Paylaş
Göz zinası büyük günah mıdır
BildirQuestion
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Göz zinasının cezası, göz zinası nedir?
Dinimizce zina yapmak günahtır. Tabi sadece zina etmek değil zinaya yaklaşmak da günah ve haramdır. Bu sebeple helali olmayan ve karşı cins olan birine cinsel anlamda bakmak, zinaya yaklaşmak olduğu için günahtır. Yani göz zinası dinimizce haramdır. Bu yüzden harama bakmamalıyız. Allah’ın yasaklarından biri olan zinaya yaklaşmayın.
“Mü’minlere söyle gözlerini sakınsınlar.”
“Mü’min kadınlara da söyle gözlerini (yere) indirsinler (erkeklere bakmasınlar), namuslarını korusunlar.”(Nur, 31)
BENZER KONULAR:
Answer ( 1 )
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
İslam dini, göz zinasını (yani başkasının mahrem yerlerine haksız bir şekilde bakmayı veya haram bir şekilde cinsel düşünceleri beslemeyi) hoş karşılamaz. Göz zinası, bir kişinin başkasının mahremiyetine saygı göstermeme ve iffetsiz düşünceleri besleme anlamına gelir.
Göz zinası, günahlar arasında yer alır ve İslam’da hoş görülmez. İslam, müminleri iffetli ve namuslu bir yaşam sürmeye teşvik eder. Kuran’da, Müminlerden “gözlerini harama dikmemeleri” istenir (Nur Suresi, 24:30). Aynı şekilde, Peygamber Efendimiz (s.a.v) de bir hadisinde, “İki göz zinası vardır: biri bakmak, diğeri ise konuşmaktır” buyurmuştur (Müslim).
Göz zinası büyük bir günah olarak kabul edilmez, ancak cinsel arzuları körükleyen bir davranıştır ve kişinin nefsi ve ruhani sağlığını etkileyebilir. İslam, müminlere iffetli olmayı, bakışlarını kontrol etmeyi ve başkalarının mahremiyetine saygı göstermeyi öğütler.
Bu konuda önemli olan, kişinin bu tür davranışlardan kaçınmaya çalışması, samimi bir şekilde tövbe etmesi ve daha iyi bir Müslüman olmak için çaba sarf etmesidir. Herkesin kendi nefsine ve Allah’a karşı sorumluluğu vardır ve günah işlediği zaman tövbe etmek ve daha doğru bir yola yönelmek önemlidir.
Unutmayın ki İslam dini, bütün insanları affedici ve merhametli bir Allah’a yönlendirir. İnsanların tövbe etmeleri ve daha iyi bir şekilde yaşamaya çalışmaları durumunda, Allah’ın bağışlayıcı olduğuna inanılır.