Gusül aldıktan sonra akıntı gelmesi

Question

Bugün kötü bir olay oldu.Bende tuvalete gittim idrar yolunu temizlemek için.Ama sürekli sanki yeniden meni geliyordu.İkindi vaktine kadar devam edemezdim.Oyüzden bende saat 16:18 geçe gusül almaya başladım.Ama her gusülün yarısına geldiğinde bir akıntı gibi birşey oluyordu.Ama sıvı gelmiyordu.Bende yeniden idrar kanalını boşaltıp yeniden başlıyordum.Uzun süre oldu.Bende en sonunda dayanamadım aldım gusülü çıktım.İkindi namazını 27 dk geçmişti.Korktum haliyle.Sonrada abdestimi aldım ikindiyi kıldım. Acaba yeniden mı gusül almalıyım.(ergenlık yaşlarındayım.)frown

 

Recep kardeş bu yaşadığın duruma gusül vesvesesi denir ya da akıntı vesvesesi.
Gusül gusül almadan önce lavaboya git idrarını yap daha sonra gusül al akıntı giysi olursa dahi aldırma hiç bakma. Bu vesvese geçinceye kadar bu şekilde devam et. Aklına gusul kabul olmaz vesvesesi gelebilir aldırma kimseye de sorma.

 

Allah (C.C) sizden razı olsun.Bende gusülden önce lavaboya gitmiştim.Yardımcı olduğunuz için sağolun.

​​​​

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answer ( 1 )

    0
    2023-05-25T09:41:51+03:00

    İslami öğretilerde, gusül (ritüel banyo) yaptıktan sonra taburcu olma kavramı, belirli koşullara ve ilgili taburculuk türüne bağlı olarak değişebilir. Dikkate alınması gereken bazı önemli noktalar şunlardır:

    Gusül Akıntısı: Gusül abdesti sırasında idrar veya seminal sıvı gibi herhangi bir akıntı olursa, genellikle etkilenen bölgenin iyice temizlenmesi ve gerekirse guslün tekrar edilmesi tavsiye edilir. Bu, ibadete devam etmeden veya ritüel saflık durumuna girmeden önce vücudun uygun şekilde temizlenmesini sağlamak içindir.

    Gusül Akıntısı: Gusül abdesti aldıktan sonra avret mahallinden veya başka bir vücut sıvısından akıntı gelmesi guslü bozmaz. Kişi, idrar yapma veya yellenme gibi onu geçersiz kılan başka hiçbir faktör olmadığı sürece, bir ritüel saflık durumunda kalır.

    İstihaze (Rahim Kanaması Düzensiz): Kadınlarda rahim kanaması (istihaze) olması durumunda, akıntı hayızdan ayrı kabul edilir. Kadın hayızdan sonra gusül alır ve daha fazla kan görürse, gusletmesi gerekmez. Ancak, etkilenen bölgeyi temizlemeli ve namaz gibi sonraki ibadetler için abdest almalıdır.

    Gusülden sonra taburcu olma konusundaki belirli hükümler ve rehberliğin, bireysel koşullara ve farklı alimlerin yorumlarına bağlı olarak değişebileceğini belirtmek önemlidir. Özel durumunuza göre daha spesifik tavsiyeler için bilgili bilim adamlarına danışmanız veya güvenilir dini otoritelerden rehberlik almanız önerilir.

    Ek olarak, İslam’da kişisel hijyen ve temizliğin vurgulandığını ve yapılan belirli ritüel eylemlere bakılmaksızın iyi hijyen uygulamalarının sürdürülmesinin teşvik edildiğini belirtmekte fayda var.

    En iyi cevap

Cevapla