Paylaş
Gayri müslim ile zina etmenin günahı nedir
Question
Müslüman olmayan biri ile zina yapmak
Bir sorum olacakti, ben bir musluman olmayan kisiyle zina yaptim. Onun ilk kez iydi. Size sorum su: bir musluman olmayan kizin bakireligini almak daha kotumu. Yoksa bir musluman olmayan kizla normal bir sekildi zina yapmak ayni gunahliktami? Cunku boyle bir kizin namus dedinen birseyi yok.
Cevap:
Zina etmek, bir kadınla nikahsız veya haksız olarak cinsel temasta bulunmak. Arapça “zenâ” fiilinden mastar. Zinanın sözlük ve terim anlamı birdir. Bu da; bir erkeğin kadınla bir akde veya haklı bir sebebe dayanmaksızın önden cinsel temasta bulunmasıdır. Zina eden erkeğe “zânî” kadına ise “zâniye” denir. Zina ettiğiniz kişi hangi dinden olursa olsun islam dinine göre haramdır. Zina İslam’da ve önceki bütün Semavi dinlerde haram ve çok çirkin bir fiil olarak kabul edilmiştir. O büyük günahlardandır. Irz ve neseplere yönelik bir suç olduğu için cezası da hadlerin en şiddetlisidir.
Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyurulur:
“Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, çok çirkin bir iş ve kötü bir yoldur” (el-İsrâ, 17/32). “Onlar Allah ile birlikte başka ilaha dua etmezler. Haksız yere, Allah’ın haram kıldığı kimseyi öldürmezler ve zina da etmezler. Kim bunları yaparsa cezaya çarpar. Ona kıyamet gününde kat kat azap verilir ve o azabın içinde alçaltılmış şekilde ebedî bırakılırlar” (el Furkân, 25/68) Bu durumdan dolayı Allah’tan af dileyip tövbe ediniz bir dahada böyle bir hataya düşmeyiniz.
Benzer Konular:
Answer ( 1 )
İslam dini, evlilik dışı cinsel ilişkiyi, yani zina etmeyi açık bir şekilde yasaklar ve büyük bir günah olarak kabul eder. İslam’a göre, cinsel ilişki sadece evlilik bağlamında gerçekleştirilmelidir.
Gayri Müslim bir kişiyle zina etmek, İslam’da inanılan ahlaki ve dini prensiplere aykırıdır. İslam, evlilik dışı ilişkilerin hem bireysel hem de toplumsal açıdan zararlı sonuçlar doğurabileceğini öğretir.
Zina etmek, Allah’ın verdiği ahlaki sınırları aşmak, sadakat, iffet ve namus kavramlarını ihlal etmek anlamına gelir. Bu eylem, güveni sarsar, aile ilişkilerini bozar ve toplumsal düzeni olumsuz etkiler.
İslam, bireyleri zinadan uzak durmaya teşvik eder ve evlilik bağlamında cinsel ilişkiye izin verir. Evlilik, cinsel ilişkinin meşru bir şekilde gerçekleştirildiği, sevgi, sadakat ve karşılıklı saygının temel aldığı bir ilişki biçimidir.
Zina etmekle ilgili olarak Kur’an’da birçok ayet bulunmaktadır. Örneğin, Nûr Suresi, 24:2’de şöyle buyrulur: “Zina eden kadın ve erkeğin her birine yüz değnek vurun.” Bu ayet, zinanın ciddiyetini vurgulamakta ve toplumda ahlaki düzenin korunması için önlemler alınmasını önermektedir.
İslam, bireylere ahlaki değerlere bağlı kalmayı, iffet ve namusu korumayı öğütler. Zina etmekten kaçınmak, kişinin Allah’ın emirlerine uygun yaşaması, ahlaki sorumluluğunu yerine getirmesi ve toplumsal düzeni koruması anlamına gelir.