Ettehiyyatü bilmeyen namazda ne okumalı

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Tahiyyatı bilmiyorum namazda onun yerine ne okumalıyım?

Tahiyyati bilmiyorum namazda onun yerine ne okumaliyim

Selamun aleyküm ben namazda ettehünyatu dua sını unuttum salli barik duasını okuyorum psikoloji ilaçları kullanıyorum öğrwnwmiyorum nekadar okuduysam ezberleyemiyorum namazım kabul. Olurmu

Ettehinyati duasını unuttuğum için salli barik duasını okuyorum namazda psikoloji ilaçları kullanıyorum ö yüzden öğrenemiyorum namazım kabul olurmu Allah razı olsun

cevap:

Namazın oturarak kıldığınız bölümünde Tahiyyat okunması gerekmektedir. Ancak eğer Tahiyyatı bilmiyorsanız, bu durumda “Ettehiyyatu lillahi vessalavatu vettayyibatü. Es-selamu aleyke eyyuhennebiyyü ve rahmetullahi ve berekatühü. Es-selamu aleynâ ve alâ ibadillahis salihîn. Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abdühü ve resûlühü” şeklinde bir dua okuyabilirsiniz.

Bu dua, Tahiyyatın yerine geçen ve genellikle “Eşhedu en la ilahe illallah” (Allah’tan başka ilah olmadığına şahitlik ederim) ve “Eşhedu enne Muhammeden resulullah” (Muhammed’in Allah’ın peygamberi olduğuna şahitlik ederim) ifadelerini içeren bir duadır. Bu dua, namazda Tahiyyatı bilmeyenler veya hatırlayamayanlar için geçici bir çözüm olabilir. Ancak Tahiyyatı öğrenmeye çalışmanız ve doğru şekilde okumanız önemlidir. İslam’ın öğretileri doğrultusunda namazı en iyi şekilde yerine getirmek önemlidir.

BENZER KONULAR:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    Namaz, İslam’ın beş temel ibadetinden biridir ve Müslümanlar için önemli bir ibadet şeklidir. Aşağıda temel olarak nasıl kılınacağına dair adımlar verilmiştir:

    Niyyet etmek: İçten bir niyetle namazı kılmak için niyet etmek önemlidir. Niyet, kalpten geçen bir düşüncedir ve dil ile ifade etmek gerekli değildir.

    Abdest almak: Namaz kılmadan önce abdest almak gerekmektedir. Abdest, elleri, ağızı, burunu, yüzü, kolları, başı, ayakları ve bacakları su ile yıkamayı içeren bir ritüeldir.

    Namazın farzlarını yerine getirmek: Namazda farz olarak kabul edilen bazı hareketler vardır. Bunlar, farklı namazlarda farklı olabilir, ancak genel olarak şunları içerir:
    a. Ayakta durarak “Allahu Ekber” diyerek namaza başlamak.
    b. Rükû: Belin parmak uçlarına kadar eğilerek elleri dizlere koyup “Sübhane Rabbiye’l-Azim” diyerek rükû yapmak.
    c. Secde: Dizlerden önce elleri yere koyup alnı, burun ve ellerin parmak uçlarını yere değdirerek “Sübhane Rabbiye’l-A’la” diyerek secde yapmak. Ardından oturarak “Allahu Ekber” diyerek ikinci secdeye geçmek ve tekrar “Sübhane Rabbiye’l-A’la” demek.
    d. Oturuş: İkinci rekâtın sonunda oturarak “Ettehiyyatü” duasını okumak.
    e. Selam vermek: Sağa ve sola omuz hareketi ile “Es-selamu aleyküm ve rahmetullah” diyerek selam vermek.

    Namazın sünnetleri ve nafileleri: Farz namazın dışında, sünnet olarak adlandırılan ve Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in sünnetine uyarak yapılan ek hareketler vardır. Bu hareketleri yerine getirebilirsiniz, ancak farz namazlar yerine getirildikten sonra nafile namazlar kılınabilir.

    Dua etmek: Namazın sonunda kişinin isteğe bağlı olarak Allah’a dua etmesi mümkündür. Bu, kişinin Allah’a yönelip O’ndan yardım, bağışlanma veya ihtiyaçlarını dile getirmesi anlamına gelir.

    Namazın tamamını kusursuz bir şekilde kılmak için önceden pratik yapmak, namazın nasıl kılınacağına dair kaynaklardan bilgi edinmek ve gerekirse yetkin bir Müslüman danışman veya bir cemaatten yardım almak faydalı olabilir.

    En iyi cevap

Cevapla