Güzel ahlak duası arapça

Question

Çirkin huylu biri için dua var mı?

guzel ahlak duasi arapca turkce
Selamün aleyküm. Ben sizden yardım almak istiyorum. Benim ablamın eskiden beri huyu çok kötü. Kavga edecek laf edecek yer arıyor. Bütün komşularla kavga etti. Bütün düzenimizi bozdu. Psikolojisi de bozuldu. Hastaneye yatırdık ilaçlarını kullanıyor ama olmadı. Hiç bir düzelme yok. Annem,babam da mahvoldular onun yüzünden. Hepimiz bıktık artık. Allah rızası için bir yol gösterin bizim de psikolojimizi bozdu. Darmadağın olduk. Ablamın huyunun düzelmesi için dua var mı?


Güzel ahlak sahibi olmak ve çirkin huylardan kurtulmak için Peygamber duası

Allahım yaratılışımı güzel yaptığın gibi ahlakımı da güzelleştir arapçası

allahim yaratilisimi guzel yaptigin gibi ahlakimi da guzellestir arapcasi

اللَّهُمَّ كَمَا حَسَّنْتَ خَلْقِي فَحَسِّنْ خُلُقِي

Allahumme kema hessente halki, fehessin huluku

Allahım yaratılışımı güzel kıldığın gibi ahlakımı da güzel eyle.

Ablanız bu duayı okusun fayda verir inşallah

Hadisin kaynağı: îbni Mes’ud (r.a.) rivayet ediyor. Resulullah (sav) buyurdular ki: “Allahım, yaratılışımı güzel kıldığın gibi ahlâkımı da güzel eyle.” (Camiussağir – 1485)

Güzel ahlak sahibi olmak ve çirkin huylardan kurtulmak için Peygamber duası

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْهُدَى وَالتُّقَى وَالْعَفَافَ وَالْغِنَى

“Allahümme inni es’elükel huda vettuka vel’iffet velğina.”

Anlamı:

“Allah’ım! Senden hidayet, takva, iffet ve zenginlik isterim.”

Bu dua, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından okunmuş bir duadır. Bu dua, güzel ahlak sahibi olmak ve çirkin huylardan kurtulmak için okunabilir.

Duanın anlamı şu şekildedir:

“Allah’ım! Senden hidayet isterim.” Hidayet, doğru yolu bulmak ve ondan ayrılmamaktır. Hidayet, güzel ahlakın temelini oluşturur.
“Senden takva isterim.” Takva, Allah’tan korkmak ve emirlerine uymaktır. Takva, güzel ahlakın bir başka temelini oluşturur.
“Senden iffet isterim.” İffet, haramdan kaçınmaktır. İffet, güzel ahlakın önemli bir parçasıdır.
“Senden zenginlik isterim.” Bu zenginlik, maddi zenginlik değil, manevi zenginliktir. Manevi zenginlik, Allah’ın sevgisini ve rızasını kazanmaktır.
Bu dua, her gün düzenli olarak okunmalıdır. Dua etmek, Allah’a yönelmek ve O’ndan yardım istemek demektir. Dua etmek, güzel ahlak sahibi olmak ve çirkin huylardan kurtulmak için önemli bir yoldur.

Güzel ahlak sahibi olmak ve çirkin huylardan kurtulmak için yapabileceğimiz bazı şeyler şunlardır:

Allah’ın emirlerini yerine getirmek ve yasaklarından kaçınmak.
Söz, davranış ve düşüncelerimizde doğruluk ve dürüstlükten ayrılmamak.
İnsanlara karşı saygılı, hoşgörülü ve anlayışlı olmak.
Yardımsever ve cömert olmak.
Sabırlı ve tahammüllü olmak.
Güzel konuşmak ve güzel davranmak.
Bu güzel ahlak özelliklerine sahip olmak için çabalamak, her Müslümanın görevidir.

BENZER KONULAR:

Dini Soru Cevap

Her soru cevap verilmeye değerdir, yeter ki aynı konu bize sorulmuş olmasın ve kurallara uygun sorulsun. Lütfen soru yollamadan önce aynı konu var mı diye \\\\"ARAMA\" yapınız. Konu altına yazılan sorulara öncelik tanıyoruz.. Bilginize

Takip Et

Answers ( 2 )

    1
    2020-12-13T21:22:18+03:00

    Güzel ahlak;  Bağışlayıcılık, sabır ve tahammüldür.

    Hasan-i Basri

    1
    2023-12-22T08:32:15+03:00

    Güzel ahlak sahibi olmak ve çirkin huylardan kurtulmak için dua etmek, birçok kişi için önemli bir adımdır. İslam’da, peygamberlerin duaları ve öğretileri, insanlara ahlaki erdemlerde rehberlik etmek için önemli bir kaynaktır. İlgili olarak, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) güzel ahlakla ilgili şu duası örnek gösterilebilir:

    “Allah’ım! Beni en güzel ahlaka sahip kıl ve beni kötü ahlaktan koru. Beni güzel ahlakla süsle ve beni kötü ahlaktan arındır. Beni hoşgörülü kıl ve beni sabırlı yap. Beni takdirli kıl ve beni tevazu sahibi yap. Beni temiz kıl ve beni iffetli yap. Beni doğru yap ve beni doğruluktan ayırma. Beni kararlı yap ve beni korkaklıktan koru. Beni zengin kıl ve beni cimrilikten uzaklaştır. Beni hayırlı kıl ve beni kötülükten koru. Amin.”

    Bu dua, güzel ahlak ve kötü huylardan kurtulma isteğiyle Allah’a yönelmiş bir yakarıştır. Bu dua, kişinin iç dünyasını güzelleştirme, kötü huylardan arınma ve ahlaki erdemlere sahip olma niyetini ifade etmektedir. Dualar, samimi bir kalp ve içtenlikle yapıldığında kişinin manevi yönden güçlenmesine yardımcı olabilir.

    En iyi cevap

Cevapla