Günahı gizlemek için yalan söylemek kul hakkı mı

Question

Günahı gizlemek için yalan söylemek kul hakkı mı?

Gunahi gizlemek icin yalan soylemek kul hakki mi

Selamun Aleyküm benim size bir sorum olacak nasıl soracagım bilemiyorum ama sorup cevabını alamazsam hayatım cok kötü durumda ruhsal ve psikolojik olarak hiç iyi durumda değil sadece farz ibadetlerimi yapıp gece namazlarına kalkabiliyorum onun dısında kalbimdeki agrıdan nefes dahi alamıyorum 22 yasındayım üniversite zamanı islediğim günahlar haram sevdalar için tövbe ettim ve cok pişmanım lakin üç aydır evli oldugum esimlede bu sekilde tanıstık evlendik beraber tövbe ettik nişanlılık sürecimizde tövbe etmiştik el ele tutuşmamak için evlenene kadar görüşmedik bile ama tövbe ettiğimiz günden önceki zamanlarımız ikimiz içinde cok günah dolu günlerdi cok pişmanız namazlarımızı kılıyoruz ahlaklı birer kul olmaya calısıyoruz fakat haram zamanlarımızdayken ben gecmişte işlediğimiz günahları ilişkileri anlatmamız gerektiğini bilmiyordum ve esim o zaman cok ısrar etmişti bende evet böyle ilişkim oldu dedim sonra ayrıntılarını sordu ayrıntılarını anlatsam benle olmazdı bende yasadıgım ilişkinin isteğim dısında oldugunu söyledim yani olayı yalan bir sekilde anlattım ama söylenmemesi gerektiini bilseydim o an anlatmaz onu da bırakabilirdim rabbim için simdi evlendik yuvamızda cok mutluyuz benim vesilemle namazlarını kılıyor kuran okumayı öğrenecek inşaallah ama benim içim hiç rahat değil cünkü yasadıgım ilişkiyi dogru sekişde anlatsam benimle evlenmezdi ama kendisinin cok daha fazla gayri mesru ilişkileri olmustu bana söylemişti ne yapacagımı bilmiyorum anlatıp her seyin dogrusunu bosanmalı mıyım yoksa her an tövbe ediyorum zaten esimin ahireti için cabalayıp onunla evli kalmalı ve huzurlu yuvamızı korumalı mıyım ne olursunuz bana yardım edin allah samimi tövbe edilen günahları setr eder dediniz bu setr edilibilir mi itirafı gerekli mi gerekli ise rabbim her seyin iyisini bilir boşanacağım rabbim için her seyi yaparım Allah sizlerden şimdiden razı olsun


CEVAP:
Allah ,işlediği gizli günahları ifşa edenleri sevmez önce bunu bilin.Tövbe etmişsiniz eşinizde az çok gecmisinize vakıftır.Anlatmışsınız sizde özet olarak ayrıntıyı ihtimalleri düşünmek kocanıza kalır .Eger şart koşsaydı en ince ayrıntısına kadar anlatmazsan nikah geçersiz olsun diye o zaman ya anlatirdiniz yada vazgeçerdiniz,ki karşı tarafta tövbekar, evlilik kaderdir Rabbim kimi nasip ederse baş üstüne konmalıdır.Zira bu dünya geçici her sıkıntı her dert her imtihan 30 sene olsun 50 sene olsun bir gün bitecek bu dünya ya böyle bakarsanız hiç dert tasaniz kalmaz. Her insanın günahları var samimi tövbe edip göz yaşıyla samimi olarak Rabbimize anlatirsaniz biiznillah affolur ve günahlarınız aff olduğunu silindige inanarak yasantiniza devam edin lakin her daim dualarda tövbeye devam etmek iyi olur çünkü hatalara bir daha düşmekten alıkoyar .Allahtan hem çok korkmali hemde çok umut etmeli.
GENİŞ CEVAP:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 2 )

    1
    2023-06-02T12:22:36+03:00

    İslam’da yalan, genel olarak yasaklanmış kabul edilir ve arkasındaki niyet ne olursa olsun caydırılır. İslam, hayatın her alanında doğruluk ve dürüstlüğün önemini vurgular.

    İslam’da günah işlemek teşvik edilmediği gibi, günahı gizlemek için yalan söylemek de makbul bir çözüm sayılmaz. İslam, inananlara eylemlerinin sorumluluğunu almayı, tövbe etmeyi ve yaptıkları yanlışlardan kaynaklanan herhangi bir zararı düzeltmeye çalışmayı öğretir.

    Bir kimse bir günah işlemişse, İslam onu ​​samimi bir şekilde Allah’a tövbe etmeye, O’ndan bağışlanma dilemeye ve davranışlarını düzeltmeye çalışmaya teşvik eder. Bu, haksızlığa uğrayanlardan af dilemeyi, herhangi bir anlaşmazlığı çözmeyi veya durumu düzeltmek için diğer uygun önlemleri almayı içerebilir.

    Bir günahın ifşa edilmesinin kendisine veya başkalarına ciddi zarar veya tehlikeye yol açabileceği istisnai durumlar olabileceğini not etmek önemlidir. Bu gibi durumlarda, günahı gizlemek için bir miktar izin verilebilir, ancak bu, ancak kişiyi zarardan korumak için gerekli olduğu ölçüde ve o zaman bile dikkatli ve bilgili bir alim veya din otoritesinin rehberliğinde yapılmalıdır.

    Nihayetinde, İslam doğruluğu, samimiyeti ve hesap verebilirliği teşvik eder. Müminleri doğruluk için çabalamaya, günahları için af dilemeye, kişisel ve ruhsal gelişim için çalışmaya teşvik eder.

    En iyi cevap
    0
    2023-07-30T12:53:20+03:00

    1)Sana biri dese ki namaz kılıyor musun sende hayir desen günahıni ifsa mi etmiş sayılirsin??Biri sorsa en son ne zaman içtin diye söylesen ifsa mı?

    • 2)Nasıhattada  birine  söylerken ben namaz kılmıyorum yanlış yapıyorum sen kıl demek veya çok günahım var içki içiyorum namaz kılmıyorum demek  bunlarda ifsa etmek  sayılır mı?
    • 3)Birde evlenen insanlar bazı kriterleri vardır.Bakirelik gibi.Şimdi kadın zina yapmıssa bunu söylemeli mi ?Söylemese evlenseler anlaşılsa ee bu sefer kadın erkeği kandırmış olcak.Demek istediğim bazı şeyler sorsun veya sormasın keyfi olmadıktan sonra söylenmesi gerekmez mi?Çünkü erkek onu bilse belki evlenmeyecekti.Kadın söylemeyerek onu kandırmış oldu.Yani kisacası evlenmeden önce bu tarz şeyler söylense günah mı??

     

     

Cevapla