhtiyaçların karşılanması. Kocanın yemek yiyeceği vakte dikkat etmek; uyku saatini geçirmeme. Kocanın adeti nasılsa o zamanlarda yemek ve yatağını hazırlamak.
5. Malın korunması. Kocanın mal ve eşyasını korumak, çünkü mal ve eşyayı korumak iş bilmekten geçer.
6. Akrabaya saygı. Kocanın akrabasına ve yakınlarına hürmet etmek. Çünkü kadının kocanın akrabasına ve yakınlarına hürmet etmesi, güzel idare ve tedbirden ileri gelmektedir.
7. Sır saklanması. Kadın kocasından edindiği sırrını hiç kimseye duyurmaması. Eğer duyuracak olursa, kocasının itimadını kaybeder. Kadın da ondan emin olamaz.
8. Saygı ve hürmet. Kocanın emrini yerine getirmek. Ona karşı çıkmama ve asi olmamak. Eğer ona karşı gelecek olunursa, onu kendine kinlendirip düşman yapma ihtimali yüksektir.
Bir erkeğin eşine karşı olan vazifeleri şunlardır ;
1- Eşine kibar davranmak
2- Adaletle davranmak
3- Saygılı davranmak
4- Onu çevreye karşı korumak
5- Eşinin sırrını saklamak
6- Eşine karşı fedakâr olmak
7- Eşine dışarıdan geldiğinde selam vermek
8- Esini güzel sıfatlarla çağırmak
9- Eşiyle sohbet etmek
10- Onu akrabalarına götürmek (veya göndermek)
11- Eşine zaman ayırmak
12- Eşinin bütün maddi imkanını sağlamak (nafaka temini erkeğe aittir )
13- Hanımına imkanı varsa ev işlerinde yardımcı olmak
14- Eşinin hatalarında sabırlı olmak (her insan hata yapabilir Hata yaptığında azar işiten kadın sarhoş gibi dolaşır Bunu unutmamak lazım)
15- Hanımına karsı süslenmek
16- Güzel kokular sürmek
17- Temiz olmak
18- Eşiyle sağlıklı güzel bir özel yaşam sürdürmek
19- Hanımının akraba ve arkadaşlarına ikramda bulunmak
20- Onlara hakki tavsiye etmek, haramlardan men etmek
21- Hanımıyla beraber, İslami ilimler dersi çalışmak
23- Fikirlerin uyuşmaması halinde,hanımının ayrı fikirde oluşunu olgunlukla karşılamak
24- Hanımının İslam’a uygun giyinmesi, dışarı çıkarken koku sürünmeme, makyaj yapmama, çok süslü olmama gibi konularda gerekli hassasiyeti göstermek.
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam, evlilik ve aile ilişkilerine büyük önem veren bir dindir. Eşler arasında sevgi ve saygı temelinde sağlıklı bir evlilik sürdürmek teşvik edilir. Eğer eşinize karşı sevginizin bittiğini hissediyorsanız, aşağıdaki adımları düşünebilirsiniz:
İçtenlikle Düşünün: Öncelikle kendi duygularınızı ve evliliğinizdeki sorunları dikkatlice değerlendirin. Sevginizin neden bittiğini anlamaya çalışın ve bu süreçte dürüst olun.
İletişim Kurun: Eşinizle açık ve dürüst bir iletişim kurmak önemlidir. Duygularınızı ve düşüncelerinizi paylaşın, ona karşı olan sevginizin azaldığını ifade edin. İyi bir iletişim, sorunları çözmek ve evliliği geliştirmek için ilk adımdır.
Danışmanlık Alın: Eğer evliliğinizde ciddi sorunlar yaşıyorsanız, bir danışmana veya evlilik terapistine başvurmayı düşünebilirsiniz. Bir uzmanın rehberliğinde, ilişkinizi değerlendirebilir, iletişim becerilerinizi geliştirebilir ve sorunları çözme konusunda yardım alabilirsiniz.
Dini İlkelere Uyun: İslam’a göre, evlilik kutsal bir bağdır ve boşanma son çare olarak görülür. Eğer sorunlarınız büyük değilse, dinimizin öğretilerine göre sabırlı olmayı, affetmeyi, yardımlaşmayı ve sevgiyle davranmayı deneyebilirsiniz. İslam, eşler arasında sevgi ve merhametin devam etmesini teşvik eder.
Destek Arayın: Aileniz, yakın dostlarınız veya dini liderler gibi güvendiğiniz kişilerden destek alabilirsiniz. Onlarla durumu paylaşarak farklı bakış açıları ve öneriler alabilirsiniz.
Sonuç olarak, eşinize karşı sevginizin bittiğini hissettiğinizde, iletişim, anlayış ve çaba gerektiren bir süreç başlar. İslam, evlilikte sorunları çözmek, sevgiyi canlı tutmak ve aile bağlarını güçlendirmek için çeşitli öğretiler sunar. Ancak her durum farklıdır ve bazen boşanma gibi sonuçlara da varabilir. Bu nedenle, danışmanlık ve destek aramak önemlidir.