Hac ile ilgili ayetler

Bildir
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Bildir
İptal

Hac hakkında kısa ayetler

Hac ile ilgili ayetler

Safâ ile Merve Allah’ın nişanlarındandır; dolayısıyla hac veya umre yaparak Beytullah’ı ziyaret eden bir kimsenin bu yerleri tavaf etmesinde kendisi için bir günah yoktur. Kim gönüllü bir iyilik yaparsa bilsin ki Allah iyiliği mükâfatıyla karşılayan ve çok iyi bilendir.
Bakara : 158

Sana hilâlleri soruyorlar. De ki: “Onlar insanlar ve hac için vakit ölçüleridir. Erdemlilik asla evlere arkalarından gelip girmeniz değildir; fakat erdemlilik kişinin Allah’a saygılı olmasıdır. Evlere kapılarından gelin; Allah’a saygılı olun ki kurtuluşa eresiniz.
Bakara : 189

İnsanlara hac ibadetini duyur; gerek yaya olarak gerekse yorgun argın develer üzerinde uzak yollardan gelerek sana ulaşsınlar.
Hac : 27

Sonra kalan hac fiillerini tamamlayıp temizlensinler, adaklarını yerine getirsinler ve o kadîm evi (Kâbe) tavaf etsinler.”
Hac : 29

BENZER KONULAR:

Answer ( 1 )

  1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

    Bildir
    İptal

    İslam’da hac ibadetiyle ilgili olarak Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunmaktadır. İşte hac ibadetiyle ilgili bazı ayetler:

    1. “Hac, insanlara Allah’ın evinin, Mekke’nin, yolunu gösteren ve mutluluk kaynağı olan işaretlerinin bulunduğu zaman dilimidir. Kim bu zamanda haccederse, hac ibadetiyle ilgili görevlerini yerine getirirse, şehvetten, kötülükten ve tartışmadan uzak durursa, o zaman Allah’ın kendisine verdiği nimetlere şükretmiş olur.” (Al-i İmran, 3:97)
    2. “Ve (ey Muhammed), insanlardan haccetmek için Kâbe’yi ziyaret etme konusunda insanlara duyur. İnsanlar, ayakları üstünde yorgun düşmüş bir şekilde, her uzak ve yakın yerden sana gelsinler. Ki onlar, birçok yararları olsun ve Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanları kesip yiyebilsinler.” (Al-Hac, 22:27-28)
    3. “Hac (ibadeti) ayları bilinir, kim o aylarda haccederse, hacca gidip dönmekte bir sakınca yoktur.” (Bakara, 2:197)
    4. “Kim Allah’ın evine haccetmek veya umre yapmak için giderse, bu yolculuğunda cinsel ilişkiye girmesinden ve kötü davranışlardan kaçınsın.” (Bakara, 2:197)

    Bu ayetler, hac ibadetinin önemini, nasıl yapılması gerektiğini ve ibadet sırasında dikkat edilmesi gereken hususları açıklamaktadır. Hac ibadetiyle ilgili daha detaylı bilgi almak için Kur’an-ı Kerim’in ilgili surelerini ve konuyla ilgili tefsirlerden yararlanmanız önerilir.

    En iyi cevap

Cevapla