Güneş batıdan doğacak iddiası

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Güneşin batıdan doğması ne demek

Gunes batidan dogacak iddiasi

Güneşin batıdan doğması.jpg

Selâmün aleyküm. Hocam bildiğiniz üzere gündemde bilim adamlarının “güneş batıdan doğabilir” iddiası var. Güneşin batıdan doğması ile ilgili de hadis var biliyorsunuz kıyamet ile ilgili.

1. Şimdi bu iddiaya inanmak caizdir değil mi ? İnsan istemez tedirgin oluyor.

2. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. Ki çoğu kıyamet alameti gerçekleşti diye biliyorum.


Güneşin batıdan doğması hakkındaki ayet ve hadis

Hz. Peygamber Efendimiz (asm), “Rabbinin bazı alâmetleri geldiği ve bu andan itibaren iman etmenin kimseye fayda vermediği güne” dikkat çekilen ayette (En‘âm, 6/158) güneşin batıdan doğmasının kastedildiğini açıklamıştır (İbn Kesîr, ilgili ayetin tefsiri).

“Çıkacak olan kıyâmet alametlerinden ilki, güneşin batı tarafından doğması ile, bir kuşluk vakti insanlara karşı bir dâbbenin (hayvanın) zuhurudur. Bu iki alametten biri, arkadaşından evvel olur. Akabinde diğeri de onun izi üzerinde yakın olarak meydana gelir.” (Müslim, Fiten, 118)

Güneşin batıdan doğması hakkında said nursinin yorumu

‘Güneşin batıdan doğması’ İslam’ın batıdan gelmesidir ‘olarak da yorumlanabilir. En doğrusunu Allah bilir.

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam dini, Kuran-ı Kerim’de belirtilen pek çok ayet ve Peygamber Muhammed’in hadislerine dayanmaktadır. Ancak, İslam’ın öğretileri arasında “güneşin batıdan doğacağı” gibi bir iddia bulunmamaktadır. Güneşin doğuş ve batış yönü evrensel olarak kabul edilmiş ve gözlemlenebilir bir gerçektir. Güneş doğudan doğar ve batıya doğru ilerleyerek batmaktadır.

    İslam’ın temel öğretileri, Allah’ın birliği, peygamberlerin mesajları, ahiret inancı, insanların sorumluluğu ve ahlaki değerler gibi konulara odaklanır. Güneşin batıdan doğacağı veya herhangi bir doğa olayının dini öğretilerle çelişmesi söz konusu değildir. İslam, bilimle uyumlu bir din olarak kabul edilir ve bilimsel gerçeklere saygı duyar.

    Dinî inançlarımızı doğru anlamak ve doğru bilgilere dayanmak için, Kuran-ı Kerim ve güvenilir hadis kaynaklarını araştırmak ve öğrenmek önemlidir. İslam’da yanlış anlamalardan veya yanlış bilgilendirmelerden kaynaklanan iddialar yerine, Kur’an ve hadislerde açıkça ifade edilen öğretilere odaklanmak gerekmektedir.

    En iyi cevap

Cevapla